Wie durft? Wandelen tussen gigantische insecten

Oog in oog met metershoge vlinders, sprinkhanen en wespen

Natura Docet Wonderryck Twente Nieuws door
Foto 1. Wie durft tussen metershoge insecten te wandelen, die ook nog eens bewegen en geluid maken? Foto: Big Insects © Tim Lammers

archief oud artikel 10 juli 2020 Toerisme Denekamp, Overijssel Pas deze zomer op als je bij museum Natura Docet Wonderryck in Twente de tuin inloopt. Het lijkt wel of je door een verkleinmachine bent gestapt, want hier kom je enorme insecten tegen! Best griezelig om omhoog te staren naar een sprinkhaan, of een meterslange wesp te zien. Oei, hij denkt toch niet dat je een lekker hapje bent? En door zo'n giga mug wil je beslist niet geprikt worden. In de fascinerende wereld van Big Insects zie je insecten zoals je ze nog nooit hebt gezien. Te bezoeken tot en met 16 augustus.

Reusachtig en prachtig

De reusachtige insecten hebben zich verschanst in de tuin van natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck in Twente. Je komt er door de rij mieren te volgen die vanaf het museum naar de tuin trekt. Daar stap je in een wonderlijke wereld waar je je even heel nietig voelt. Maar ook je ogen uitkijkt. Een vlieg schudt zijn kop als je te dicht in de buurt komt. Enorme vlinders steken boven een prachtige bloemenzee uit. En je moet je hoofd in je nek leggen om de kop van de bidsprinkhaan te zien die hoog boven je uittorent. Wauw, wat mooi! Maar ook wel een beetje eng, want hij beweegt zijn grote scharen toch wel wat dreigend op en neer. De insecten bewegen namelijk en maken geluiden, net als hun kleine familieleden.

Miro en Kreek

In de uitbundig bloeiende tuin leiden bordjes je langs alle insecten van Big Insects. Onderweg kom je vast de mier Miro en de krekel Kreek tegen. Ze zitten vol verhalen over de insecten en geven een leuke quiz bij het insectenhotel. Of ga mee met een zoektocht naar echte insecten. Wie weet herken je ze wel nu je ook hun grote familieleden hebt gezien. Verder kun je in de tuin springen als een sprinkhaan, fladderen als een lieveheersbeestje en enorme gewichten tillen als een mier. Vergeet ondertussen niet om te speuren naar de tegenspreuk waarmee je straks weer naar de gewone wereld terug kunt gaan.

Ook insecten in het museum

Wil je nog veel meer over insecten weten? Dat kan in museum Natura Docet Wonderryck, waar ontzettend veel over insecten te zien is. Je ticket is namelijk geldig voor zowel Big Insects als het museum. Hier kun je ook insecten kleuren, de Wonderkamers en de expositie over buitengewone beesten bezoeken en de fossielen in de Oertijdzaal bekijken. Er draait ook een 3D-film vol verrassende natuuropnames.

Meer tips voor de zomervakantie

Foto 2. Wie durft dichtbij te komen? Foto: Big Insects © Tim Lammers
Foto 3. Bordjes vertellen je wat je allemaal tegenkomt. Foto: Big Insects © Tim Lammers

Laatst gewijzigd: 2020-07-09 22:51:10 · Gepubliceerd: 10 juli 2020 - 3226