Begeef je tussen tachtig brullende dino's

World of Dinos in Jaarbeurs Utrecht |  deel via WhatsApp | Nieuws door

World of Dinos is opnieuw te zien in de Jaarbeurs Utrecht

3 juli 2020 Toerisme Utrecht, Utrecht Aaien, op ze zitten of van een afstandje ietwat nerveus naar ze kijken. In de expo in de Utrechtse Jaarbeurs staan tot en met 27 september meer dan tachtig bewegende en brullende dino's. Geen echte natuurlijk, maar wel gigantische: de grootste exemplaren zijn maar liefst 12 meter (!) lang. Alle klassiekers die je uit boekjes en films kent komen voorbij in World of Dinos, van vegetarische exemplaren tot de levensgevaarlijke T-Rex. Durf jij...?

Foto 1. In World of Dinos kom je onder meer deze dino tegen. Foto: World of Dinos

Brullende bewoners in de Jaarbeurs

Meer dan tachtig brullende dino's staan op je te wachten in World of Dinos. Huiver bij de T-Rex en staar omhoog bij de Brachiosaurus - ja, die met die lange nek. De decors in de tentoonstelling zijn ingericht zoals de natuurlijke omgeving van de prehistorische beesten moet zijn geweest. Door middel van speurtocht door de verschillende hallen vol bewegende beesten kom je van alles te weten over dinosauriërs. Bij elke dino staat een informatiebord waarop je meer kunt lezen over de soort. Welke dino's zijn vegetarisch en welke niet? En welke dino was nou het allergrootst? In de Dinoscoop plof je neer voor een dino-documentaire, in de Kids Zone kunnen kinderen lekker springen en spelen en in de zandbak ga je aan de slag als expert. Lukt het jou om het fossiel van je favo dino op te graven?

Veilig dagje uit

Om een veilig dagje uit te garanderen is World of Dinos helemaal volgens de RIVM-regels ingericht. Bezoekers kunnen hun handen op verschillende plekken wassen en desinfecteren. Ook de attracties worden regelmatig schoongemaakt. Door verschillende markeringen, zoals linten, stickers op de grond en wachtzones, wordt iedereen steeds weer gewezen op de 1,5 meter afstand. Let op: bestel vooraf online tickets. Aan de deur zijn geen tickets beschikbaar.

Goed om te weten

  • World of Dinos in de Jaarbeurs Utrecht is tot en met 27 september 2020 dagelijks open van 9:00 uur tot 18:00 uur;
  • Een kaartje aan de deur kost in het weekend € 21,50 voor volwassenen en € 19,50 per persoon voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar. Bezoekers vanaf 65 jaar betalen ook het gereduceerde kindertarief. Doordeweeks is de entreeprijs € 2,- minder per persoon;
  • Tip: kom met de trein (het station ligt pal naast de Jaarbeurs). Toch met de auto? Je kunt terecht in Hal 10, parkeren op op P1 en P3. Navigatie adres: Graadt van Roggenweg - Utrecht.

Meer uitjes met dino's

Foto 2. Natuurlijk is ook de T.rex van de partij. Foto: World of Dinos
Foto 3. De dino's zijn best indrukwekkend. Foto: World of Dinos
Foto 4. Check snel de naam van deze dino! Foto: World of Dinos

Laatst gewijzigd: 2020-09-08 10:38:38 · Gepubliceerd: 2020-06-30 11:44:09 - 2085