Tilburgse Kermis op 1,5 meter: minder attracties, toch feest

Tilburgse Kermis 2020 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vanaf 17 tot en met 26 juli 2020: Vakantiekermis Tilburg

17 juli 2020 Toerisme Tilburg, Noord-Brabant Normaal gesproken is het groot, groter, grootst met een kermis van drie kilometer lang en letterlijk honderden attracties. Dit jaar is er de Vakantiekermis Tilburg, het bescheiden broertje van de Tilburgse Kermis. Een kleiner feest met zo'n 70 attracties verdeeld over vier pleinen in de stad, zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden.

Foto 1. Een bescheiden versie van de Tilburgse Kermis dit jaar. Foto: Marketing Tilburg.

Feestvieren op afstand

Afstand houden op de kermis, uitgerekend de plek waar mensen - vooral kinderen - enthousiast heen en weer rennen. Kan dat? Daar heeft de Vakantiekermis een leuke oplossing voor gevonden. Alle attracties zijn verdeeld over verschillende omheinde pleinen en op ieder plein staan gastheren en gastvrouwen om de gezelligheid in goede banen te leiden. Ook zijn er looproutes op de pleinen ingericht en wordt de entree afgesloten als het druk is.

Zittend naar de disco

De Tilburgse Kermis staat ook bekend om zijn feestjes. En corona of niet, die feestjes mogen ook dit jaar niet ontbreken. Daarom hebben ze iets creatiefs bedacht: zittend dansen op afstand. In het populaire steegje tussen de kroegen op het Piusplein wordt een klein festivalterrein ingericht, met een terras op 1,5 meter afstand. Er is hier een dj die voor de terraszitters draait, zodat iedereen zittend kan dansen. Vol is vol. Voor het Roze Maandag gevoel zijn er op maandag ook dj's en mensen in drag en wordt alles feestelijk versierd. Het feest zelf zoals we van Roze Maandag gewend zijn, gaat niet door.

Leuk: als extra blijmakertje blijft het reuzenrad op de Spoorlaan zelfs tot in september staan om de feestvreugde te verlengen. Een ritje kost voor kinderen maar 1 euro en voor volwassenen 2 euro.

Ook leuk

Foto 2. De Vakantiekermis start 17 juli en blijft tot en met 26 juli in de stad. Foto: Marketing Tilburg.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-17 09:17:46 · Gepubliceerd: 2020-07-17 09:10:14 - 642