Zomeravond in het Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Blijf in augustus lekker lang hangen in het Nederlands Openluchtmuseum

29 juli 2020 Toerisme Arnhem, Gelderland Voor het eerst in haar geschiedenis is het Nederlands Openluchtmuseum ook 's avonds open voor publiek. Geniet van heerlijke lange zomeravonden met live-muziek, lekker eten en extra activiteiten. En dans in de silent-disco tot de zon ondergaat!

Foto 1. Er staat live-muziek op het avondprogramma van onder anderen het muzikaal duo Sparkles & Stars. Foto: Sparkles & Stars / Nederlands Openluchtmuseum

Oud-Hollands vertier

De zomer van 2020 verloopt misschien anders dan we hadden gehoopt, maar het Nederlands Openluchtmuseum maakt er alsnog een feestelijke zomer van! Van 1 tot en met 16 augustus is het museum iedere avond tot 22:00 uur open. Op deze lange zomeravonden is er van alles te doen op het Zaanse Plein en het Picknickplein. Daaromheen kun je de hele avond in verschillende gebouwen kijken, zoals de Koopmanswoning, de Scheepswerf en de Wasserij. Op het Zaanse Plein klinkt er live-muziek, van volksliederen van Kok de Koning tot swingende jazz en popliedjes van alle tijden. Voor het plezier van de kinderen draait de Hollandse draaimolen eindeloos rondjes en dan is er ook nog een historische goochelaar, die je met z'n trucs zal verbazen.

Tip: ga een hele dag naar het museum en profiteer van 25% korting op tickets voor het Nederlands Openluchtmuseum.

Foodtrucks en silent disco

Bij een gezellige zomeravond hoort lekker eten, dat weten ze in het Nederlands Openluchtmuseum. Daarom staat er op het Zaanse Plein een frietkar, een haringkar en kun je poffertjes eten. Op het Picknickplein proef je smaken uit de wereldkeuken en worden er allerlei lekkere gerechten en hapjes geserveerd. Van Indian street food tot Mexicaanse barbecue; om je vingers bij af te likken! Op zowel het Picknickplein als het Zaanse plein is er een silent disco, om de heupjes lekker los te gooien. Uiteraard op gepaste afstand van elkaar, maar wel tot de zon ondergaat.

Filmavond voor de kinderen

Ook voor de kinderen is het een echte opblijfavond in het Nederlands Openluchtmuseum. In Loods Goes is een echte kinderbioscoop ingericht en kunnen de kleintjes aanschuiven voor Pluk van de Petteflet (17:00 uur) en Meester Kikker (19:00 uur). Met een kaartje voor de Zomeravond is het film kijken gratis.

Praktische informatie

Van zaterdag 1 augustus tot en met zondag 16 augustus is het Nederlands Openluchtmuseum open tot 22:00 uur. Het programma van de Zomeravond duurt van 16:00 uur tot 22:00 uur.
Entreeprijs: voor de zomeravonden geldt een speciaal tarief van € 10,- voor volwassenen (inclusief parkeren). Voor kinderen van vier tot en met 12 jaar kost een ticket € 5,- . Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen.
Tickets voor Zomeravonden zijn alleen online te koop op de website van het museum (kies: tijdslot 16.00 uur).

Maar, let op! Bezoekers die een ticket voor de hele dag hebben mogen ook 's avonds blijven. Dus bestel tickets met 25% korting via DagjeWeg.NL Tickets en maak er een heerlijk lang dagje weg van.
Foto 2. Geniet op de lange zomeravond van heerlijk eten van de aanwezige foodtrucks. Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 3. Nog nooit eerder was het Nederlands Openluchtmuseum 's avonds open voor publiek. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Laatst gewijzigd: 2020-07-30 15:45:07 · Gepubliceerd: 2020-07-28 11:30:22 - 1379