Bootcampen, koken en lekker eten tussen de koeien

Dagje uit op platteland |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Op kamp bij de boer met Foodcamps LekkerBoer

7 augustus 2020 Natuur Landelijk Nog steeds eten heel veel kinderen - en volwassenen - niet genoeg groenten en fruit per dag. Dat moet anders, vindt LekkerBoer. Dus hebben ze iets bedacht om kinderen en hun ouders op een leuke manier bewust te maken van waar voedsel vandaan komt en om ze te leren gezonder te eten. Meld je aan voor een LekkerBoer Foodcamp op een boerderij in de buurt! Samen groenten oogsten, touwtrekken en koeien knuffelen en stiekem nog wat leren ook.

Foto 1. Bootcampen en verspillingsvrij koken tussen de koeien met de LekkerBoer Foodcamps. Foto: LekkerBoer.

Oogsten en eten bij boeren en tuinders

Verschillende boeren en tuinders organiseren Foodcamps op hun erf. Wekelijkse evenementen voor kinderen én hun ouders, om samen in het boerenleven te duiken en een leuke en stiekem leerzame dag te hebben in de buitenlucht. Dit jaar is er ook extra aandacht voor voedselverspilling. Door zelf groenten en fruit te oogsten en klaar te maken op de boerderij, ontdekken kinderen hoeveel werk er zit in iets als één stuk prei. Ook leuk: boeren leiden bezoekers rond op de boerderij. Zie waar onze melk vandaan komt, aai de koeien en kalfjes en help melk, eieren, fruit en groenten oogsten. Vervolgens maakt een kok uit de regio samen met kinderen en ouders een gerecht klaar met de producten van de boerderij in de LekkerBoer foodtrailer.

Bootcampen op de boerderij

Het is niet alleen eten wat de klok slaat; het boerenkamp begint met beweging. Tijdens de bootcamp op de boerderij zet je de spieren aan het werk. Touwtrekken, een hindernisbaan over hooibalen en door stallen trotseren en samen sportoefeningen doen tussen het groen. Een extra dosis gezondheid tijdens je dagje bij de boer en een originele manier om het boerenerf te verkennen!

Bekijk hieronder een video van een Foodcamp van LekkerBoer uit 2018. Het artikel gaat verder onder de video.

Wanneer en waar?

  • Op een woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag tot en met oktober 2020;
  • Op boerenbedrijven in de provincies Overijssel, Gelderland en Utrecht;
  • Een dagje Foodcamp kost € 7,50 per persoon;
  • Het begint om 15:30 uur en is om 18:00 uur afgelopen - inclusief maaltijd;
  • Reserveer vooraf.

Dit vind je ook leuk

Foto 2. Ga op kamp op een boerenerf, help mee met klusjes en knuffel koeien. Foto: LekkerBoer.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-09-02 10:05:58 · Gepubliceerd: 2020-08-05 10:23:23 - 546