Sprookjesachtig en sympathiek bloemfestival fleurt Kasteeltuinen Arcen op

Bezoek bloemenfestival Bloemig! van 3 tot en met 7 september 2020

Tickets met korting voor Kasteeltuinen Arcen Nieuws door
Foto 1. Bewonder bloemcreaties op de mooiste plekken in het park en bij het kasteel. Foto: Kasteeltuinen Arcen.

archief oud artikel 31 augustus 2020 Toerisme Arcen, Limburg De sierteeltsector heeft het zwaar dit jaar. Vanwege alle coronamaatregelen blijven honderden bloemen en bloemwerken achter gesloten deuren liggen. Dus zet Kasteeltuinen Arcen de sector en hun fleurige creaties in de spotlights. Van 3 tot en met 7 september is het park nâg mooier tijdens bloemenfestival Bloemig! Volg de looproute door de tuinen en langs het kasteel en bewonder de mooiste bloemstukken en kunstwerken van bloemen. Alles is extra kleurrijk en fleurig, om mensen op te beuren in deze tijden.

Romantische looproute

Kasteeltuinen Arcen is al een extreem romantische plek, met letterlijk duizenden rozen en een collectie royale rododendrons waar je u tegen zegt. Tijdens Bloemig! is het park nâg romantischer, dankzij de looproute langs alle bloemstukken en fleurige creaties gemaakt door kwekers en bloemkunstenaars uit de streek. Dwaal langs de creatieve bloemarrangementen in de vijftien verschillende tuinen én in het zeventiende-eeuwse kasteel. Je wandelt buiten zo van een Italiaanse tuin een Engelse tuin in en kunt hier zelfs midgetgolfen tussen de watervallen - heb je zo op de valreep toch nog een beetje een vakantiegevoel.

Tip: boek je tickets met € 2,- korting voor Kasteeltuinen Arcen via DagjeWeg.NL Tickets.

Kleurrijke kiekjes

Een oase van bloemenpracht nodigt ook uit om tussen te poseren. Helemaal leuk: er staan felrode kunstwerken van kunstenaar Sweetlove in de tuinen. Extra Insta-waardig. En stoppen en foto's maken mag! Er is een vaste looproute om te voorkomen dat iedereen kriskras door elkaar loopt en iedereen moet vooraf boeken zodat het aantal bezoekers binnen de perken blijft, maar ruimte voor foto's en selfie momentjes is ingecalculeerd. Sowieso is het bloemenpark gigantisch; je kunt er eindeloos ronddwalen.

Bloemenpracht met boodschap

In 2019 werd voor het eerst een Bloemig! event in de kasteeltuinen georganiseerd. Een groots succes, dat door de omstandigheden dit jaar zomaar in het water had kunnen vallen. In plaats daarvan wordt de tweede editie dus een ode aan de lokale sierteelt. Niet alleen om te bewonderen; mensen kunnen zich laten inspireren en vervolgens zelf aan de slag gaan met het opfleuren van hun leven. Er zijn namelijk topbloemisten op het event aanwezig die demonstraties bloemschikken geven.

Ook leuk

Foto 2. Het Rosarium, één van de vijftien tuinen in het bloemenpark. Foto: Kasteeltuinen Arcen.

Laatst gewijzigd: 2022-10-18 16:58:53 · Gepubliceerd: 31 augustus 2020 - 1016

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Binnen enkele weken te bezoeken

Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen


Tientallen kunstenaars stellen hun kunst tentoon aan bezoekers. Neem een kijkje in de keuken, naast het verkopen van hun kunst, zijn de kunstenaars bezig met het uitvoeren van hun werk! Denk aan...