Kogel voor ontsnapte chimpansees in DierenPark Amersfoort

Apen wisten uit hun verblijf te ontsnappen; bezoekers in veiligheid

DierenPark Amersfoort Nieuws door
Foto 1. DierenPark Amersfoort is de rest van de dag dicht. Foto: DierenPark Amersfoort

archief oud artikel 3 november 2020 Opmerkelijk Amersfoort, Utrecht Twee chimpansees wisten vandaag uit hun verblijf te ontsnappen in DierenPark Amersfoort. Omdat hun gedrag een gevaar vormde voor bezoekers, moesten de twee mannelijke apen hun ontsnapping met de dood bekopen.

Het is een verdrietige dag in DierenPark Amersfoort. Vanmorgen rond 10:30 uur ontsnapten twee chimpansees uit hun verblijf in het dierenpark. De dierverzorgers merkten de ontsnapping gelukkig snel op en zetten het protocol 'Dier Ontsnapt' in gang. Bezoekers en medewerkers werden in veiligheid gebracht. De twee mannelijke chimpansees waren in het zicht en vertoonden imponerend gedrag. Volgens het dierenpark zou dit tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Daarom is besloten om de apen dood te schieten.

Onderzoek

De komende dagen onderzoekt DierenPark Amersfoort de oorzaak die leidde tot deze verdrietige gebeurtenis. Een menselijke fout, zo luidt nu al de eerste conclusie, want een technisch mankement is niet gevonden. De twee chimpansees, Mike en Karibuna, woonden al lange tijd in het dierenpark. Het is voor verzorgers dan ook een droevige dag. Het park biedt hen en de aanwezige bezoekers van vandaag slachtofferhulp.

Lees meer toeristisch nieuws op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Chimpansee. Foto: door Sheku Koroma via Pexels.

Laatst gewijzigd: 2020-11-09 16:26:03 · Gepubliceerd: 3 november 2020 - 882