Top 10 dagjes uit in Friesland 2020

Bekijk alle uitjes in Friesland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De populairste dagjes uit in Friesland op DagjeWeg.NL

31 december 2020 Trends 2020, het jaar waarin we ons eigen land (her)ontdekten! Op vakantie in eigen land, een dagje uit in de buurt: gelukkig konden we er vooral in de zomer op uit! Wat waren de populairste dagjes uit in Friesland in 2020?

Foto 1. Met een bootje van Turfskip het water op: het populairste Friese dagje uit in 2020. Foto: Turfskip

Friesland is geliefd om haar meren en het is dan ook geen wonder dat een dagje varen heel vaak voorkomt in de Friese Top 10 van 2020. Zeehonden spotten bij Ameland en een rondvaart in het prachtige Nationaal Park De Alde Feanen; het staat allemaal op de lijst. Ook het populairste dagje uit van het afgelopen jaar was op het water. Het water op met een motorbootje van Turfskip en zelf aan het roer staan om het mooie Fryslân te ontdekken! Dat klinkt goed, nietwaar? En dat er naast mooie meren nog veel meer te doen en te zien is in Friesland, dat maakt deze Top 10 van 2020 wel duidelijk. Bekijk snel de complete lijst:

De Top 10 van Friesland in 2020

 1. Huur een boot bij Turfskip

  Doei drukke steden, hallo prachtige natuur! Kies voor de vrijheid van het water en huur een boot van Turfskip voor een heerlijk dagje varen. Of huur een boot als logeerplek voor de ultieme vaarvakantie.

 2. Rinsma Modeplein

  Rinsma Modeplein is een begrip in Gorredijk en omstreken. Het winkelwalhalla heeft meerdere verdiepingen vol mode en accessoires. Van spijkerbroeken tot galajurken: bij Rinsma hebben ze alles.

 3. TukTuk huren Lauwersoog

  Een rondje Lauwersoog en ook nog een stukje Groningen meepakken. Toerend met de tuktuks van TukTuk Lauwersoog kun je wel blijven rijden! Of misschien toch even stoppen; voor een high tea in de Theefabriek, een picknick of een diner. Tuk ze!

 4. Hero Adventures

  In verschillende Friese steden liggen clous verborgen en is het aan je team om een drugsbaron tegen te houden. Wie kraakt de codes en vindt de gevaarlijke drugs op tijd? Met Hero Adventures is een dagje stad razend spannend!

 5. AquaZoo Friesland

  In AquaZoo Friesland leven verschillende soorten dieren. En niet alleen in het water! Kangoeroes, ringstaartmaki's en pinguïns lopen vrij rond tussen de bezoekers. Het park zit vol avontuurlijke speelplekken.

 6. Natuurmuseum Fryslân

  Kijk recht in de ogen van een meerval. Ga op avontuur door het Friese landschap en ontdek vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en spannende proefjes in Natuurmuseum Fryslân!

 7. Strand de Ulesprong Tjeukemeer

  Spring in het Tjeukemeer en geniet van de zon op Strand de Ulesprong. Je vindt dit zwemstrandje aan de bovenzijde van het Tjeukemeer.

 8. Robbenboot De Zeehond

  Ga mee naar Robbeneiland met Robbenboot de Zeehond en bekijk zeehonden van dichtbij!

 9. Duinen Zathe

  Duinen Zathe in Appelscha is een attractiepark voor een gezellig dagje uit. Er zijn vele attracties en er is een overdekt theater. Leuk: kinderen kunnen hier in een trapauto op het verkeerscircuit hun rijbewijs halen.

 10. Rondvaardij Princenhof

  Vertrek vanuit Eernewoude voor een rondvaart over de Friese meren. Kies uit een middag- of dagtocht of een moonlightcruise. De boot is ook te huur voor een varend feest.

Nog meer leuke dagjes uit in Friesland

Foto 2. Populair in 2020: een ritje met een tuktuk! Foto: TukTuk Lauwersoog

Laatst gewijzigd: 2021-01-02 17:38:52 · Gepubliceerd: 2020-12-17 11:08:20 - 2646