Top 10 dagjes uit in Drenthe 2020

De leukste uitstapjes in Drenthe |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De populairste Drentse dagjes uit van 2020 op DagjeWeg.NL

31 december 2020 Trends Dit jaar herontdekten we Nederland. We trokken er massaal op uit in eigen land en kwamen erachter wat voor mooie en verrassende plekken te vinden zijn binnen onze eigen provincies! Bekijk nu de populairste uitstapjes van 2020 van Drenthe.

Foto 1. Ontdek bijzondere schepsels in Zoo Bizar in Orvelte. Foto: Zoo Bizar

Drenthe blijkt een populaire bestemming voor gezellige uitjes met het hele gezin. In de top 5 vinden we onder andere een jumppark een zwemparadijs en twee dierenparken. Maar op de bovenste trede van het erepodium vinden we Attractiepark Drouwenerzand. Want wat is er nou leuker dan onbeperkt eten en drinken en van attractie naar attractie rennen? In de toplijst komen we natuurlijk ook typisch Drentse highlights als Hunebedden en het veengebied tegen. Bekijk hieronder de complete top 10.

 1. Attractiepark Drouwenerzand

  Bij Attractiepark Drouwenerzand geniet je de hele dag onbeperkt van attracties, eten en drinken. Je betaalt namelijk voor een all-in-arrangement. Super handig! Aan één dag niet genoeg? Je kunt ook blijven slapen.

 2. Zwemparadijs De Bonte Wever

  Zwemmen bij De Bonte Wever in Assen is meer dan baantjes trekken. Trotseer de golven in dit avontuurlijke subtropische zwemparadijs, roetsj van de glijbaan of kom tot rust in de sauna.

 3. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

  Bekijk de mooiste dieren bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. De dierentuin bestaat uit unieke gebieden met verschillende soorten flora en fauna: Jungola, Serenga, Nortica en Animazia.

 4. Zoo Bizar

  Durf jij op de foto met een wurgslang om je nek? In de oude boerderij van Zoo Bizar ontmoet je meer dan dertig exotische dieren zoals vogelspinnen, baardagamen en stinkdieren.

 5. Urban Jump & Playground

  Zweef door de lucht bij Urban Jump & Playground! Kom met z'n allen springen, speel jumpend basketbal als een pro of ontdek de stuntman in jezelf in de Trick Area. Er is ook een speelparadijs en een arcadehal.

 6. Museumdorp Orvelte: historisch heden

  Ontdek een van de mooiste dorpen van Nederland. Loop rond in dit levensechte openluchtmuseum, bekijk de prachtige Saksische boerderijen en waan jezelf even in de goede oude tijd.

 7. Hunebedcentrum - terug naar de prehistorie

  Nergens ter wereld vind je een plek als Drenthe, waar al duizenden jaren 54 hunebedden liggen! Het Hunebedcentrum vertelt het verhaal van deze prehistorische stenen. Ga terug in de tijd...

 8. Attractiepark Sprookjeshof

  Het Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren is een veelzijdig park. Het bestaat uit een speelpark, sprookjespark, indoorspeelparadijs en een kinderboerderij!

 9. Solextoertocht langs het Dwingelderveld

  Toer op een ontspannen manier door Drenthe. Stap op een ouderwetse solex en maak een mooie rit door het bosrijke Dwingelderveld. Geniet van de natuur en de gezelligheid!

 10. Veenpark

  De bakker, de kruidenier en de turfsteker kunnen nog elke dag in het Veenpark ontmoet worden. In dit veengebied lijkt de tijd stil te staan!

Ook leuk

Foto 2. Ook in 2020 bleef zwemmen een populair uitstapje. Foto: Zwemparadijs De Bonte Wever

Laatst gewijzigd: 2021-01-12 10:29:53 · Gepubliceerd: 2020-12-17 11:44:56 - 1433