Top 10 dagjes uit in Utrecht 2020

De populairste dagjes uit in Utrecht op DagjeWeg.NL

Bekijk alle uitjes in Utrecht Redactioneel door
Foto 1. Het meest luxueuze kasteel van Nederland: de Utrechtse nummer 1. Foto: Kasteel de Haar

archief oud artikel 31 december 2020 Trends In de provincie Utrecht is altijd wat te beleven! Maar voor welk dagje uit kozen de bezoekers van DagjeWeg.NL het afgelopen jaar? De Top 10 populairste dagjes uit in Utrecht van 2020 laat wel zien hoeveel er te zien en te doen is in stad en provincie.

In de centraal gelegen provincie Utrecht kun je alle kanten op, maar eigenlijk hoef je de provincie niet eens uit. Een dagje dierentuin of een mooi kasteel bezoeken, je vindt er de allerleukste dagjes uit. Maar wat misschien nog wel het meest tot de verbeelding spreekt is het luxueuze Kasteel de Haar in Haarzuilens: de nummer 1 van 2020! Wie wil nou niet in deze weelde baden - al is het maar voor heel even? Ook wisten veel bezoekers dit jaar hun weg te vinden naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar dit jaar een bijzondere nieuwe bewoner het levenslicht zag. Bekijk snel de complete Top 10 populairste dagjes uit van 2020 in Utrecht:

De Top 10 van Utrecht in 2020

 1. Kasteel de Haar

  Het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar, wekt ieders fantasie tot leven. Kleine ridders en jonkvrouwen dromen van hun eigen sprookje en jong en oud staat versteld van het rijke interieur.

 2. Ouwehands Dierenpark

  Ga op een wild avontuur in Ouwehands Dierenpark! Bewonder de reuzenpanda's in Pandasia en hun kleine telg Fan Xing, bespied witte leeuwen of hang zelf de beest uit in de speeljungle.

 3. Museum Speelklok

  Van de Weense wals tot de tango: in Museum Speelklok klinkt overal muziek. Laat je meevoeren door de klanken van speelklokken, speeldozen, pianola's, orchestrions en draaiorgels!

 4. The Maxx

  The Maxx in Veenendaal is een multifunctioneel indoor recreatiecentrum. Hier zit je goed voor karten, jumpen, lasergamen, glowgolfen, poolen of ontsnappen uit een escaperoom. Verkozen tot Beste FEC (Family Entertainment Center) van Nederland 2017!

 5. Het Spoorwegmuseum

  Stap 'op' in Het Spoorwegmuseum! Een wereld vol stalen monsters en stampende machines. Zoef in een karretje langs locomotieven en beleef de ultieme Vuurproef in 4D met het hele gezin.

 6. Nationaal Militair Museum

  In een F16 vliegen, gigantische oorlogsvoertuigen bekijken die boven je hoofd hangen en zelf een tank besturen. In het Nationaal Militair Museum ontdek je alles over de Nederlandse landmacht en luchtmacht - van vroeger én nu.

 7. DierenPark Amersfoort

  DierenPark Amersfoort is een leuke dierentuin met veel verschillende soorten dieren. Daarnaast is er een doolhof, een Dinobos en zijn er meerdere speeltuinen.

 8. Boerderij de Boerinn

  Met een grote glimlach verlaat iedere bezoeker van Boerderij de Boerinn het boerenerf. Kom ook naar het platteland voor een actief of juist een ontspannen uitje. Van melkkrukken schilderen tot boogschieten of het boerenbontespel!

 9. Mondriaanhuis

  Wie kent de rode, gele en blauwe vlakken van Piet Mondriaan niet? Beleef de wereld van de kunstschilder in zijn geboortehuis, laat je betoveren door de kleuren en lichtjes van de Victory Boogie Woogie 3D-kubus en ga op speurtocht met de kinderen.

 10. Museum Huis Doorn

  Huis Doorn was van 1920 tot 1941 het huis van de verbannen Duitse keizer Wilhelm II. Nu is het een museum, waar je meer leert over Nederland in de Eerste Wereldoorlog. Inclusief het luxe, keizerlijke interieur van toen én een romantische rozentuin.

Nog meer leuke dagjes uit in Utrecht

Foto 2. Van dit museum wordt iedereen vrolijk. Foto: Museum Speelklok

Laatst gewijzigd: 2021-05-17 13:41:33 · Gepubliceerd: 2020-12-17 17:04:44 - 2872

Activiteiten Kasteel de Haar

Nu te bezoeken

Rondleiding Onder de pannen


‘Onder de pannen’ is dé kans om letterlijk onder de dakpannen van het kasteel, boven in de torens en op de weergangen te komen. Plekken in het kasteel die normaal gesproken gesloten blijven voor...

Activiteiten Nationaal Militair Museum

Binnen enkele weken te bezoeken

Nacht van de Militaire Muziek


Hét militaire muziekfestival van Nederland. Beleef muziek te midden van de grootste militaire collectie van Nederland. Van klassiek tot pop. Luister naar indrukwekkende militaire marsen, bleef...