Pathé en Cinekid trakteren op kinderfilms

Naar de bioscoop |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bekijk twee weken lang, iedere dag een gratis film

14 januari 2021 Opmerkelijk Landelijk De basisscholen blijven nog tot minimaal 24 januari dicht. Nog even doorbijten dus voor de kinderen én voor alle gelegenheidsjuffen en -meesters. Een beetje ontspanning tussen de thuislessen door, is dan natuurlijk wel zo fijn. En hoe verzet je je gedachten makkelijker dan met een heerlijk filmpje. Kruip onder een dekentje met een warme kop chocomel en bekijk van 14 tot en met 27 januari iedere dag een gratis film van Pathé, in samenwerking met Cinekid.

Foto 1. Bekijk twee weken lang, iedere dag een nieuwe kinderfilm via Pathé Thuis. Foto: Pathé

Populaire en leerzame films

Met de actie 'Pathé Trakteert Kids' steken bioscoopketen Pathé en Cinekid de kinderen en hun ouders een hart onder de riem. Ze willen het thuisblijven net iets leuker maken. De filmselectie bestaat uit zowel populaire als leerzame kwaliteitsfilms. Een klein tipje van de sluier: drie films die in de komende twee weken in ieder geval voorbij komen zijn: Gordon & Paddy en de Zaak van de Gestolen Nootjes, Antboy en Sing Song. Directeur Heleen Rouw van Cinekid licht toe: 'De drie films - een lieve animatie voor de allerkleinsten, een eigenzinnige en spectaculaire avonturenfilm voor het hele gezin en een tropische tienermusical van eigen bodem - vertegenwoordigen samen de breedte en diversiteit van het jaarlijkse festivalprogramma.'

Hoe werkt het?

Welke film op het programma staat voor de dag maakt Pathé iedere ochtend om 09:00 uur bekend via haar social media-kanalen. Dat betekent dus iedere dag een spannend momentje bij het opstaan. Het enige wat je nodig hebt, is een Pathé Thuis-account. Vanaf dat moment is de film tot middernacht te 'huren', waarna je dertig dagen de tijd hebt om te kijken. Let wel goed op, want als je de film gemist hebt, ben je écht te laat.

Ook leuk

Foto 2. Eén van de films die zeker voorbij komt tijdens Pathé Trakteert Kids is 'Antboy'. Foto: YouTube

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-14 17:49:01 · Gepubliceerd: 2021-01-14 17:25:53 - 447