Verveelde kinderen? Niet met deze buitenspeeltips van OERRR

Actief in de natuur |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ga op pad met een zeef of knutsel een snack voor de vogels

8 januari 2021 Natuur Landelijk Verveling de deur uit! Kinderen vermaken zich namelijk uren met de leuke buitenspeeltips van OERRR Natuurmonumenten. Van snacks maken voor vogels tot de kleinste bosdieren zoeken: met deze tips kunnen ze elke dag iets anders doen, waarmee ze lekker naar buiten gaan.

Foto 1. Op pad gaan met een zeef of bingokaart, of iets knutselen voor de vogels: met de buitenspeeltips van OERRR Natuurmonumenten vervelen kinderen zich geen moment! Foto: Natuurmonumenten © Marion Coenen

Lekker naar buiten

Met de kinderen nog minstens een week thuis wordt het soms lastig om ze bezig te houden. En hoe krijg je ze toch naar buiten als het koud is of miezert? Daar helpen de speeltips van OERRR bij. Neem bijvoorbeeld een zeef mee naar het bos of park en schud hem voorzichtig. Dan blijven de grotere dingen achter en wedden dat daar diertjes omheen kruipen in je zeef? Nog leuker is het als je een loep hebt om ze beter te bekijken. Oudere kinderen kunnen ook zelf op onderzoek gaan in dat ene parkje vlakbij. Of kijk onderweg goed naar de paddenstoelen en maak er een bingospel van. Gewoon de leuke paddenstoelen bingokaarten van OERRR downloaden, uitprinten en klaar.

Van vogelsnack tot insectenhotel

Voor veel tips hoef je nergens heen. De tuin in is soms al genoeg. Die kunnen de kinderen bijvoorbeeld geschikt maken voor een egel om er te wonen. Als ze horen dat het slecht gaat met deze schattige prikdieren, maken de meeste kinderen vast graag een lekker rommelhoekje voor ze met bladeren en takken. Of een echt egelhuis. Er staan nog veel meer knutselideeën tussen de tips, zoals hoe je zelf een boog met pijlen maakt, of een kleurige snack voor de vogels. Met een van de nieuwste tips geef je zelfs de kerstboom een tweede leven als insectenhotel. Daar is wel wat hulp voor nodig van een volwassene, maar dan heb je ook wat!

De tips staan allemaal op de site van Natuurmonumenten en er komt elke dag een nieuwe bij! Natuurmonumenten verspreidt de tips overigens ook via hun sociale kanalen.

Ook interessant

Foto 2. Samen met papa of mama de kerstboom een tweede leven geven als insectenhotel. Ook leuk voor op een balkon. Foto: Natuurmonumenten
Foto 3. Eenvoudig te maken en heerlijk voor de vogels: een appelhartje. Foto: Natuurmonumenten

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-08 15:35:18 · Gepubliceerd: 2021-01-07 11:20:21 - 837