Deze online uitstapjes houden kinderen thuis bezig en blij

Wat is er te doen? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Leuke online tips en activiteiten voor kinderen

27 maart 2020 Toerisme Landelijk Heerst er chaos of verveling thuis? Met deze online uitstapjes voor kinderen houd je jezelf én de kinderen blij. Sommige van deze thuistips zijn nog leerzaam ook.

Foto 1. Haal het Jeugdlab in huis met leuke proefjes van Universiteitsmuseum Utrecht. Foto: Universiteitsmuseum Utrecht.

Knutselen met het Belasting & Douane Museum

Hun poorten zijn dan wel gesloten, online knutsel en kleur je gezellig met het Belasting & Douane Museum mee. Het museum heeft speciaal voor kinderen een pagina met thuisactiviteiten. Het idee is om van alle creatieve inzendingen van kinderen een online tentoonstelling te maken. Op hun site kun je ook de favo objecten van medewerkers ontdekken en leuke weetjes en spannende verhalen lezen.

Online les in Nederlandse geschiedenis en cultuur

Tulpen, Delfts Blauw en de kroket: typisch Nederlands, toch? In de videoserie Les van Tess van het Nederlands Openluchtmuseum neemt presentatrice Tess de Nederlandse cultuur onder de loep. Hoe Nederlands zijn onze 'typisch Hollandse' producten eigenlijk echt? Ook duikt ze in onze geschiedenis. Hoeveel weten Nederlanders eigenlijk van hun eigen historie? Zou iedereen Willem van Oranje herkennen? Let wel; deze video's zijn maanden geleden opgenomen, dus niet recentelijk. De mensen die in de filmpjes op straat lopen zijn dus niet onverstandig. Er staan tientallen leerzame video's op het YouTube kanaal van het Nederlands Openluchtmuseum.

Online tour langs eeuwenoud Delfts Blauw

Bij Royal Delft hebben ze hard gewerkt aan een online tour voor kinderen: een lesje in Delfts Blauw en cultureel erfgoed van een echte Royal Delft schilder! Speciaal voor kinderen die nu thuis zitten. De tour is voor volwassenen trouwens ook interessant. Je leert hoe Delfts Blauw eigenlijk wordt gemaakt - want ja, dat doen ze na eeuwen productie nog steeds - en je krijgt een exclusief kijkje behind the scenes bij de bijzondere collectie van Royal Delft. De tour is hieronder te bekijken.

Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Haal het Jeugdlab in huis

Een onderzoek ín het Universiteitsmuseum Utrecht doen gaat nu even niet. Dus haal het Jeugdlab van het museum gewoon in huis! Met de videoreeks 'Wij Onderzoeken' leert het museum nieuwsgierige thuisblijvers hoe je je reactiesnelheid kunt meten, hoe een illusie werkt en hoe planten eigenlijk met water omgaan. Onderzoeken maar! Zie hieronder een van de video's. Meer leuke opdrachten, proefjes en filmpjes voor thuis vind je de website van het Universiteitsmuseum.

Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Thuis in de ruimte

Astronaut André Kuipers, museum Space Expo en andere partijen staken de koppen bij elkaar - spreekwoordelijk uiteraard - en lanceerden een online ruimtelesprogramma: Thuis in de ruimte! Op het platform vind je info over het heelal, ruimtereizen, hoe je thuis fit kunt blijven en hoe ruimtevaart werkt. Er zijn opdrachten en video's voor jonge en oudere kinderen.

Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Meer online uitstapjes

Foto 2. Reis met André Kuipers door de ruimte en ontdek op Thuis in de ruimte alles over het heelal en ruimtevaart. Foto: Space Expo.

Laatst gewijzigd: 2020-12-18 23:36:38 · Gepubliceerd: 27 maart 2020 - 5193