Volop (voor)leesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen

Bekijk meer leuke dingen om te doen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Pak een boek uit de kast en doe mee aan de online activiteiten

22 januari 2021 Cultuur Landelijk Jonge kinderen leren superveel van voorlezen en het is bovendien hartstikke leuk! De Nationale Voorleesdagen, van 20 tot en met 30 januari, moedigen iedereen extra aan om weer eens een boek uit de kast te pakken. Dit jaar zijn er daarnaast allerlei leuke online activiteiten; van voorleesfilmpjes tot dramaoefeningen.

Foto 1. Prinses Laurentien leest voor in het programma Zin in Zappelin. Foto; AVROTROS

Prinses Laurentien gaf op 20 januari het startschot voor de Nationale Voorleesdagen van 2021. Zij las voor in het tv-programma Zin in Zappelin uit het Prentenboek van het Jaar 2021: Coco kan het! Dit boek is geschreven door Loes Riphagen en gaat over het kleine vogeltje Coco, wat op een dag moet leren vliegen. Maar dat vindt Coco wel een beetje spannend, want wat nou als ze valt? Een mooi verhaal voor de jongste kinderen over het overwinnen van je angsten.

Luister hier naar het voorleesverhaal van Prinses Laurentien. De tekst gaat verder onder de video.

Doe mee aan de online activiteiten

Een Voorleesontbijt in de klas zit er dit jaar niet in, maar dat is ook thuis snel gefikst. In pyjama naar beneden, een lekker ontbijtje op tafel en een mooi prentenboek om uit voor te lezen. Voìla, een echt voorleesontbijt! Daarnaast zijn er online allerlei activiteiten om het (voor)lezen nog leuker te maken. Een paar leuke activiteiten op een rijtje:

  • Zelfs de Brandweer Nederland doet mee aan de Nationale Voorleesdagen. Iedere dag komt er een nieuw verhaal over de brandweer online. Een onderwerp wat veel jonge kinderen zal aanspreken! Leuk: er staan ook verhalen voor groep 5 tot en met 8 tussen.
  • Ga aan de slag met het verhaal van Coco met de dramaoefeningen van DramaOnline. Een leuke manier om wat langer met het verhaal bezig te zijn. De oefeningen zijn heel laagdrempelig en gemakkelijk te begrijpen.
  • Tip: kijk wat de bibliotheek in jouw buurt organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen. Je kunt sowieso meekijken met de online theatervoorstelling van Agent en Boef van bibliotheek IJmond Noord.

Top 10 prentenboeken

Alle boekjes thuis al stuk gelezen? Haal dan snel Coco kan het! in huis of kies een mooi boek uit de Prentenboeken Top 10.

Meer leuke dingen om thuis te doen

Foto 2. Coco kan het! geschreven door Loes Riphagen is het Prentenboek van het Jaar 2021. Foto: © Illustraties afkomstig uit Coco kan het! Loes Riphagen & Uitgeverij Gottmer.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-02-01 08:40:15 · Gepubliceerd: 2021-01-21 16:14:36 - 287