1

Volg de dieren via een webcam of ga op pad met een dierverzorger

Dagje dierentuin   Redactioneel door
Foto 1. Kijk live mee bij de familie zeekoe in Burgers' Zoo. Daar is op 30 december 2021 een jong geboren. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo © Theo Kruse

archief oud artikel 24 december 2021 Opmerkelijk Landelijk Zelfs als het stil is in de Nederlandse dierentuinen en alle poorten dicht zijn, kun je genieten van alle bijzondere dieren in de parken. Volg de de zeekoeien in afwachting van een jong vanaf de bank, kijk naar de olifantenkudde en doe mee aan de lessen van een dierverzorger. Of ga in je pyjamabroek op autosafari. Er valt van alles te ontdekken in de online dierentuin!

Binnenkijken in Blijdorp

Kijk live mee bij de dieren in Diergaarde Blijdorp, want daar is heel veel te zien! Dit jaar stond de dierentuin bol van babygeluk, waar je nu nog van kunt genieten. Op 5 mei kwam het Aziatische olifantje Radjik ter wereld, die dagelijks live te zien is samen met zijn olifantenfamilie. In het verblijf van de tapirs stapt ook een kleine spruit rond: de kleine tapir Krissy zag op 2 oktober het levenslicht. Vanaf 17:00 uur kun je elke dag meekijken in het binnenverblijf. En dan is er nog een jonkie bij de okapi's! Ga op de kraambezoek bij moeder M'buti en de kleine Mayala in de stal, waar de webcams 24/7 aan staan.

Drachtige zeekoe in beeld in Burgers' Zoo

Alle ogen zijn in Burgers' Zoo gericht op de zeekoeien in de Mangrove. Het vrouwtje is bevallen van een schattig kleintje. Wil je het jong zien? Kijk dan mee met de webcam bij de zeekoeien. Met een beetje geduld zie je moeder en kind samen rondzwemmen.

Heb je weinig geduld? Ga dan op avontuur met de app Burgers' Zoo Snapshot. Hiermee dwaal je virtueel door de verschillende werelden van het park en krijg je de opdracht om de mooiste dierenfoto's te schieten. Doe het samen en maak er een wedstrijdje van! Wie vindt als eerste de zwartpunthaai in de Ocean of het aardvarken in de Bush?

Op het YouTube channel van Burgers' Zoo vind je heel veel leuke en interessante video's:

  • Voor kleine kinderen: de kinderserie Zoë & Silos.
  • Voor grotere kinderen: de avonturen van videoranger Noëlle die het antwoord vindt op vragen als: "Waarom bevriezen pinguïns niet in het koude water?"
  • Voor volwassenen: de documentaire over project Mangrove in Burgers' Zoo.
  • Of kom helemaal bij met Silent Zoo: meer dan twee uur lang rustgevende natuurgeluiden uit de Bush, Mangrove of Safari.

Kijken naar een babyolifant

In DierenPark Amersfoort kun je in deze lockdown gezellig aanschuiven bij de olifantenfamilie. Iedereen kan thuis meekijken via de webcam in het olifantenverblijf. Er zijn vier verschillende webcams, waarmee je in alle hoeken van het olifantenverblijf kunt gluren. En je zeker een glimp opvangt van de kleine olifant Yindi, die in november 2020 ter wereld kwam! Ook leuk: op YouTube beantwoordt het dierenpark allemaal interessante vragen in Carlijns Dierenvraag. Kom erachter waarom een kameel twee bulten heeft en neem een kijkje bij de kleine rode panda's.

Let op: de tekst gaat verder onder de video.

Op autosafari in Beekse Bergen

Voor iedereen die aan huis gebonden is deze dagen heeft Safaripark Beekse Bergen een leuke verrassing. Je kunt nu virtueel op autosafari over de savanne! In 45 minuten neemt een ranger je mee in een jeep over de vlakte. Tijdens de autorit spot je leeuwen, giraffes, cheeta's, zebra's en nog veel meer dieren. Zet de stoelen maar klaar voor het scherm en stap met het hele gezin in voor een mooie safari vanuit huis! Let op: de tekst gaat verder na de video.

Lessen van dierverzorgers

Wie gaat er mee naar de AquaSchool of de Safari School? Hier vertellen dierverzorgers je alles over de dieren in de dierentuin. Of volg Kim en Tom door ZooParc Overloon, waar ze veel over weten te vertellen.

  • AquaZoo heeft de Aquaschool op hun YouTubekanaal staan. Lessen van een echte dierverzorger!
  • Op het YouTube kanaal van Safaripark Beekse Bergen vind je de Safari School en Ranger Request. Verschillende rangers vertellen interessante weetjes over dieren in de 'skool' en nemen je in de Ranger Request mee voor een kijkje achter de schermen;
  • In ZooParc Overloon nemen de dierverzorgers leuke vlogs op. Zo beantwoorden Kim en Tom vragen van kinderen in de serie Zoo zit dat, zie je wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een giraffenvlakte en kun je een kijkje nemen bij verschillende dieren. Aw, wat zien jonge ottertjes er lief uit!

Na de biologielessen en leuke dierenfilmpjes is het tijd voor (kunst)geschiedenis! Bekijk deze musea online en dwaal op je gemakje door de zalen van het Rijks.
Foto 2. Bespied de olifantenfamilie en spot hun nieuwe familielid. Foto: DierenPark Amersfoort
Foto 3. Ga mee op safari in Beekse Bergen. Foto: screenshot YouTube.

Laatst gewijzigd: 2022-03-16 13:16:28 · Gepubliceerd: 2020-03-23 16:41:55 - 7444