Thuis naar het theater

Vind een theater in de buurt |  
Nieuws door
Foto 1. Maak een keuze uit het aanbod familievoorstellingen op Podiumkids! Foto: Podiumkids

Podiumkids Thuis brengt voorstellingen naar de kinderen toe

2 februari 2022 Cultuur Landelijk Het theater komt naar je toe! Met wonderlijke, grappige en muzikale voorstellingen om met het hele gezin van te genieten. Op de website van Podiumkids Thuis staat een mooie verzameling online theatervoorstellingen van verschillende jeugdtheatergezelschappen om uit te kiezen.

Familievoorstellingen on demand

Een theatervoorstelling is een echte belevenis! En daar hoort normaal gesproken een echt bezoek aan het theater en een plaatsje in een mooie theaterzaal bij. Maar ook zonder dat kun je nu samen met de kinderen genieten van de mooiste familievoorstellingen via het platform Podiumkids Thuis. Achttien jeugdtheatergezelschappen hebben zich hier aan elkaar verbonden en delen online een deel van hun voorstellingen. En dat levert een schat aan verantwoorde schermtijd op! Kies een mooie voorstelling en geniet wanneer je maar wilt van een verrassend, hilarisch of zelfs ontroerend verhaal. De voorstellingen op Podiumkids Thuis zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 10+ jaar en kosten € 2,99 per voorstelling. Een paar leuke voorstellingen uit het aanbod zijn:

  • Leuk voor de kleinsten: de kindervoorstelling Gezocht: konijn (3+)! Er is een konijn ontsnapt uit de gevangenis en de politieagenten zitten met hun handen in het haar. Konijnen houden zich namelijk helemaal niet aan de regels...
  • Is het avondeten altijd een strijd? Dan is de voorstelling Eet je bord leeg (4+) vast heel herkenbaar. Bij Popski, Momski en Jipski verandert de eettafel iedere avond in een slagveld.
  • In de humoristische familievoorstelling Zwijnenstal (8+) laat de cast met onder meer Ilse Warringa, met veel livemuziek zien dat je moed nodig hebt om nee te zeggen als iedereen z'n mond houdt;
  • Moed en doorzettingsvermogen, dat heb je wel nodig als je tegen een draak moet vechten. De voorstelling Joris & De Drakentemmers (8+) gaat over de legende van Joris en De Draak, maar ook over de worsteling met alledaagse draken.
Bekijk hier alle voorstellingen op Podiumkids Thuis.

De tekst gaat verder onder de video.

Minder schermtijd? Luistertheater!

Nu we veel thuis zijn draaien veel schermen overuren en zijn de meeste leuke activiteiten alleen nog maar online. Wil je weer eens wat anders dan naar een beeldscherm staren? Kies dan voor de voorstelling Zoek van jeugdtheatergezelschap Kwatta. Zoek (8+) is een modern sprookje over verlies. Het verhaal gaat over het meisje Bregje, die ‘s avonds niet slapen kan. Ze heeft het zo koud en zelfs de sprookjes die haar ouders vertellen helpen haar niet. Op een avond gebeurt er iets wonderlijks en gaat Bregje op een avontuurlijke reis. Naar deze bijzondere voorstelling hoef je alleen maar te luisteren en je mee te laten slepen door het verhaal.

Leuk: print de zoekplaat uit die bij de voorstelling hoort, nog voor je gaat luisteren. Hier kun je tijdens het verhaal lekker op ‘droedelen’: gewoon tekenen wat in je opkomt. Het helpt kinderen om zich te concentreren op het verhaal.

Meer leuke activiteiten voor kinderen

Foto 2. Bregje maakt een avontuurlijke reis in het luistertheater Zoek van Kwatta. Foto: Jeugdtheatergezelschap Kwatta
Foto 3. Kies uit het aanbod online theatervoorstellingen. Foto: Podiumkids
Foto 4. Scene uit Joris & De Drakentemmers. Foto: Podiumkids

Laatst gewijzigd: 2021-12-28 11:30:06 · Gepubliceerd: 2021-02-01 10:01:40 - 1964