1

Valentijn 2021: tips voor een onvergetelijke date

Romantische tips om dit jaar Valentijn te vieren

Wat te doen op een date? Redactioneel door
Foto 1. Super romantisch: Valentijnsdag met sneeuw! Maak er iets speciaals van met de tips in dit artikel. #Valentijn2021! Foto: Pexels

archief oud artikel 9 februari 2021 Toerisme Landelijk Help! Valentijn komt steeds dichterbij en wat kun je daar in deze tijd nog voor plannen? Gelukkig best veel! DagjeWeg.NL heeft een flinke dosis last minute tips voor je om op 14 februari flink mee uit te pakken. Een liefdeswandeling compleet met diner, uitwaaien aan de kust of thuis van een wijnproeverij genieten: dit zijn romantische uitjes om nooit te vergeten.

Preuf de Leefde in Limburg

MAASTRICHT - Wandelen, smullen, genieten van elkaar: proef samen met je partner de liefde tijdens een prachtige wandeling van ongeveer 8 kilometer in de omgeving van de Enci-Groeve in Maastricht. Onderweg kom je ook langs je voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Het zijn - heel passend - allemaal gerechten uit de warmbloedige landen Italië en Griekenland. Naast de route krijg je bij Preuf de Leefde ook een Lovegame met grappige, zoetsappige en diepzinnige vragen om elkaar te stellen. Leer je elkaar nâg beter kennen! Op 13 en 14 februari. Wees snel, want er is maar een beperkt aantal tickets!

Als we de weersverwachtingen mogen geloven hebben we een winterse Valentijn dit jaar, compleet met sneeuw! Romantischer kan bijna niet. Daarom hierbij ook nog 5 romantische tips voor koude dagen. Van weldadige privé sauna's tot een hartstochtelijke schattenjacht thuis.

Date in de natuur

OTTERLO - Verken hand in hand een van de mooiste stukjes natuur in Nederland. De Veluwe barst van de dramatische romantiek, vooral nu er sneeuw ligt! Fiets op de gratis te gebruiken witte fietsen over heidevelden, wandel door het bos en las onderweg een pauze in om samen een kopje koffie to go te drinken. De bijnaam van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is niet voor niets 'groenste schatkamer van Nederland'. Genieten geblazen dus. Wie weet spot je edelherten in het wild! Bestel tickets voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en krijg een gratis consumptie in de Theekoepel.

Zwijmelen aan zee

SCHEVENINGEN - Als het goed is heb je toch alleen maar oog voor elkaar, dus trek je laarzen aan (met een extra paar dikke sokken) en geniet van een dagje strand in de winterkou. Hand in hand door een stormachtige branding lopen kan nergens tegenop. Bezoek ook samen de Pier in Scheveningen, een all time klassieker voor stelletjes. Je kunt er gratis op en je hebt er prachtig uitzicht over het strand en de zee. Neem een thermoskan warme chocolademelk en bonbons mee en zoek onderweg een leuke plek om even warm bij elkaar te kruipen.

Romantisch avondje thuis

THUIS - Maak van je eigen stulpje een romantische plek voor een onvergetelijke date. Kijk welke restaurants in de buurt thuis bezorgen en bestel de lievelingsgerechten van je lief. Zet bloemen neer, strooi rozenblaadjes over de vloer en de tafel, steek de kaarsen aan en zet de wijn klaar. En zorg dat je alvast een paar romantische films hebt uitgekozen. Nog wat hapjes (chocola!) en jullie zijn helemaal klaar voor een restaurant en bioscoop ervaring thuis. Tip: start met een wandeling door de sneeuw, zodat jullie met rode wangen kunnen genieten van jullie Valentijnsdag.

Proosten op passie

THUIS - Een date bij jezelf thuis wordt extra bijzonder met een relaxte wijnproeverij thuis. Zeker als er een wijnspecialist langskomt met 12 kwaliteitswijnen, waaronder een lekkere bubbel om mee te beginnen. Kijk elkaar diep in de ogen over de glazen met fonkelende wijn, leer proeven als een pro en eindig met een zwoele port. De wijnproeverij aan huis kan in vier provincies: Utrecht, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland. Woon je daar? Bestel dan snel tickets voor maar €9,99 en geniet van een romantische middag of avond.

Nog meer tips voor je Valentijn date

Foto 2. Maak er samen een bijzondere dag van op 14 februari. Foto: Pexels

Laatst gewijzigd: 2022-02-02 12:53:47 · Gepubliceerd: 9 februari 2021 - 2455