Uit eten? Dit zijn de leukste drive thru's en takeaways!

Culinaire uitjes |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Van crazy waffles en disco tot een middeleeuwse drive thru

10 februari 2021 Toerisme Landelijk Uit eten gaan kan toch nog een beetje! Bij deze originele drive thru's en takeaways maken ze er een feestje van. Met gerechten vol kleur en flair, vrolijke muziek of een speurtocht in de omgeving. Stap snel in de auto voor zo'n bijzondere lunch of diner, want dit wil je niet missen.

Foto 1. Swingend naar je burger en frietjes. Bij de drive thru van Brothers Burger Experience maken ze er letterlijk een feestje van! Foto: Brothers Bunnik © Sander Peters

Toch een echt uitje bij Hans & Grietje

ZEEWOLDE - Bij Hans & Grietje Pannenkoekenhuis voel je je nog steeds terechtkomen in een sprookje. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je bij het toverachtige gebouw een pannenkoek to go halen aan het speciale afhaalloket. Mmmmmm, maar dat is niet alles! Je krijgt een bosroute mee met leuke opdrachten en bij terugkomst staat een verrassing van de heks op je te wachten. Erg verleidelijk om dan meteen ook hun lekkere chocomel (of koffie) en huisgemaakte appeltaart mee te nemen om thuis na te genieten. Hou wel hun website of Facebookpagina in de gaten voor de actuele openingstijden, want soms is het afhaalloket gesloten op woensdag of vrijdag als het weer niet mee zit.

De vrolijke drive thru van Hollywood Café

ROTTERDAM - Veel mensen weten het al: voor een vrolijk moment ga je naar de drive thru van Hollywood Café Rotterdam! Het is niet alleen de vrolijke kleuren en lichtjes die je opwachten, maar ook de al even kleurige gerechten. De Wacky Waffles zijn écht wacky, bedekt met bijzondere ingrediënten. Net als hun American pancakes en dubbele donuts. Ook hun burgers en sandwiches maken je meteen hongerig als je ze ziet en ruikt. Meer over de drive thru vind je op de Hollywood Café Rotterdam Facebookpagina. Hier laten ze het ook weten als de drive thru te druk wordt en je (tijdelijk) niet meer aan kunt sluiten. Want hij is erg populair! Let op: in het weekend alleen open rond de lunchtijd.

Naar de disco bij Brothers Burger Experience

BUNNIK - Bizar, bij de Burger Experience van Brothers Bunnik rij je met je auto zó een vrolijke discotheek binnen. Compleet met discolights en pompende muziek van een dj die live staat te draaien. Het gele busje dat binnen geparkeerd staat blijkt zijn draaitafel te zijn. Je zou bijna vergeten dat je hier om burgers en friet komt. Let wel: gastronomische burgers en versgemaakte friet, allemaal ter plekke bereid in de stoere foodtruck van Meneer Smakers. Wij zijn fan van hun Ome Huib en Opa Jesse. Met boerderijs toe.

Takeaway midden in speelbos Sparjebird

HEMRIK - Midden in de Friese Wouden ligt Blokhut Sparjebird, met van donderdag tot en met zondag een takeaway vol sandwiches, burgers en zelfs complete lunchboxes. Daar kom je weer helemaal van bij na een wandeling door het bos. Of haal tijdens het lopen een kopje koffie of warme chocolademelk to go met een muffin erbij. Zijn de kinderen mee, pas dan op! Voor je het weet verdwijnen ze in het speelbos dat hier ligt: Speelbos Sparjebird met spannende touwbruggen, een heuse klimboom en nog veel meer. Probeer ze dan maar weer eens mee naar huis te krijgen!

Middeleeuwse sferen bij Robin Hood Ribhouse

DROUWEN - Als je de drive thru van Robin Hood Ribhouse inrijdt ben je eventjes terug in de middeleeuwen. Overal liggen strobalen, ridders in harnas lijken je aan te staren door hun helm en schapen kijken verstoord op. Je tijdreisje begint meteen goed als een middeleeuwse deerne een houten bakplaat met brood en lekkere smeerseltjes door het autoraam steekt. Meenemen naar huis, of toch maar gebruiken om alvast de ergste honger te stillen? Midden in je tocht kom je langs een bar met bier, yes! Nog even zwaaien naar de ridder die relaxt op de bank hangt en dan vertrek je helaas alweer. Gelukkig wel met een middeleeuwse maaltijd vol stoere gerechten. Reken maar dat dat vult!

Speurtocht en takeaway bij de Pannekoekenbakker

MAARSSEN - Aan de mooie Maarsseveense Plassen ligt De Pannekoekenbakker. Om daar pannenkoeken op te halen hoef je de auto niet uit: je krijgt je bestelling contactloos aangereikt op de Kiss & Ride strook bij het pannenkoekenrestaurant. Het gezelligst is het om in het weekend te gaan. Dan is de winterhut open met (pannen)koek en zopie of een lekkere erwtensoep to go. Een goeie bodem voor een rondwandeling om de Maarsseveense Plassen. Voor kinderen kun je in het weekend een leuke speurtocht reserveren, waarbij ze op zoek gaan naar smulmunten. Compleet met crêpes vol poedersuiker om halverwege de tocht op te smikkelen.

Steun de lokale horeca én geniet van een bijzondere stadswandeling van hapje naar drankje to go.
Foto 2. Je voelt je meteen in feeststemming als je de vrolijk verlichte drive thru van Hollywood Café Rotterdam inrijdt. Foto: Hollywood Café Rotterdam © Gabriël van Meerwijk
Foto 3. De Grote Snoeptoren van Hans & Grietje, waar je het afhaalloket vindt voor de pannenkoeken en boswandeling. Foto: Hans & Grietje Pannenkoekenhuis
Foto 4. Drive thru in middeleeuwse sferen bij Robin Hood Ribhouse. Foto: Robin Hood Ribhouse
Mmmm, daar wil je toch zo in bijten? De dubbele donuts van Hollywood Café Rotterdam. Foto: Hollywood Café Rotterdam © Gabriël van Meerwijk
De live dj bij Brothers Burger Experience draait helemaal in stijl. Foto: Brothers Bunnik © Sander Peters

Laatst gewijzigd: 2021-02-15 15:38:56 · Gepubliceerd: 2021-02-08 17:52:21 - 5112