Bachs Johannes Passion: eindelijk weer livemuziek!

Edesche Concertzaal |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Nieuw livestreaming platform voor klassieke concerten

22 februari 2021 Cultuur Ede, Gelderland Het verlangen naar échte livemuziek groeit. Musici, zalen en vooral het publiek smachten naar de intimiteit van het concert. Hoewel een optreden in levende lijve bijwonen nog even niet kan, lanceert de Edesche Concertzaal een nieuw platform dat de livebeleving heel dicht benadert. Liefhebbers van klassieke muziek genieten van kraakhelder geluid en haarscherp beeld via het nieuwe livestreaming platform Classical At Home.

Foto 1. Luister op 27 maart via Classical At Home naar Bachs 'Johannes-Passion', uitgevoerd door het Apollo Ensemble. 'Foto: Anne Meyer

Classical At Home: de ultieme luisterervaring

De concertzaal, gevestigd in de Noorderkerk in Ede, wil niet zomaar een livestream maken. Door te zorgen voor de hoogste beeld en vooral de beste geluidskwaliteit biedt Classical At Home een toekomstbestendige luisterervaring. "Op het platform bieden we klassieke livestream concerten aan", vertelt Jan-Willem van Ree, artistiek manager van de Edesche Concertzaal. "Het geluid zenden we uit in superaudio, waardoor je ook kunt wegdromen met je koptelefoon op." Van Ree gaat verder: "De luisteraar heeft zo altijd een keuze om thuis mee te genieten of live naar de zaal te komen. Elke manier heeft zijn eigen belevingswaarde." Ook wanneer bezoekers in de toekomst weer fysiek naar de zaal mogen komen, Classical At Home is here to stay!

De tekst gaat verder onder de video.

Apollo Ensemble speelt Bachs 'Johannes-Passion'

De weken voor Pasen staan traditioneel in het teken van de passieconcerten. Op 27 maart luister je in het eerstvolgende concert van Classical At Home daarom naar Bachs beroemde 'Johannes-Passion', uitgevoerd door het Apollo Ensemble. Dit indrukwekkende stuk vertelt het lijdensverhaal van Jezus. Met vaart en gevoel voor drama neemt het Apollo Ensemble je mee in de vastberadenheid van Jezus tijdens zijn laatste dagen. Onder leiding van de Oekraïense artistiek leider David Rabinovic beluister je prachtige hoogtepunten, zoals de ontroerende aria’s 'Zerfließe, mein Herze' en 'Ergwäge’.

Online gastheer en interviews

De Edesche Concertzaal zorgt rondom de livestream concerten, naast de mooiste klassieke muziek, voor extra omlijsting. Radiopresentator Sander Zwiep begeleidt als online gastheer de kijkers door de avond en tijdens de wisselmomenten kijken de digitale bezoekers naar interviews met de optredende artiesten. Zo hoor je interessante achtergrondinformatie over de stukken en leer je de musici artistiek gezien nog beter kennen.

Meekijken op 27 maart om 19:30 uur? Bestel tickets voor Bachs Johannes Passion voor €17,50.

Ook leuk

Foto 2. Geniet tijdens de livestream concerten ook weer van de schitterende klanken van de beroemde Bösendorfer Imperial vleugel. Foto: Edesche Concertzaal

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-05-03 15:03:47 · Gepubliceerd: 2021-02-22 12:31:13 - 460