Geniet van het zonnetje op de Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Ga wild spotten en ontdek de betoverende natuur

23 februari 2021 Toerisme Otterlo, Gelderland Geniet van de zon op je bol en de frisse wind door je haren in de mooie natuur van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Spring op een iconische witte fiets of wandel door de bossen. En rennen daar een aantal reeën weg over de hei? Hier breng je met gemak de hele dag door, want overal is iets nieuws te zien. O, wat is Nederland mooi!

Foto 1. Ontdek de prachtige natuur van de Hoge Veluwe. Handig om mee te nemen: een verrekijker om het wild te spotten dat hier leeft. Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Lekker buiten genieten

Wie meteen om 9:00 uur aan een van de toegangspoorten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat kan nog de mist omhoog zien komen van de heidevelden en zandverstuivingen. Een betoverend gezicht. Zeker als je door die mist heen wilde zwijnen of misschien zelfs wel een moeflon ziet. Grote ogen bij de kinderen: "Papa, mama, kijk!" Even later leven ze zich uit op een speeltoestel dat jullie onderweg tegenkomen of wroeten met hun handen in het zand van een zandverstuiving. Je kunt hier de hele dag ronddwalen. Wil je meer zien dan dan wat je te voet lukt, pak dan de bekende witte fietsen. Die mag je gratis gebruiken.

Ga voor dat gevoel van vrijheid in de natuur en bestel snel en makkelijk tickets met: Gratis consumptie in de Theekoepel!

Picknicken in het park

Trek en zelf geen eten meegenomen? Haal dan eten en drinken to go bij restaurant het Park Paviljoen, de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus of de foodcontainer op het Marchantplein. Het wordt helemaal een feestje met een picknickpakket. Daarin zit alles wat je nodig hebt, dus hoef je zelf nergens meer aan te denken. Aan prachtige plekjes om te picknicken geen gebrek! Plof in het gras met uitzicht op een vennetje, schuil onder de bomen van het bos of stal alles uit op een picknicktafel bij Jachthuis Sint Hubertus. Altijd een feestje met kinderen, zeker als je bij de grote speeltuin naast het Park Paviljoen gaat picknicken. En het is een top idee voor een romantische date. Let op dat je genoeg bij je hebt, want buiten zijn maakt hongerig.

Speuren naar dierensporen

Al wandelend of fietsend valt er veel te ontdekken op de Hoge Veluwe. Dierensporen bijvoorbeeld en natuurlijk de dieren zelf. Hou je van wild spotten, neem dan zeker een verrekijker mee. Dat verhoogt de kansen om de bewoners van het Park te zien. Let op: vogelkijkhutten zijn dicht. Of vraag bij de informatiebalie in het Park Paviljoen naar de speciale speurtochten voor kinderen. Zo is er de Moeffie speurtocht naar dierensporen. Je komt onder andere langs een plaggenhut en een wildobservatieplaats. Ssst, dan komt er misschien een edelhert langs. Met jongere kinderen is de Lepelkoen speurtocht erg leuk. Vinden jullie deze elfachtige mannetjes en hun vriend de haas? Wie liever fietst kan op avontuur gaan met Suske en Wiske en alles ontdekken over het Verraad op de Veluwe.

Ook interessant

Foto 2. Met jonge kinderen naar de Hoge Veluwe en toch veel zien? Gebruik gratis de iconische witte fietsen met kinderzitjes. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Het bijzondere Jachthuis Sint Hubertus. Een leuke plek voor een picknick aan een van de picknicktafels. Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe
Foto 4. Uitzicht over een van de vennen in het Park. Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe
Misschien zie je wel wilde dieren vanaf een van de verscholen plekjes in het Park. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2021-03-04 09:18:23 · Gepubliceerd: 2021-02-23 12:26:11 - 1776