Nieuwe attracties om naar uit te kijken in 2021

Bekijk alle attractieparken |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Nieuws uit attractieparken in Nederland en over de grens

29 maart 2021 Trends Landelijk Het seizoen gaat echt een keer beginnen voor de dierentuinen en attractieparken. Wanneer dat is, blijft nog onzeker. Maar wat wel zeker is dat er in 2021 nieuwe attracties bij komen! Voor nieuwe achtbanen kijken we graag over de grens, maar ook in Nederland gebeurt er genoeg. Deze nieuwe attracties kun je dit jaar verwachten.

Foto 1. Impressie van The Ride to Happiness by Tomorrowland. Foto: Plopsaland de Panne

ZooParc Overloon bouwt nieuw gebied

ZooParc Overloon neemt je mee naar Zuid-Amerika in het nieuwe themagebied Madidi! In september 2020 opende het dierenpark al een grote volière, waar nu ruim veertig Chileense flamingo’s en een aantal andere vogels leven. Dit voorjaar is de bouw van de tweede fase gestart, wat in 2021 klaar moet zijn. Bezoekers kunnen hier kennismaken met de planten, dieren en verhalen uit Zuid-Amerika. Ontmoet brilkaaimannen, tamandua’s, gouden leeuwaapjes en de luiaards Odin en Stella! Bijzonder aan het gebied is dat bezoekers tussen de dieren door lopen en een beeld krijgen van hoe mooi Zuid-Amerika is. ZooParc Overloon vraagt daarnaast aandacht voor de gevolgen van ontbossing. Een voorbeeld hiervan zijn de brulapen, die in het wild bedreigd worden. Hun leefgebied wordt steeds kleiner. In Madidi is een groep van drie brulapen te zien, die hopelijk in de toekomst voor nageslacht gaat zorgen.

Nieuwe thrillride Plopsaland de Panne

De spectaculairste nieuwe attractie van 2021 verrijst in Plopsaland de Panne, waar deze zomer de The Ride to Happiness by Tomorrowland opent. Het creatieve team van het jaarlijkse dancefestival vertaalt de sfeer van het evenement samen met Plopsaland naar een waanzinnige rollercoaster. Bezoekers gaan in deze eerste extreme spinning coaster van Europa vijf keer over de kop. Met een snelheid van 90 kilometer per uur word je twee keer gekatapulteerd en de karretjes draaien ook nog eens vrij rond. Dat moet wel een intense ervaring opleveren! Onderweg klinkt een exclusieve soundtrack op basis van de door Hans Zimmer gecomponeerde Tomorrowland Hymne. Plopsaland de Panne verwacht een groter publiek te trekken met deze bijzondere achtbaan en dat mag ook wel. Aan The Ride to Happiness bij Tomorrowland hangt namelijk een prijskaartje van 17,5 miljoen euro.

Bekijk hier een impressie van de bouw van de achtbaan in Plopsaland de Panne. Let op: de tekst gaat verder onder de video.

Movie Park Studio Tour

Movie Park Germany viert haar 25-jarig jubileum dit jaar groots met een nieuwe familieachtbaan! De Movie Park Studio Tour is vanaf het voorjaar van 2021 te vinden op de voormalige locatie van de Ice Age Adventure en het horrorhuis Wrong Turn. De grotendeels overdekte achtbaan is geschikt voor de hele familie en heeft als thema 'Hollywood'. De achtbaan zelf werd geleverd door de firma Intamin en is 532 meter lang. Er zitten geen loopings in, maar wel twee lanceringen en een draaiplatform wat 360 graden kan draaien. Je begint vooruit en schiet dan weer achteruit om vervolgens van richting te veranderen. De rit in de Movie Park Studio Tour voert langs twaalf verschillende scènes en is één groot filmavontuur, waar je met grote snelheid door heen raast. Special effects en on-board muziek maken de nieuwe belevenis in Movie Park Germany compleet.

Efteling opent speelbos Nest

Geen snelle achtbaan dit jaar voor De Efteling, maar wel een nieuwe attractie. Op de plaats van de bootjes van Polka Marina opent speelbos Nest!, speciaal voor de jongste bezoekers. Hier kunnen de kleintjes - die nog niet in de achtbanen van Ruigrijk mogen - lekker klimmen en klauteren. In het speelbos komen ze tijdens het spelen leuke elementen van de verschillende achtbanen tegen. Nest is een speeltuin voor alle kinderen, ook als ze een handicap hebben. Zo zijn er verhoogde zandbakken, is er een rolstoelglijbaan en zijn er prikkelarme plekken waar kinderen tot rust kunnen komen. Bij de ontwikkeling van Nest! was ook presentator en theatermaker Marc de Hond, die in 2020 overleed, betrokken. Dit voorjaar komt het door hem geschreven sprookje uit: De redders van Ruigrijk.

Vuurspuwende draak in Hellendoorn

De Tornado in Avonturenpark Hellendoorn maakte na dertig jaar trouwe dienst plaats voor de Balagos Flying Flame. Geen compleet nieuwe achtbaan, maar een grondige renovatie van de populaire Tornado. Naast een nieuwe naam, kleur en thema heeft de achtbaan een nieuwe trein, met heupbeugels in plaats van schouderbeugels. Dit levert volgens Hellendoorn ‘een intensere ervaring’ op. De Balagos Flying Flame maakt op de sociale media van het attractiepark al indruk in feloranje met woeste klauwen. "Zijn vuuradem is zo verwoestend dat alleen de dapperste avonturiers de Flying Flame durven te trotseren." Avonturiers vanaf 1.20 meter mogen komend seizoen deze uitdaging aangaan!

Lees ook

Foto 2. Impressie van Madidi; een reis naar Zuid-Amerika. Foto: ZooParc Overloon
Foto 3. Speelbos Nest! in de Efteling is toegankelijk voor álle kinderen. Foto: De Efteling
Foto 4. Avonturenpark Hellendoorn tovert de Tornado om tot de spannende Balagos. Foto: Avonturenpark Hellendoorn

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-03-29 10:54:38 · Gepubliceerd: 2021-03-29 08:48:39 - 632