Museumschatten spatten van je scherm

Lees meer over musea |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Digitale activiteiten en expo’s tijdens de Museumweek 2021

16 april 2021 Cultuur Landelijk Goud! Dat hebben de 400 musea van Nederland in handen. Helaas blijft de schittering van al dat moois nog wel even verborgen achter gesloten deuren. Of toch niet? Tijdens de Museumweek 2021, van 19 april tot 25 april, is het goud ruim voorhanden, alleen dan digitaal. Doe mee aan online activiteiten van musea en bewonder de pronkstukken in de online vitrinekast.

Foto 1. De Verhalendame van het Kinderboekenmuseum neemt kinderen mee op reis. Foto: Kinderboekenmuseum Den Haag

Online museumschatten bewonderen

Vrijheid is een groot goed, dat heeft de pandemie ons het afgelopen jaar pijnlijk duidelijk gemaakt. De vrijheid om elkaar te ontmoeten en onze vrije tijd naar keuze in te delen missen we steeds meer. Vrijheid is dan ook het thema van deze digitale Museumweek. Tijdens de Museumweek 2021 kun je rondkijken in veel verschillende musea en meedoen aan allerlei activiteiten. En je kunt online pronkstukken bewonderen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde!

Museumweek met Splinter Chabot

Iedere dag deelt Splinter Chabot, presentator en schrijver, inspiratie vanuit een ander museum. Kijk via de website van de Museumweek mee welke pareltjes hij naar boven haalt. Hij bezocht in ieder geval het Marinemuseum, Museum Arnhem, Museum Prinsenhof en Aviodrome. Maar wat je precies te zien krijgt? Dat is nog een verrassing.

Let op: de tekst gaat verder onder de video.

Doe mee aan de online activiteiten

Een virtuele tour door de museumzalen, een workshop of een lezing: de agenda van de Museumweek staat vol activiteiten. Zin om mee te doen? Een greep uit de online activiteiten tijdens de Museumweek:

  • Doe mee aan de Museum Escape Game! Dit spannende detectivespel houdt de hele familie zeven dagen lang in z’n greep. Elke dag volgt er een nieuwe opdracht om het mysterie van de verdwenen pronkstukken te ontrafelen. En je kunt prijzen winnen!
  • Hoe maak je een zelfportret? Leer het van de meesters in het Frans Hals Museum met een online opdracht van fotografe Angela Tellier.
  • Of neem een kijkje in de schatkamer van Beeld en Geluid in Den Haag! Vrijwilligers nemen je mee het depot in en vertellen allerlei weetjes over vijf bijzondere historische objecten. Bijvoorbeeld over de Enigma: een codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog.
  • Vanuit het Kinderboekenmuseum in Den Haag neemt de Verhalendame kinderen mee op reis. Een Verhalenreis met de verhalen van meestervertellers, als Annie M.G. Schmidt en Annet Schaap. Luister je mee? Leuk voor kinderen vanaf acht jaar.
Hier vind je alle informatie over de Museumweek 2021.

Lees ook: Dagje uit in april met een negatieve test over de musea die open zijn voor een beperkt publiek tijdens de Museumweek.
Foto 2. Het goud uit de musea vind je deze Museumweek online! Foto: Eveline van Egdom

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-04-15 16:04:36 · Gepubliceerd: 2021-04-14 19:54:08 - 353