Dagje uit in april met een negatieve test

Bekijk alle attractieparken |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Testen voor toegang: honderden locaties open in april

8 april 2021 Toerisme Landelijk Sta je te popelen om weer een museum, attractiepark of dierentuin te gaan? Deze maand kan het! Verschillende dagjes uit openen deze maand hun deuren als onderdeel van de pilot Testen voor Toegang van de overheid. Je moet er wel wat voor over hebben: elke bezoeker vanaf 12 jaar moet vooraf getest worden op corona.

Foto 1. Drie dagen is de bloemenpracht in de Keukenhof te bewonderen. Foto: Keukenhof

Hoe werkt het?

Voor toegang tot een van de locaties koop je eerst een ticket. Vervolgens moet je een sneltest laten doen bij speciaal daarvoor aangewezen testlocaties. Op de website van Testen voor Toegang kunnen bezoekers een testafspraak maken; deze snektest is gratis. Belangrijk: de test moet wel binnen 40 uur voor het bezoek worden afgenomen. De uitslag is er binnen een uur. Met een negatieve uitslag krijg je een code voor de CoronaCheck-app. Met deze app wordt een negatieve test een testbewijs, welke je laat scannen aan de deur. Daarna kan het dagje uit pas echt beginnen!

Pilot met testbewijzen

De overheid start nu met deze pilot om te zien of het inzetten van testbewijzen helpt om bepaalde sectoren eerder te open. De aangewezen locaties gaan op maximaal drie aaneengesloten dagen in de maand april open met een beperkt aantal bezoekers. Voor elk uitje is de capaciteit anders en gelden andere voorwaarden voor het boeken van tickets, ga hiervoor de naar de website van het uitje zelf.

Attractieparken en dierentuinen

Weer onbezorgd slenteren door een themapark of met z'n allen lachen om de streken van de apen in de dierentuin. In deze attractieparken en dierentuinen ben je op verschillende data in april welkom.

Musea en monumenten

Tijdens de Museumweek van 19 tot en met 25 april 2021 mogen een heel aantal musea onverwacht toch publiek ontvangen. En al daarvoor gaan er verschillende monumenten open voor bezoekers. Voor de musea geldt dat alleen Museumkaarthouders voor deze dagen een ticket kunnen kopen. Een greep uit de musea en monumenten die in april openen voor publiek met een negatieve test.

Er gaan ook verschillende theaters tijdelijk open: bekijk hier het complete overzicht pilots van Testen voor toegang.

Meer leuke activiteiten

Geen trek in een coronatest voor een dagje uit? Op DagjeWeg.NL vind je veel leuke activiteiten voor thuis of in de buitenlucht.
Foto 2. De Kasteeltuinen Arcen is een van de erfgoedlocaties die meedoet aan de pilot en is open op 10 & 11 april. Foto: Kasteeltuinen Arcen
Foto 3. In het Drents Museum kun je de tentoonstellingen Henk Helmantel en Minerva meets Leipzig bekijken. Foto: Drents Museum

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-04-14 11:47:10 · Gepubliceerd: 2021-04-08 09:58:18 - 601