De Parade 2021 gaat door!

De Parade 2021 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Reizend theaterfestival dit jaar ook in Eindhoven

18 juni 2021 Cultuur Eindhoven, Noord-Brabant Voor het eerst in Eindhoven en helemaal klaar voor de zomer; de Parade 2021 gaat door! Vanaf 18 juni reist het theaterfestival langs de grote steden van ons land. Van Eindhoven naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam, met als laatste toegift hopelijk nog een Parade in Rotterdam half september.

Foto 1. De Parade 2021 gaat in aangepaste vorm door. Foto: Sofie Simao

Rondreizend theaterfestival

De zomer begint voor de 30e editie Parade met een bescheiden feestje in Eindhoven. Hier staat één Paradetent naast het Parktheater. In de volgende stad, Utrecht, breidt de Parade uit met vier (open) theatertenten en daarna in Den Haag met nog zo'n 25 voorstellingen. Als het allemaal goed blijft gaan, dan wordt de zomer zelfs nog mooier! In het Martin Luther Kingpark in Amsterdam hoopt de organisatie een 'gewone' Parade op te bouwen. De kaartverkoop is hier dan ook nog niet begonnen. De datum voor de Parade in Rotterdam is inmiddels geprikt: vrijdag 17 tot en met zondag 26 september in het Museumpark. Hoe de zomer ook verloopt, je kunt hoe dan ook in verschillende stadsparken aan een tafeltje genieten van voorstelling en heerlijk eten en drinken!

Parade-pakketten & testen voor toegang

De opzet van de Parade is dit jaar anders dan in voorgaande jaren. Er zijn vaste tafeltjes en bezoekers bestellen geen losse tickets, maar hebben keuze uit een aantal Paradepakketten met daarin altijd twee voorstellingen. Kies voor het diner met een drankje of voor de late night met een drankje en een hapje. En welke combinatie van voorstellingen past het beste bij je? Er zijn allerlei combinaties gemaakt, die je toch dat Parade-gevoel geven. Voor de Parade in Utrecht en Den Haag is een test- of vaccinatiebewijs niet nodig. Hoe dat voor de edities in Amsterdam en Rotterdam is, dat is nog niet bekend.

De voorstellingen en artiesten

Ondanks het beperkte aantal voorstellingen zit er voor iedereen iets leuks tussen. Van singer-songwriter Lucky Fonz III tot spetterende hiphop van de ISH Dance Collective. Het Zuidelijk Toneel zorgt voor komedie met de voorstelling Eins Zwei Schweinerei over een hele klas leerlingen, hun ouders en de leraren. Remko Vrijdag en Rutger de Bekker – voorheen De Vliegende Panters - gaan in op deze bizarre tijd in een hilarisch commentaar: The Good and the Ugly. De Parade breidt in Den Haag uit met meer dan 25 voorstellingen, waarin je Ellen ten Damme ziet schitteren met een selectie uit haar hele repertoire. Of lekker lacht om de gekke gewoontes en fenomenen in Nederland in de fotocomedyshow van Fotograaf des Vaderlands Jan-Dirk van der Burg en componist Flavia Faas. Kun je nog kiezen? Dit was nog maar een selectie! Bekijk hier het complete programma van de Parade 2021.

In welke steden vind je de Parade?

  • Parade in Eindhoven is van 18 juni tot en met 27 juni 2021 naast het Parktheater;
  • Parade in Den Haag is van 2 tot en met 18 juli 2021 in het Westbroekpark;
  • Parade in Utrecht is van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 in het Moreelsepark;
  • Parade in Amsterdam is van 13 tot en met 29 augustus 2021 in het Martin Luther Kingpark;
  • Onder voorbehoud: Parade in Rotterdam staat op de planning voor half september in het Museumpark.
Foto 2. Ready voor de Parade 2021? Foto: Sofie Simao

Laatst gewijzigd: 2021-07-12 17:17:27 · Gepubliceerd: 2021-06-17 14:20:34 - 1378