Ga eens 's avonds naar een attractiepark of ander uitje!

Tips voor de zomervakantie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Van een maritiem avontuur tot barbecuen in een pretpark

23 juli 2021 Toerisme Landelijk Zomeravonden in de achtbaan, tussen historische huisjes, of met je neus bovenop bijzondere kunst: ook deze zomervakantie zijn een aantal uitstapjes 's avonds open. Met een avondticket heb je daar alsnog toegang tot alle attracties en bezienswaardigheden. Extra sfeervol en vaak betaal je ook nog eens minder geld voor je kaartje! Bekijk 9 uitstapjes waar je een heerlijke zomeravond beleeft in 2021.

Foto 1. Joris en de Draak tijdens een zwoele zomeravond in De Efteling. De Efteling is deze zomer extra lang geopend, net als nog acht leuke uitstapjes. Foto: De Efteling

Extra magie in de Efteling

Kaatsheuvel, Noord-Brabant - De Efteling is altijd een sprookjesachtig dagje uit, maar het park in het donker beleven geeft net dat beetje extra. Tot en met 5 september kun je tot 22:00 uur in het park blijven! Of koop speciale avondtickets voor slechts € 25,00 en heb de avond van je leven. De zonsondergang meemaken tijdens een gondoletta tocht over de grote plas. Dwalen door een geheimzinnig schemerig Sprookjesbos, met fonkelende lichtjes aan de bomen. En gillen in achtbanen als de Baron, Python en Vliegende Hollander, die in het duister nóg spannender zijn. Bezoek ook zeker achtbaan Joris en de Draak, want het vuur spuwen van de draak is in het donker wel heel indrukwekkend!

Zomeravonden 2.0 in het Openluchtmuseum

Arnhem, Gelderland - Ook het Nederlands Openluchtmuseum is van 31 juli tot en met 15 augustus iedere avond tot 22:00 uur open. Op deze lange zomeravonden is er van alles te doen in het park. Luister naar een heuse troubadour en andere live muziek, of zet een koptelefoon op bij Silent Swings en dans erop los! Je komt een historische goochelaar tegen, die je met z'n trucs zal verbazen. En avonturiers kunnen leren bijlgooien. Kinderen draaien eindeloos rondjes in de Hollandse draaimolen, spelen historische spelletjes en relaxen tussendoor bij een leuke kinderfilm. Voor hongerige mensen staan overal foodtrucks. Koop speciale Zomeravond tickets voor een tientje (kinderen € 5,00), geldig van 16:00 uur tot 22:00 uur. Of maak er een extra lange dag van en bestel tickets met 25% korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Tekst gaat verder onder de video:

Avondje moderne kunst in Rotterdamse musea

Rotterdam, Zuid-Holland - Liefhebbers van moderne kunst komen volop aan hun trekken tijdens de Kunstavonden in het Witte de Withkwartier in Rotterdam. Hier kun je iedere vrijdag van 18:00 uur tot 21:00 uur gratis de verschillende exposities en optredens bezoeken: modern, experimenteel en met elke keer iets nieuws op het programma. Enkele van de musea en kunstinstellingen die meedoen zijn TENT, Kunstinstituut Melly en MAMA, waar niets is wat het lijkt. Ze liggen allemaal vlakbij elkaar, met hooguit een wandelingetje van een minuut ertussen. Er is ook een tour tussen 19:00 uur en 20:00 uur: startpunt bij de balie van ​​​TENT.

Wild West Summer Nights in Slagharen

Slagharen, Overijssel - Attractiepark Slagharen barst van de gezinsvriendelijke activiteiten en verkoelende waterattracties. Voor een zomers dagje uit zit je hier dus wel goed. In de vakantie plakt het park hier Wild West Summer Nights aan vast: tot en met 24 juli op woensdag- en zaterdagavond, van 27 juli tot en met 28 augustus op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond en op 4 september. Op die dagen sluit het park af met zomerse muziek en een gezellige barbecue. Inclusief een dj, cocktails en mocktails en meet and greets. En natuurlijk met attracties om je tussendoor mee te vermaken, want Free Fall, El Torito, Apollo en Gallopers blijven extra lang open.

Lekker lang gaan in Walibi

Biddinghuizen, Flevoland - De woensdagen zijn tot en met 18 augustus lekker lang in Walibi Holland. Het park blijft dan open tot 23:00 uur, zodat je je favoriete rides ook eens in het donker kunt uitproberen. Zo heb je Goliath, de langste achtbaan van de Benelux met een topsnelheid van 106 kilometer per uur, nog nooit beleefd. En over de kop gaan in de Blast geeft je nog meer een adrenalinekick. Alleen 's avonds gaan kan ook, met de half day, half price tickets. Dan kun je vanaf 16:30 uur voor slechts € 19,00 he-le-maal los gaan in het park. Wel snel een kaartje reserveren, want ze zijn beperkt beschikbaar, afhankelijk van de drukte overdag.

Tussen de foto's van FOAM Fotomuseum

Amsterdam, Noord-Holland - Het schrille contrast van een regenboog met de gammele tenten in het vluchtelingenkamp waar hij overheen staat. Jongetjes in een roeiboot die in het zand ligt naast een dode boom, een sprekend beeld van de droogte in Iran. In FOAM Fotomuseum hangt de wereld aan de muren. Je komt er exposities tegen over allerlei onderwerpen, van eigentijds tot historisch, van mode tot natuur, van portretten tot landschap. Werk van beroemde fotografen naast verrassende foto's van aanstormend talent. Hier ervaar je hoe beeld veel meer zegt dan woorden. En dat kan ook 's avonds, want elke donderdag en vrijdag blijft FOAM open tot 21:00 uur. Voor een fijn avondje in een museum dat net even anders is.

Zinderende zomeravonden in Hellendoorn

Hellendoorn, Overijssel - Tientallen spannende attracties en shows zorgen voor een avontuurlijk dagje uit in Avonturenpark Hellendoorn. Deze zomer gaan ze extra lang door met de Zinderende Zomeravonden. Op 28 juli, 4 augustus, 11 augustus en 18 augustus is het park open tot 22:00 uur. Vanwege het coronavirus slaan ze dit jaar tijdens de zomeravonden de vuurwerkshow over, maar dat mag de pret niet drukken. Beleef alle attracties in het donker, wandel tussen de sfeervolle lichtjes door het park en geniet extra lang van een zomers dagje uit.

De zomer vieren in het Maritiem Museum

Rotterdam, Zuid-Holland - Het Maritiem Museum viert de zomer met veel extra activiteiten. Daar blijven ze meteen ook langer voor open: tot 20:00 uur. Wat kort misschien voor een echt avondbezoek, maar wel fijn om nog even te genieten van de avondbries aan de museumhaven. Je strandstoel staat al klaar! Terwijl je relaxt met een ijskoud drankje spelen de kinderen in de 'zandsloep', blazen reuzenbellen en gaan met een spannende speurtocht op zoek naar dieren. Misschien willen ze wel zo'n stoere zeemanstattoo verdienen met klusjes aan boord van een schip, de smid helpen of een kinderfilm zien in de 'boot-bios'.

Zomerkriebels in Toverland

Sevenum, Limburg - Bij Attractiepark Toverland houden ze van de zomer! Ook dit jaar laten ze dat merken, want ze sluiten de poorten pas om 21:00 uur. Dat betekent nog een keertje in de achtbaan! En de magische fontein Katara met lichtshow en muziek wordt als het begint te schemeren alleen maar mooier. Is dit nog niet genoeg Toverland voor je, zet dan je tentje op de pop-upcamping in het park, om het park 24/7 te beleven. Een wat luxere beleving met een ingerichte Toverland-tent is ook een optie.

Nog meer tips voor de zomervakantie

Foto 2. Dansen bij Silent Swings en daarna een hapje eten bij één van de foodtrucks tijdens de Zomeravonden 2.0. in het Nederlands Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Mike Bink
Foto 3. Blijf deze zomer lekker lang in het Maritiem Museum Rotterdam. Foto: Maritiem Museum Rotterdam © Marco de Swart
Foto 4. Beleef de magische sfeer van Toverland tot in de avonduurtjes. Foto: Attractiepark Toverland © Kris Van de Sande

Laatst gewijzigd: 2021-07-23 21:20:27 · Gepubliceerd: 2021-07-21 17:45:08 - 2965