1

Doe een tof weekendje Rotterdam met je vriendengroep

Bekijk meer gave groepsuitjes in Rotterdam Redactioneel door
Foto 1. Stap over het randje van de Euromast en ga abseilend of tokkelend naar beneden. Laat je niet kennen! Foto: Rotterdam Make It Happen © Foto: Iris van den Broek

12 november 2021 bijgewerkt: 9 maart 2022 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Een weekendje weg met vrienden, dat kan prima in Nederland! Wat dacht je bijvoorbeeld van de stad die niet voor niets Manhattan aan de Maas wordt genoemd? Hier vind je genoeg fijne opties voor een happie en een sappie én er is heel veel te doen voor grotere groepen. DagjeWeg.NL geeft je alvast een aantal tips voor je vriendenweekend in Rotterdam!

1. Uitgaan in Rotterdam

Tijdens je weekendje weg is het altijd goed om even bij te praten met z'n allen. En waar doe je dat nou beter dan in een gezellig café met een lekker koud 'vaasie'. In Rotterdam zit je in ieder geval goed voor een natte versnapering. Overal in het centrum vind je namelijk gezellige cafés, clubs en terrassen. Eigenlijk teveel om op te noemen! Een aantal plekken waar je terecht kunt voor een goede borrel zijn het bekende Stadhuisplein en de Witte de Withstraat die erg geliefd is onder studenten. Maar ook aan de Nieuwe Binnenweg, De Meent en de Oude Haven is het goed vertoeven biertje, wijntje of cocktail.

Op zoek naar een slaapplek? Hier kun je overnachten in Rotterdam.

2. All-you-can-eat restaurants in Rotterdam

Het centrum van Rotjeknor zit bovendien vol goede restaurants uit alle windstreken, waaronder verschillende die werken volgens het all-you-can-eat principe. Dino's Steakhouse heeft bijvoorbeeld een onbeperkt spareribs concept en bij Rodizo eet je Braziliaans zo veel je wilt... mét sambadanseressen! Iets hipper? Dan is Rosey een mooi alternatief! Maar het meest in het oog springt de Chinese Boot, pal naast de Euromast: een drijvend restaurant in de vorm van een Chinese tempel waar je geniet van de wereldkeuken. Eet er sushi, zeevruchten, vegetarische gerechten, wok en natuurlijk toetjes tot je écht niet meer kunt. Altijd handig met een grote groep: even van tevoren reserveren.

3. Paintballen in een oude manege

Jullie vinden elkaar waarschijnlijk heel aardig, maar wat is er nou leuker om je vrienden eens lekker op te jagen tijdens een potje paintball. Bij Fundustry Rotterdam ga je een wel heel bijzonder speelveld in. In een oude manege is een waanzinnige arena aangelegd waar je allerlei leuke paintballgames kunt spelen tegen elkaar. Zoek dekking in het vliegtuigwrak of achter oude legerjeeps en besluip je tegenstander ongezien langs de oude paardenstallen. Fundustry is lekker overdekt, dus ook op regenachtige dagen leef je jezelf hier uit, zonder dat je door de blubber hoeft te banjeren. Uitgeraasd? Drink dan een verkoelend biertje op het terras, waarvandaan je het hele slagveld overziet.

Klinkt goed? Boek nu via DagjeWeg.NL Tickets met €15,- korting voor maar €4,95 per persoon.

4. Bierproeverij bij een stadsbrouwerij

Altijd leuk als je een stad bezoekt: een bierproeverij bij de lokale stadsbrouwerij. Ook Rotterdam heeft er een paar! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Stadsbrouwerij de Pelgrim, waar wekelijks bier wordt gebrouwen in ketels die gebouwd zijn in de stijl van het pand. De brouwerij staat pal naast de Pelgrimvaderskerk die gespaard bleef tijdens het bombardement. Proef hier letterlijk een stukje oud-Rotterdam. Of kies voor een rondleiding met proeverij bij Stadsbrouwerij THOMS Rotterdam. Geniet van een heerlijk vers biertje tussen de brouwketels en taptafels. Extra tof is het dat je je biertje helemaal zelf mag tappen. Het bier in deze stadsbrouwerij is ongefilterd en ongepasteuriseerd, waardoor de smaak maximaal lekker is. Leuk feitje: hier vind je de langste bar van de stad.

5. Scheuren in een bootje over de Maas

Tijd voor wat adrenaline? Sjees in een pijlsnelle RIB-boot over de Maas (Rigid Inflatable Boat) en voel de wind op volle kracht door je haren blazen. De boten gaan tot wel honderd kilometer per uur, dus het is niet voor bang aangelegde mensen. Uiteraard staat veiligheid wel altijd voorop. Er zijn meerdere aanbieders waar je terecht kunt. Leer de stad letterlijk in een razend tempo kennen met het RIB & Run-programma van Around Town. Neem het in teams tegen elkaar op en doe onderweg vette opdrachten. Heb je geen zin in de opdrachten, maar wel in het varen? Dan kun je ook terecht bij RIB-Experience of Dolphin Events. Sightseeing, maar dan een beetje sneller!

6. Graffiti workshop

Of kies voor een origineel groepsuitje waar jullie nog lang over napraten. Tijdens een workshop graffiti spuiten van Graffitinetwerk, leer je de fijne kneepjes van het straatkunstvak! Want hoe maken ze toch al die schitterende muurschilderingen die je dagelijks tegenkomt op weg naar je werk, studie of familiebezoek? In je beschermende kleding ga je aan de slag met de basistechnieken, waarna de oefeningen steeds een beetje moeilijker worden. Bedenk een tof idee tijdens de brainstormsessie en werk je meesterwerk vervolgens uit op een groot canvasdoek die je uiteraard mee naar huis mag nemen. Laat je creativiteit de vrije loop!

7. Abseilen en tokkelen van de Euromast

Op zoek naar een activiteit die net een beetje over het randje gaat? Dan is abseilen of tokkelen van de Euromast misschien wel de adrenalinekick die je zoekt. Ja, inderdaad dat ding van 185 meter hoog! Oké, je gaat niet helemaal vanaf het topje, maar voor een hoogte van honderd meter is hoogtevrees nog steeds niet handig. Echte lefgozers en onverschrokken dames overbruggen de afstand in de diepte al tokkelend met een vaart van meer dan honderd kilometer per uur. Geen zorgen, binnen vijftien seconden sta je weer met beide benen op de grond. Abseilen gaat er iets rustiger aan toe. In een kwartiertje ben je weer beneden op de stoep. Een professionele fotograaf maakt foto's gedurende de tocht. Tip: niet naar beneden kijken...

8. Toch een beetje cultureel doen?

Wil je dan toch iets cultureel verantwoords doen, maar niet stilletjes door een museum slenteren? Dan is Remastered, midden onder de Erasmusbrug, een uitstekend alternatief. Hier zie je namelijk Hollandse meesters, maar dan in een hypermodern en interactief jasje. Beleef de ruimten die gevuld worden met 60 beamers, 50 speakers en 245 miljoen pixels. Je stapt letterlijk ín de kunstwerken van onder andere Van Gogh en Jeroen Bosch. Sommige hiervan zijn bewerkt door de Hollandse meesters van nu, zoals de wereldberoemde dj Sam Feldt. Stuur onder andere een school vissen de andere kant op en dans op de beats van Mondriaans 'Victory Boogie Woogie'. Eindig je bezoek eindigt met de spectaculaire Remastered Show van een half uur.

Bestel je tickets voor Remastered nu direct via DagjeWeg.NL Tickets.

Ook leuk voor je weekendje Rotterdam

Foto 2. Spring in Rotterdam aan boord van een RIB-boot en scheur over de Maas. Foto: Rotterdam Make It Happen © Claire Droppert
Foto 3. Breng een bezoekje aan Brouwerij de Pelgrim in het oude deel van Rotterdam. Foto: Rotterdam Make It Happen © Foto: Iris van den Broek
Foto 4. Jaag op je vrienden tijdens een potje paintball bij Fundustry. Foto: Fundustry Events
Foto 5. Beleef Hollandse meesters in een modern jasje bij Remastered, pal onder de Erasmusbrug. Foto: Remastered

Laatst gewijzigd: 2022-03-09 15:14:53 · Gepubliceerd: 12 november 2021 - 4519