Museumprijs! Stem op je favoriet en win

Musea in Nederland |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Doe mee en win een VIP-avond of iPad

17 november 2021 Cultuur Landelijk De leukste 'Wie van de drie' in recreatieland vindt weer plaats: welk museum krijgt de Museumprijs 2021? Een vakjury heeft de drie genomineerden uitgekozen, maar nu is het jouw beurt! Stem en maak meteen kans op een mooie prijs.

Foto 1. Het Amsterdam Museum is een museum vol verhalen. Ook online. Foto: Amsterdam Museum © Fred Ernst

Geld voor een droom

De Museumprijs is geen prijs voor het beste museum, wél voor de mooiste museumdroom. Want daar gaat het om in deze 'strijd'. Musea dienen een plan in die ze graag zouden uitvoeren als ze daar het geld voor hadden. Een vakjury heeft er drie uitgepikt die volgens hen het beste passen bij het thema van dit jaar: Digitaal Verhaal. En nu is het aan ons allemaal welk museum de € 100.000,- wint om hun droom te veranderen in werkelijkheid. Stem mee en maak kans op een exclusieve en luxe VIP-avond bij de winnaar van 2020: Naturalis. Of op één van de nieuwste iPads!

Dit zijn ze: op wie stem jij?

De genomineerden zijn Museum Volkenkunde, Kasteel Hoensbroek en het Amsterdam Museum. En dit zijn hun digitale dromen:

  • Museum Volkenkunde is genomineerd vanwege de online Deshima Experience. Hier kun je zien wat voor verhalen een uniek 180 jaar oud Japans kamerscherm uit het museum allemaal te vertellen heeft. Kies een verhaal, klik op de nummers en vervolgens brengen geluiden, vertellers, 3D-scans en kleine animaties het scherm tot leven. Museum Volkenkunde wil nog veel meer uit hun collectie op deze manier bij de mensen thuis brengen.
  • Bij Kasteel Hoensbroek voel je je weer even terug in het verleden als je door nauwe gangetjes, over draaiende torentrappen en door prachtige kasteelzalen dwaalt. Dat kan niet alleen in het echt, maar ook online door hun virtuele kasteel! Compleet met gidsen die van alles vertellen, video's en een speurtocht voor kinderen. Hun toekomstdroom is om naast het kasteel ook de verhalen uit het verleden op deze manier tot leven te wekken.
  • Het Amsterdam Museum verzamelt verhalen van Amsterdammers en achtergrondverhalen bij de collecties op hun site Hart Amsterdam. Een mooi voorbeeld is de online expositie 'Corona in de stad'. Verder zet het museum steeds meer digitale middelen in bij exposities, die ter plekke de verhalen achter de tentoongestelde objecten laten zien. Met de prijs willen ze al deze verhalen ook graag een fysieke plek geven in het museum.

Stem en maak kans op die mooie prijs

  • Heb je een lieveling tussen de drie genomineerden? Stem dan snel op je favoriet;
  • Vervolgens maak jij kans op een exclusieve VIP-avond of één van de nieuwste iPads. En het museum op €100.000,- voor haar plannen;
  • Stemmen kan nog tot en met 26 november 2021.
Foto 2. Een deel van het Japanse kamerscherm in Museum Volkenkunde, dat online zijn verhaal vertelt Het kamerscherm is beschilderd door Kawahara Keiga. Foto: Museum Volkenkunde © René Gerritsen
Foto 3. Kasteel Hoensbroek is een prachtig kasteel om in rond te dwalen. Maar wist je al dat dit ook online kan? Foto: Kasteel Hoensbroek © Axel Steen

Laatst gewijzigd: 2021-11-16 18:51:08 · Gepubliceerd: 2021-11-16 15:55:24 - 354