1

Bezoek één van deze knusse kerstmarkten

Struin rond tussen talloze kraampjes, kerstversiering en heel veel lichtjes

Kerstmarkten 2021 Nieuws door
Foto 1. Het is op en top Kerst bij Het Amsterdamse Winterparadijs. Foto: Het Amsterdamse Winterparadijs © Nooij Photography

archief oud artikel 10 december 2021 Trends Landelijk Lekker slenteren tussen de kraampjes en vervolgens opwarmen met een kop warme choco of glühwein? Veel kerstmarkten blijven dit jaar gesloten, maar je hoeft de winterse gezelligheid zo aan het eind van het jaar niet te missen. Deze kerstmarkten kun je namelijk gewoon bezoeken.

Lol trappen bij Het Amsterdamse Winterparadijs

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - De RAI in Amsterdam wordt van 19 december tot en met 3 januari weer omgetoverd tot het Het Amsterdamse Winterparadijs. En hoewel dit geen kerstmarkt is in de traditionele zin, kom je hier met alle gave winterse activiteiten toch helemaal in de feeststemming. Zowel binnen in de evenementenhal als op het buitenterrein pakt de organisatie volop uit. Stap in de leukste attracties op het Winterplein en in het Sneeuwparadijs, bind de ijzers onder in het Schaatsparadijs, vier een feestje in het Après-Ski dorp en luister naar bekende artiesten op het Muziekpodium. En... uiteraard zijn er ook heel veel kraampjes met heerlijke winterse gerechten.

Kerstmarkten onder de grond in Valkenburg

VALKENBURG, LIMBURG – Als er één stad is die je echt eens bezocht moet hebben in de weken voor Kerst, dan is het wel Valkenburg. Duizenden lichtjes lichtjes kleuren de stad én je bezoekt een ware klassieker voor de kerstliefhebber: Kerstmarkt Fluweelengrot in de Fluweelengrot Valkenburg. Deze kerstmarkt straalt met kerstige decoraties, sfeervolle muurschilderingen en een kapel uit de achttiende eeuw. Duik de diepte in! En alsof één kerstmarkt onder het aardoppervlak nog niet genoeg is, vind je in het kilometers lange gangenstelsel van de Gemeentegrot ook nog de Ondergrondse Kerstmarkt, vol kerstversiering, kraampjes met kerstartikelen en hapjes en drankjes. Beide markten zijn te bezoeken tot en met 30 december.

Valkenburg heeft overigens nog veel meer leuke winterse activiteiten tijdens de komende weken. Lees ook ons artikel over artikel over Kerststad Valkenburg.

Museumdorp Orvelte in kerstsferen

ORVELTE, DRENTHE – Ook de Kerstmarkt Orvelte gaat gewoon door, zoals gepland. De Brink in het Drentse museumdorp transformeert in het weekend van 18 en 19 december in een waar winter wonderland. Wandel over de gezellige klinkerweggetjes terwijl op de achtergrond een gezellig kerstmuziekje klinkt. Bestel heerlijke winterkost, zoals een broodje rookworst of een warme kop erwtensoep. Een romantisch sfeertje, heerlijk toch? Bezoek de markt in Museumdorp Orvelte van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Volop gezelligheid in Vesting Bourtange

BOURTANGE, GRONINGEN – De kerstmarkt in Vesting Bourtange is misschien wel een van de mooiste van heel Nederland. De hele vesting, inclusief toegangsbruggetjes, is van voor tot achter versierd met lichtjes. Op het Marktplein staat een grote kerstboom. Blijf hier eventjes hangen voor de nodige gezelligheid en livemuziek. De meer dan honderd kraampjes zijn overigens verspreid over de verschillende pleintjes en bastions. Kijk als je rondloopt ook even naar de boven, want op de vestingmuren staat het vol met kleurrijke kerstbomen. Bemachtig in het weekend van 18 en 19 december de leukste cadeautjes, warme drankjes en het ultieme kerstgevoel.

IJzeren Man Kerstmarkt: twee keer zo groot!

VUGHT, NOORD-BRABANT – Op zaterdag 18 en zondag 19 december vindt voor de tweede keer de IJzeren Man Kerstmarkt plaats, op het terras bij het gelijknamige strandbad in Vught. En dit jaar verdubbelt het aantal kramen ruim ten opzichte van de eerste editie in 2019. De kramen zijn van hout, wat het warme wintersfeertje nog meer tot leven doet komen. Blijf hangen bij het gezellige knisperende vuurtje. En wil je even lachen? Doe dan mee aan de Santa Fun Run op zondagmiddag. Verkleed als kerstman trotseer je allerlei obstakels om zo snel mogelijk bij de finish te zijn! Alleen kijken mag natuurlijk ook. De markt opent om 11:00 uur en de kerstlampjes gaan weer uit om 17:00 uur.

De beroemde kerstmarkt van Aken

AKEN, DUITSLAND – Ook bij de buren in Duitsland, net over de grens bij Limburg, vind je tot en met 23 december een supergezellige kerstmarkt; de beroemde kerstmarkt van Aken. In het prachtige historische centrum loop je tussen de tientallen kraampjes rondom de oude Dom genietend van de glühwein, terwijl je luistert naar de muziek. Naar Aken ga je overigens niet alleen voor de leuke kerstspullen en cadeautjes, maar ook voor de speciale peperkoeken die meteen een prachtige versiering zijn onder de kerstboom: de Nobis-printen.

Ook leuk

Foto 2. Bezoek de gezellige kerstmarkt in Fluweelengrot Valkenburg. Een unieke locatie! Foto: Kerststad Valkenburg
Foto 3. Kinderen spelen heerlijk in de sneeuw bij Het Amsterdamse Winterparadijs. Foto: Het Amsterdamse Winterparadijs © Nooij Photography
Foto 4. Bezoek ook de beroemde kerstmarkt in het Duitse Aken, net over de grens bij Limburg. Foto: Thea Pigmans
Foto 5. Museumdorp Orvelte verandert de komende weekenden in een winter wonderland. Foto: Mannuela Huisman

Laatst gewijzigd: 2021-12-18 19:29:50 · Gepubliceerd: 10 december 2021 - 2262

Activiteiten Vesting Bourtange

Vanaf morgen te bezoeken

Voorjaarsmarkt


Dé gezelligste Voorjaarsmarkt van het Noorden!

Later dit jaar

Slag om Bourtange (80-jarige oorlog)


In 1640 namen de Spaanse troepen de vesting in, maar de Nederlanders zijn van plan het te heroveren. Tal van soldaten uit vroegere eeuwen zullen proberen het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk...

Herfstfair


Dé gezelligste Herfstfair van het Noorden!

Magisch Samhain (VOL = VOL)


Magisch Samhain (Keltisch Halloween) in een magisch setting!

Kerstmarkt (VOL = VOL)

  
Dé mooiste en gezelligste kerstmarkt van het Noorden in een unieke setting!