6 steden vol kerstsfeer

Winterse uitjes 2021 |  
Redactioneel door

Kom in de ultieme kerstsfeer in deze winterse steden

3 december 2021 Toerisme Landelijk Leef toe naar de kerstdagen en bezoek een stad vol kerstsfeer! Geniet van glühwein, oliebollen en warme chocolademelk nadat je een pirouette hebt gedraaid op de ijsbaan. Doe inspiratie op voor je feestoutfit en maak een selfie met de kerstman. Wij zetten 6 leuke kerststeden op een rij. Check van tevoren wel even het programma, maar ook als iets niet meer doorgaat is er nog volop te doen in deze sfeervolle steden. Fijne december!

Foto 1. Het Vrijthof is het middelpunt van Magisch Maastricht. Foto: VVV / Maastricht Marketing © Focuss22

1. Koninklijke winter in Den Haag

DEN HAAG - Doe eens gek, vier kerst als royalty! Vanaf 2 december tot zelfs in februari 2022 is Den Haag een Royal Winterstad. Met veel vuurtjes, twinkelende lichtjes en leuke winterse activiteiten. Rij chic door de straten in een gratis hop on hop off koets. Maak een Royal History tour met een gids, of ga zelf op stap met de Mediastadwandeling van Beeld en Geluid Den Haag. Ga los op de schaatsbaan bij het Kurhaus in Scheveningen en bewonder de bijzondere lichtobjecten in de badplaats. Bezoek de Madurodam Winterweken. En leef je uit met je kerstinkopen. De kerstmarkt gaat helaas niet door, maar de feestelijke winkels hebben ook veel te bieden. En de fraai verlichte historische gebouwen geven de stad in deze dagen een extra koninklijke sfeer.

2. Magisch Maastricht

MAASTRICHT - Na wat sombere geluiden bleek de kerstmarkt in Maastricht gelukkig toch door te gaan! Dat wordt weer genieten op Het Vrijthof tijdens Magisch Maastricht. Draai rondjes in de carrousel of lekker actief op de schaatsbaan en stap in het reuzenrad voor een fantastisch uitzicht over de stad. Daarna wat lekkers halen en shoppen in de chalets. Of romantisch hand in hand de lichtjes volgen van een van de lichtjesroutes door de historische binnenstad. Onderweg kom je ook allerlei lichtkunstwerken tegen. Hoe koud het buiten ook is, je krijgt een warm gevoel vanbinnen als je door Maastricht in kerstsfeer wandelt.

3. Winter Wonderland Zeist

ZEIST - Zwier en zwaai over echt ijs in de overdekte ijsbaan van Winter Wonderland Zeist. Ontmoet heerlijk Amerikaans de kerstman en zijn elfen. Bewonder de Kerst Light Truck Parade en dwaal langs de marktkraampjes op het Emmaplein, het hart van deze winterhappening. Hier vind je ook pop-up Grand Café Winter Wünderbar met uitzicht op de schaatsbaan, waar je na al die winterse activiteiten heerlijk bijkomt met warme hapjes en drankjes.

4. Hartjes en hertjes in Enschede

ENSCHEDE - Geen ijsbaan dit jaar tijdens Winter Wonderland Enschede, maar wel twinkelende kerstbomen, kerstversieringen door de hele stad en een steigerend ros vol lichtjes voor het stadhuis. Ook het Liefdeslaantje is terug vol oplichtende hartjes, het bankje speciaal voor koppels en een schattige liefdesexpositie. De arrenslee met houten hertjes is dé plek voor een zwoele selfie. En daarna samen eten of high tea-en in het grootste reuzenrad van Nederland. Kan het romantischer? Ook leuk met vrienden, vriendinnen of het gezin natuurlijk. Zeker gecombineerd met een flitsende show van het Kerstcircus, dat naast het reuzenrad in het Volkspark staat.

5. Aan de Amsterdamse grachten

AMSTERDAM - Onze hoofdstad is tot eind januari weer op en top kerstig dankzij veel vrolijke lichtjes en kerstversieringen. Lekker rondslenteren brengt je al in een feeststemming, maar er is ook van alles te doen tijdens Winterfestival Amsterdam. Zoals schaatsen op de ijsbaan van Ice*Amsterdam op het Museumpleinplein, waar van 13 tot en met 26 december ook de Ice Village kerstmarkt te vinden is. Of schaatsen op een enorme ijsbaan en spelen met echte sneeuw bij Het Amsterdams Winterparadijs in de RAI. En natuurlijk wandelen of varen langs de fraaie lichtkunst van het wereldberoemde Amsterdam Light Festival. Zolang de avondlockdown duurt gaan de kunstwerken aan tussen 7:00 uur en 9:00 uur en tussen 15:00 uur en 17:00 uur. TIP: bestel tickets met een flinke korting voor het Amsterdam Light Festival!

6. Kerststad Valkenburg

VALKENBURG - In de donkere dagen van december verandert Valkenburg in de 'Christmas capital' van Nederland! Beleef tot en met 9 januari 2022 een betoverende kerst in de oude binnenstad. Bezoek het gezellige Santa's Village waar van alles te koop is. Zie de geschiedenis van Valkenburg tot leven komen in een spectaculaire lichtshow op de gebouwen. En volg de kribkes wandeling rondom Valkenburg. Of duik onder de grond en bezoek de kerstmarkt in de Fluweelengrot, de kerstkraampjes in het kilometerslange gangenstelsel van de Gemeentegrot en de kerstshow in Mergelrijk, waar het kerstverhaal is uitgebeeld in zand en allemaal winterse kerstdorpjes staan. Wil je weten wat er nog meer te doen is? Lees alles over Kerststad Valkenburg.

Foto 2. In meerdere steden kun je schaatsen, in Amsterdam onder andere bij Ice*Amsterdam op het Museumplein. Foto: Ice*Amsterdam
Foto 3. Bewonder Amsterdam op z'n mooist tijdens Amsterdam Light Festival. Foto: Amsterdam Light Festival © Janus van den Eijnden
Foto 4. Schaatsen op een schaatsbaan met allure voor het Kurhaus. Foto: Casper van Dort en Johan Berkhout
Kerstmarkt in de Fluweelengrot: een van de vele uitstapjes in Kerststad Valkenburg. Foto: Kerststad Valkenburg

Laatst gewijzigd: 2021-12-18 19:28:05 · Gepubliceerd: 2021-12-02 11:42:21 - 1571