Ga vol gas tijdens deze race-uitjes!

Waan je voor even een echte autocoureur

Karten in Nederland door
Foto 1. Waan je voor even op wereldberoemde circuits. Je hersenen denken écht dat je 300 km/u rijdt! Foto: VRX1® Racing

14 december 2021 Sport Landelijk Gordel om, handen aan het stuur en gas geven! Lekker scheuren is het leukste wat er is. Op de openbare weg mag het niet, maar op de kartbaan, in VR of het circuit van Zandvoort gelden andere regels. Geef gas tijdens een van deze toffe race-uitjes.

1. Karten bij Coronel

HUIZEN, NOORD-HOLLAND - Tim en Tom Coronel zijn misschien wel de bekendste racebroers van Nederland. De coureurs kunnen niet alleen zelf een aardig rondje sturen en zijn regelmatig te zien op televisie, ze hebben ook een eigen Coronel-kartbaan in het Noord-Hollandse Huizen! Vanuit hun eigen ervaring ontwierpen ze dit supersnelle kartcircuit. Klik je helm vast en scheur over deze spannende baan vol rappe en scherpe bochten, een tunnel en een fly-over. Oh, wist je trouwens dat Max Verstappen zijn race-carriëre ook ooit begon op de kartbaan?

Levensecht scheuren over het circuit bij VRX1

DEN HAAG, ZUID-HOLLAND - Racen alsof je écht op het circuit van Zandvoort, de Hungaroring of Silverstone rijdt? In de racesimulator van VRX1® Racing waan je je voor even een professionele autocoureur. Wanneer je een VR-bril opzet, geloven je hersenen namelijk echt dat je met 300 kilometer per uur op een bocht af dendert. Stuur op tijd in, want voor je het weet stuiter je trillend in je stoel door de grindbak. Terwijl je de perfecte ronde neerzet, blaast de wind letterlijk door je haren. Lampen uit, go! Bekijk ook onze reportage.

De tekst gaat verder onder de video.

3. Immersive: racen in virtual reality

ALMERE, FLEVOLAND - Nog een plek waar je kunt racen in virtual reality is Immersive in Almere. Neem plaats in de comfortabele racestoel en rijd de wielen onder je wagen vandaan. Maak er een wedstrijd van tegen je vrienden en zet de snelste tijd neer! Je hebt keuze uit ruim vijfentwintig circuits en honderden razendsnelle auto's. Je stelt je eigen race samen in de auto waarvan je altijd al hebt gedroomd. Hier kun je terecht met groepen tot acht personen. Leuk dus voor onder andere een vriendendag, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje.

4. Neem plaats naast een professionele coureur

ZANDVOORT, NOORD-HOLLAND/ASSEN, DRENTHE - Voor velen een droom, maar het racen over de grootste circuits ter wereld is toegankelijk voor iedereen met een rijbewijs. Stap in bij een professionele coureur van Raceteam Wolters en sjees met piepende banden door wereldberoemde bochten zoals de legendarische Tarzanbocht op Zandvoort. Of voel de G-krachten in je lijf, terwijl je als bijrijder van Gerard Wolters over het cirtcuit van Assen vliegt. Maar behalve de drie rondjes op de baan, mag je ook achter de schermen in de pitstraat kijken. Een unieke ervaring!

5. Zelf rijden over het circuit van Zandvoort

ZANDVOORT, NOORD-HOLLAND - Liever zelf rijden? Dat kan bij Bleekemolens Race Planet Zandvoort. Kies uit de verschillende race-experiences en auto's op het iconische Circuit Park Zandvoort. Geef gas in een Porche, Ferrari, McLaren, Alpine, Aston Martin, Lamborghini of Formule RP1 (die qua uiterlijk wel iets wegheeft van een Formule 1-auto). En helemaal gaaf: je mag het echt helemaal zelf doen, zonder instructeur. Uiteraard hoer je vooraf wel alle tips and tricks, zodat je het maximale uit de auto haalt. Treed in de voetsporen van Max en trap 'm op z'n staart!

6. Driften en off road rijden in Moordrecht

MOORDRECHT, ZUID-HOLLAND - Voor wie niet zo houdt van binnen de lijntjes kleuren, heeft Eventsbakery meerdere toffe opties die je leren autorijden op hoog niveau. Stap in een stoere terreinwagen en ga off road in een 4x4. Bedwing steile hellingen en knal door grote modderplassen op het speciaal aangelegd parcours. Uiteraard krijg je van tevoren duidelijke instructies van een instructeur. Of kies voor een driftcursus, waarbij je leert om op volle snelheid door de bochten te schuiven, net als in actiefilms. Kicken!

Ook leuk

Foto 2. Ga een rondje karten op de supersnelle kartbaan van Tim en Tom Coronel. Foto: Coronel
Foto 3. Zoef door de bochten tijdens een driftcursus van Eventsbakery. Foto: Eventsbakery
Foto 4. Race in virtual reality bij Immersive in Almere. Foto: Immersive

Laatst gewijzigd: 2021-12-14 10:15:10 · Gepubliceerd: 14 december 2021 - 1755