Het wordt een mooie festivalzomer!

Dit zijn de fijnste festivaltips voor 2022

Bekijk de leukste activiteiten in de UITagenda Nieuws door
Foto 1. Na meer dan duizend dagen wachten, belooft de editie van 2022 beter te worden dan ooit. Foto: © Matrixx Events

archief oud artikel 19 februari 2022 Trends Landelijk Grotere evenementen mogen ein-de-lijk weer. En dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor alle festivalliefhebbers. Stof je partyagenda af en plannen maar! DagjeWeg.NL zet een aantal toffe festivaltips voor je op een rijtje.

Startschotgala: eindelijk los!

LICHTENVOORDE, GELDERLAND - De Feestfabriek trapt het festivalseizoen van 1 tot en met 3 april af op De Schans in Lichtenvoorde. Drie dagen lang wordt het evenemententerrein omgetoverd tot het Startschotgala. 'Ouderwets feesten', dat is de bedoeling. Met dit nieuwe festival luidt de organisator van onder meer de Zwarte Cross en Mañana Mañana een nieuw tijdperk in: een periode waarin we weer zonder beperkingen los kunnen gaan. Ga uit je dak in de Megatent, waar grote namen als Anouk, Guus Meeuwis en Rowwen Hèze optreden, of luister in de Undercovertent naar covers van bands als Coldplay, U2 en Golden Earring. Iedere dag staat een ander muziekgenre centraal.

Emporium Festival: vier de muziek en de zomer

WIJCHEN, GELDERLAND - Na meer dan duizend dagen wachten, is Emporium Festival helemaal klaar voor de editie van 2022. Op 28 mei 2022 zwaait de entreepoort op Recreatiegebied De Berendonck wagenwijd open. In de tussentijd heeft de organisatie natuurlijk niet stilgezeten. Emporium wordt beter, mooier en groter editie dan ooit, zo beloven ze de bezoekers. Uitgestrekt langs het water en tussen de bomen vind je zeven podia vol topartiesten van nu. Ga los op de lekkerste EDM, house, urban, pop en hardstyle. De eerste namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Festival aan Zee: zon, zee, strand en muziek

VLISSINGEN, ZEELAND – De eerste editie van het splinternieuwe Festival aan Zee stond eigenlijk gepland in 2020, maar toen ging het feest helaas nog even niet door. Maar op 28 mei 2022 lijkt het dan toch te gebeuren op het strand van Vlissingen. Geniet van ruim dertig artiesten in de genres partystyle, eclectic, feest, urban en 90's. Flaneer met je vrienden op Mainstage of neem een kijkje bij de twee creatieve area's. De 'eerste golf' artiesten is inmiddels bekend. Zo treden onder andere Snollebollekes, Paul Elstak en BIGGI & MC Elton Jonathan op. Nu alleen nog hopen op lekker weer, want een koud biertje smaakt toch lekkerder met een brandend zonnetje in je nek.

Welcome to the Village: duurzaam feesten

LEEUWARDEN, FRIESLAND - Bezoek het mooiste festivaldorp van Nederland, prachtig gelegen in de bossen aan een waterplas. Welcome to the Village is een duurzaam feest, want 'dorpelingen' komen al een week voor het festival aan om te zorgen voor decors van tweedehands materialen. Ook wordt samengewerkt met de boeren uit de omgeving voor het lekkerste lokale eten. In het mooie festivaldorp dat zo ontstaat, kun je op 15, 16 en 17 juli helemaal losgaan op muziek van gevestigde festivalhelden en aanstormend talent. Tickets zijn inmiddels te koop.

Dynamo Metalfest: scheurende gitaren

EINDHOVEN, NOORD-BRABANT – Stevige gitaren, moshpits en de beste bands uit de scene... Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus is het IJssportcentrum in Eindhoven weer het toneel voor Dynamo Metalfest. Dit evenement – waar sinds 2015 jaarlijks 10.000 fans los gaan met de grootste Nederlandse én internationale metalbands – is een samenwerking tussen boekingskantoor Loud Noise en poppodium Dynamo uit Eindhoven. Zorg dat je vooraan staat bij headliners als Kreator, Testament, Heaven Shall Burn, Candlemass en Exodus. Losse dagtickets bestel je voor €49,- (inclusief service fee), een combiticket voor zaterdag en zondag kost €79,-.

Total Loss Festival: wa 'n feest!

BEST, NOORD-BRABANT - Snollebollekes heeft zijn eigen festival: Total Loss Festival. 'De Nachtegaal van het Zuiden' geeft daarmee een feestje in zijn eigen achtertuin, op Aquabest. Twee jaar na de aankondiging lijkt het er dan écht van te komen. Ben je gek op feestmuziek? Bezoek dan dit grootste partyfestival van Nederland. Apres-ski, 90's en 00's en partystyle, je vindt het verspreid over negen area's. Maak een rondje in het Snollebollekes reuzenrad, proef de Snollebollekes-cocktail en bekijk de Snollebolleks-parade. Alle tickets voor zaterdag 3 september waren binnen een kwartier (!) uitverkocht. Daarom is er extra festivaldag aan vastgeplakt op zondag 4 september. En goed nieuws, want daar zijn nog tickets voor.

Ook leuk

Foto 2. Eindelijk kan het doorgaan: Total Loss, het festival van Snollebollekes op Aquabest. Foto: Matrixx Events © Daniëlle van der Veeken
Foto 3. Deze zomer geniet je in Eindhoven van gitaren en de beste metal bands. Foto: Dynamo Metalfest © Marc Koetse
Foto 4. Welcome to The Village in Leeuwarden is volledig circulair. Foto: Ruben van Vliet

Laatst gewijzigd: 2022-02-17 15:49:09 · Gepubliceerd: 2022-02-17 12:03:52 - 1050