Stap midden in een animatiefilm in de Kunsthal

Maak kennis met animaties van de succesvolle studio Job, Joris & Marieke

Dagje uit naar een museum Nieuws door
Foto 1. Ik Neem Je Mee – Gers Pardoel, (still), 2012. Foto: © Job, Joris & Marieke

archief oud artikel 23 februari 2022 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland In vertederende, grappig en dan weer absurde en soms verontrustende animaties zetten Job, Joris & Marieke de wereld op z'n kop. Met z'n drieën vormen ze een geweldig creatieve animatiestudio en staan ze aan de Nederlandse top op het gebied van animatie. In de Kunsthal nemen ze je dit voorjaar mee op reis in de totstandkoming van hun werk en in een nieuwe animatiefilm, die tot leven komt terwijl je er middenin staat.

Ik neem je mee... in de wereld van animatie

Ze waren genomineerd voor een Oscar, ze wonnen een Emmy en presenteren binnenkort een nieuwe tv-serie voor kinderen. Maar het belletje gaat wellicht pas echt bij je rinkelen bij de videoclip van Ik neem je mee van Gers Pardoel. Deze razend populaire geanimeerde videoclip komt uit de koker van Job, Joris & Marieke, die hiermee internationale bekendheid kregen. Een paar jaar later, in 2015, hadden ze met hun korte animatiefilm Single Life zelfs een Oscarnominatie te pakken. En dat is nog maar een deel van hun verrassende en eigenzinnige werk, wat de Kunsthal Rotterdam dit voorjaar graag in de spotlights zet. Van 26 februari tot 8 mei 2022 krijgt iedereen de kans om binnen te stappen in de wereld van Job, Joris en Marieke in de tentoonstelling Job, Joris & Marieke. A Triple Life.. En om te zien hoe zo'n animatiefilm eigenlijk tot stand komt.

Nieuwe animatiefilm als beleving

Speciaal voor de tentoonstelling ontwikkelden Job, Joris & Marieke de experience 'Nobody'. Deze bijzondere beleving begint meteen in het eerste deel van de tentoonstelling, waar je terecht komt in een dynamische wereld. Hier maak je kennis met Florian: een obsessief gedreven lifestyle instagrammer. Zijn verhaal wordt om je heen geprojecteerd, waardoor het voelt alsof je echt midden in het verhaal staat. Florian leeft ondertussen voor de likes zijn followers. Maar op een dag wordt hij doorzichtig en is hij niets meer dan een schaduw. Hoe dat verder afloopt? In de tentoonstelling is ook het andere werk van de animatiestudio te zien en volg je het hele ontwerpproces wat vooraf gaat aan een animatie. En in de making-of video's geven Job, Joris & Marieke een inkijkje in hoe hun bizarre ideeën tot leven komen.

Over Job, Joris & Marieke

Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw kennen elkaar van de Design Academy Eindhoven en vonden elkaar in animatie als het medium om verhalen te vertellen. In de onderstaande video kun je hen en hun werk wat beter leren kennen:

Meer tentoonstellingen

Foto 2. Job, Joris & Marieke. A Triple Life, 2022. Foto: © Job, Joris & Marieke
Foto 3. Kop Op, (still), 2022. Foto: © Job, Joris & Marieke
Foto 4. A Single Life, (still), 2014. Foto: © Job, Joris & Marieke

Laatst gewijzigd: 2022-02-28 15:10:36 · Gepubliceerd: 2022-02-22 15:33:14 - 1552