Bezoek La Vuelta en het WK Volleybal, gewoon in eigen land!

Bewonder de beste topsporters ter wereld in 2022 in Nederland

Vind de leukste activiteiten in de UITagenda Nieuws door
Foto 1. La Vuelta start dit jaar met een tijdrit door Utrecht. Foto: Pixabay

archief oud artikel 26 februari 2022 Sport Landelijk Nu de Olympische Winterspelen achter de rug zijn, is er weer volop ruimte om vooruit te kijken naar de rest van het sportjaar 2022. En voor mooie sport hoef je helemaal niet ver te reizen. Deze sportevenementen zijn namelijk gewoon in Nederland!

Schaatsen: finale ISU World Cup

HEERENVEEN, FRIESLAND - Thialf is natuurlijk onbetwist dé schaatstempel van Nederland. Op zaterdag 12 en zondag 13 maart vinden hier de finales van de ISU World Cup plaats. De sterren uit Peking zijn aanwezig om ook tijdens de laatste rondjes van 2022 hun snelheid nog één keer aan het Nederlandse publiek te laten zien. Moedig Irene Schouten, Kjeld Nuis, Ireen Wüst en Thomas Krol aan naar de snelste tijd. Let op: de tickets voor zaterdag zijn inmiddels helemaal uitverkocht en ook de kaarten voor zondag gaan hard. Er zijn alleen nog staanplaatsen beschikbaar.

Veteranen tonen veerkracht tijdens Invictus Games

DEN HAAG, ZUID-HOLLAND – Een heel bijzonder sportevenement zijn de Invictus Games. Deze 'spelen' zijn speciaal voor fysiek of mentaal gewonde militairen. Ze laten zien dat je nog prima kunt sporten als je in dienst iets heftigs hebt meegemaakt. In eerste instantie stonden de Invictus Games gepland voor 2020, maar vanwege de maatregelen moest het worden uitgesteld naar 16 tot en met 22 april 2022. Sporters uit heel veel verschillende landen nemen het tegen elkaar op in tien sporten, waaronder zitvolleybal, rolstoelrugby- en basketbal en wielrennen. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Scoor dus snel je tickets voor dit waanzinnige event.

WK Hockey voor vrouwen

AMSTELVEEN, NOORD-HOLLAND – Hockey is een van de populairste sporten in Nederland. Hoe gaaf is het dat de FIH Hockey Women's World Cup, het officiële WK voor vrouwen, dit jaar (deels) neerstrijkt in het Wagener Stadion in Amstelveen. Het toernooi wordt officieel gehost door Spanje, maar tussen 1 en 17 juli worden twee poules, twee cross-vers en twee kwartfinales in Nederland gespeeld. Een van de poules in ons land is natuurlijk die van de Nederlandse dames! Kaartverkoop start op 1 maart. Schrijf je in om als eerste de informatie te ontvangen.

Drie dagen La Vuelta in Nederland

UTRECHT, UTRECHT - Na de Giro d'Italia (2010) en de Tour de France (2015), ontvangt Utrecht La Vuelta! De Ronde van Spanje start op vrijdag 19 augustus met een tijdrit door de Domstad. Bezoek ook de ploegenpresentatie vooraf. Op zaterdag 20 én zondag 21 augustus blijft de Vuelta ook nog in ons land hangen. De eerste normale etappe zakt via onder meer Amersfoort, Rhenen en Zaltbommel afzakt naar de finish in Den Bosch. Tussendoor is er nog een tussensprint op Park Vliegbasis Soesterberg. De derde etappe op zondag start en finisht, na een rondje door het Westen van Brabant, in Breda. Wil je de beste wielrenners ter wereld live voorbij zien razen? Check dan even de complete route en kies je spot. Of doe mee aan een van de twee toertochten op 13 (Breda) en 14 augustus (Utrecht).

WK Volleybal voor vrouwen

ARNHEM/APELDOORN/ROTTERDAM - Voor het eerst in de historie vindt er een WK Volleybal (voor vrouwen) plaats in Nederland. Van 23 september tot en met 15 oktober barst het sportfeest los in Arnhem (GelreDome), Rotterdam (Ahoy) en Apeldoorn (Omnisport). In het GelreDome, de hoofdlocatie van het toernooi, worden meerdere poulewedstrijden én de finale van het toernooi gespeeld. Voor de tweede ronde trekt het hele circus naar Ahoy, waarna de kwart- en halve finales op het programma staan in het Omnisport. Overigens wordt ook een groot deel van het WK in Polen afgewerkt. Wil je de dames aanmoedigen? Schrijf jezelf dan in voor de ticketverkoop.

ITF Wheelchair Tennismasters 2022

OSS, NOORD-BRABANT – In het najaar van 2022 staat er ook in Oss een belangrijk sportevenement op stapel. Van 30 oktober tot en met 6 november zie je hier namelijk de beste rolstoeltennisers ter wereld strijden om de ITF Wheelchair Tennismasters 2022. De beste acht mannen en vrouwen van de wereld nemen het tegen elkaar op op Sportcentrum de Rusheuvel. Tegelijkertijd worden ook de dubbelwedstrijden gespeeld. Al jaren is Nederland een van de toonaangevende landen in het rolstoeltennis. Zie onder meer Diede de Groot, Aniek van Koot en Tom Egberink in actie. Informatie over de ticketverkoop is nog niet bekend.

Nog meer om naar uit te kijken

Foto 2. De Invictus Games, het sportevenement voor oorlogsveteranen, vinden dit jaar plaats in Den Haag. Foto: Sydney 2018 © GettySports for Invictus Games Foundation

Laatst gewijzigd: 2022-04-19 14:48:47 · Gepubliceerd: 2022-02-23 15:55:20 - 2512