1

Doe mee aan de Spoorweg Spelen

Voor welk beroep bij de spoorwegen heb je het meeste talent?

Het Spoorwegmuseum Nieuws door
Foto 1. Jump! Zet je beste beentje voor tijdens de Spoorweg Spelen. Foto: Spoorwegmuseum

archief oud artikel 30 april 2022 Toerisme Utrecht, Utrecht Ren je rot met koffers net als een echte kruier en puzzel als een rangeerder de locomotief en wagons aan elkaar. In Het Spoorwegmuseum starten deze meivakantie de Spoorweg Spelen! Speel de verschillende spellen en kom erachter welk beroep bij de spoorwegen het beste bij je past. Een leuke uitdaging tussen de imposante treinen en de attracties van Het Spoorwegmuseum.

Doe mee aan de Spoorweg Spelen

Stap deze meivakantie in de trein en reis naar het historische Maliebaanstation in Utrecht. Stap uit en je staat in Het Spoorwegmuseum, vol imposante stoomlocomotieven en rijtuigen. Tussen al deze treinen wacht deze meivakantie een leuke uitdaging voor iedereen die wel eens droomt van een carrière bij de spoorwegen. Tijdens de Spoorweg Spelen kun je namelijk testen welk beroepen er bij de spoorwegen zijn en waren. En welk beroep er nou echt bij je past. Ben je net zo snel als een kruier en scheur je zonder problemen met een steekwagen vol koffers van a naar b? Of heb je net zulke spierballen als een stoker en schep je moeiteloos kolen in de tender? Spelenderwijs leren bezoekers door de Spoorweg Spelen welke beroepen er waren en nu nog steeds zijn bij de spoorwegen.

Dagje weg naar Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum neemt je mee door 175 jaar geschiedenis van roet en stoom. Vergaap je aan de stoomtreinen van vroeger en sta stil bij de Hyperloop: misschien wel de trein van de toekomst. De karretjes van de attractie 'Stalen Monsters' nemen je mee naar twee enorme stoomlocomotieven uit de jaren twintig. Je volgt hierbij het verhaal van een familie die rondom het spoor werkt. En dan is er ook nog De Vuurproef die je in een spannende rit meevoert door twee eeuwen geschiedenis van de trein. Voor kleintjes gaan misschien liever in de Jumbo Express die alleen met kinderen een ritje maakt door het museum.

Meer leuke dagjes uit in de meivakantie

Foto 2. Test je snelheid als kruier en puzzel als een echte rangeerder. Foto: Spoorwegmuseum

Laatst gewijzigd: 2022-05-01 17:12:23 · Gepubliceerd: 30 april 2022 - 503