Dagje weg met de liefste moeder

Leuke activiteiten op Moederdag: verras haar met een dagje weg

Dagje uit op Moederdag Redactioneel door
Foto 1. Neem je moeder op Moederdag gratis mee naar het Mondriaanhuis. Foto: Mondriaanhuis

archief oud artikel 2 mei 2022 Toerisme Landelijk Altijd is ze lief en staat ze voor je klaar. En daarom is het op 8 mei weer tijd om haar in het zonnetje te zetten. Tijd voor Moederdag! Verras je moeder met een dagje weg en geniet van qualitytime samen.

Moeders gratis naar het Mondriaanhuis

AMERSFOORT - Verrassing! Neem je moeder op Moederdag mee naar het Mondriaanhuis en stap samen in de kleurige wereld van Piet Mondriaan. Hier volg je het leven en werk van de bekende kunstenaar en zie je hoe zijn realistische landschappen geleidelijk veranderden in de iconische abstracte werken met lijnen en vlakken. Moeders mogen het museum op 8 mei gratis bezoeken, in gezelschap van een kind. Drinken jullie ook nog een kopje koffie of thee in het museumcafé, dan krijgt moeder er gratis een muffin of appeltaart bij. Een gezellig dagje uit!

Breng je die lieve mams het liefst een serenade, maar heb je geen muzikale talenten? Neem haar mee naar Museum Speelklok, waar de de orgels tijdens de rondleidingen op 8 mei speciale liedjes voor de liefste mama’s spelen.

Geef een DagjeWeg.NL Tickets Cadeaukaart

LANDELIJK - Een dagje weg, dat vindt toch elke moeder leuk? Laat haar zelf een leuk uitje kiezen en geef haar een DagjeWeg.NL Tickets Cadeaukaart. Het tegoed van deze cadeaukaart kan ze inwisselen bij elk dagje uit op DagjeWeg.NL Tickets. Wordt het een museum, een wijnproeverij of toch een actief uitje? Ook leuk om aan de moeder van je kinderen te geven en met het hele gezin een dagje uit te gaan. Ze kan de Cadeaukaart online verzilveren bij een boeking van een uitje naar keuze op DagjeWeg.NL Tickets. Het saldo op de pas blijft vijf jaar geldig en kan in meerdere bestellingen worden opgemaakt. Als je saldo overhoudt, kun je de kaart daarna dus gewoon nog een keer gebruiken.

Bestel hier een DagjeWeg.NL Tickets Cadeaukaart en maak je moeder blij!

Jij en je moeder als avatar

ROTTERDAM - Neem je moeder mee naar de Kunsthal en maak kennis met de animaties van de succesvolle studio Job, Joris & Marieke. Je kent het trio misschien van de videoclip Ik neem je mee van Gers Pardoel of van de animatiefilm Single Life, waar ze een Oscarnominatie voor kregen. Leuk: op Moederdag worden er in de Kunsthal foto's gemaakt van jou en je moeder. Uit alle gemaakte portretten kiezen Job, Joris & Marieke zelf een favoriet en maken van dit portret een avatar. Supertof! Job, van het creatieve trio, is op zondag zelf aanwezig en geeft om 15:00 uur een miniconcert met zijn Happy Camper liedjes, een aantal pianostukken en soundtracks van de studio Job, Joris & Marieke. Lees hier meer over de tentoonstelling Job, Joris en Marieke in de Kunsthal.

Bier brouwen in het Muiderslot

MUIDEN - Drink je graag een biertje met moeders? Dan heeft het Muiderslot op 8 mei een leuke workshop voor jullie. Wasted Beers laat tijdens 'Bierbrouwen voor vrouwen' zien hoe bier wordt gemaakt en sinds wanneer we eigenlijk al bier drinken. Ook krijg je te horen of het Muiderslot een eigen bierbrouwerij had en welke ingrediënten de smaak van bier beïnvloeden. Leuk: de workshop is inclusief een pubquiz en een proeverij! Je moet wel even een plekje reserveren en de workshop kost € 8,50, bovenop de entreeprijs van het Muiderslot.

Hoedenshow in de Kasteeltuinen

ARCEN - Voor de modebewuste moeder is een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen op zondag 8 mei een mooi cadeautje. Op die dag staat er namelijk een modeshow op de agenda, met de mooiste hoeden van verschillende ontwerpers. Ook leerlingen van het Sintlucas in Boxtel showen hun creaties op de catwalk. Met muziek en leuke kraampjes met kleding en hoeden wordt het een gezellige dag! En nu de vaste planten beginnen te bloeien zijn de kasteeltuinen prachtig om te zien. Bewonder de uitbundige rododendrons in de Rhododendrontuin en de eerste rozen in het Rosarium. Prachtig!

Tip: bestel tickets met korting voor Kasteeltuinen Arcen via DagjeWeg.NL Tickets.

Ook leuk voor Moederdag

Foto 2. Hoed op en genieten van de mooiste hoedencreaties in Kasteeltuinen Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen

Laatst gewijzigd: 2022-05-01 17:10:44 · Gepubliceerd: 2 mei 2022 - 842

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Vanaf morgen te bezoeken

Moederdag Hoedendag


Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Geniet van diverse activiteiten, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

Binnen enkele weken te bezoeken

Klassiek in de Tuinen


Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...