Reis mee met theaterfestival De Parade

De Parade 2022 |  
Nieuws door
Foto 1. Theater en gezelligheid op De Parade. Foto: Erik van 't Hof

80 voorstellingen, lekker eten en een zweefmolen

12 juni 2022 Cultuur Eindhoven, Noord-Brabant De Parade is helemaal klaar voor de zomer! Vanaf 17 juni reist het theaterfestival langs de grote steden van ons land. Het feest begint in Eindhoven, met hier voor het eerst een Parade in vol ornaat. Van Eindhoven reist het festival naar Den Haag en Utrecht, om eind augustus te eindigen in Amsterdam.

Rondreizend theaterfestival

Na een alternatieve Parade in 2021 begint de zomer dit jaar goed met voor het eerst een echte Parade in Eindhoven. Naast het Parktheater verrijzen de kleurrijke tenten van het festival en heb je keuze uit vijftien verschillende voorstellingen. Iedere dag staan er andere voorstellingen op de planken, die ongeveer een halfuur duren. Daardoor kun je gemakkelijk twee, drie of wel vier voorstellingen bekijken op een avond. Tussendoor lekker wat eten en drinken en een rondje in de zweefmolen! Na Eindhoven reist de Parade verder naar Den Haag om daar maar liefst zeventien dagen te blijven. En dan volgt nog Utrecht en als laatste Amsterdam, waar de Parade de zomer weer afsluit.

De voorstellingen en artiesten

Het programma van De Parade zit bomvol met zo'n tachtig theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen. En extra speciaal: de meeste voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen hier te zien. Dit jaar krijgt jong talent de kans om te schitteren na een paar zware coronajaren. Laat je verrassen door Theater Zuidplein, het jonge collectief COLLECTIET of andere jonge makers. Het Zuidelijk Toneel komt na Eins Zwei Schweinerei in 2021, nu met Drei, vier, flirt mit mir. Een gezongen komedie die je in de armen van ware liefde werpt. Arjan Erkel vertelt op De Parade over zijn ontvoering door moslimrebellen en hoe dat zijn leven veranderde.

Kun je nog kiezen? Dit was nog maar een selectie! Bekijk hier het complete programma van de Parade 2022.

Voor het hele gezin

Juist omdat er zoveel verschillende shows zijn, is De Parade leuk voor het hele gezin. Er is iedere middag 'KinderParade', een programma met kindershows en -activiteiten. Ze kunnen zelf poffertjes bakken, lolly's maken en knutselen bij Boks-je-Kunst! En natuurlijk eindeloos rondjes draaien in de zweefmolen. Leuk om te weten: kinderen tot en met elf jaar hebben gratis toegang. Dit jaar zijn er meer dan twintig voorstellingen op de KinderParade. Let op: in Eindhoven is er alleen op zaterdag- en zondagmiddag KinderParade. In de andere steden is dit elke dag vanaf 14:00, behalve de eerste vrijdag in een stad.

In welke steden vind je de Parade?

Foto 2. Ready voor de Parade 2022? Foto: Sofie Simao

Laatst gewijzigd: 2022-06-13 14:35:50 · Gepubliceerd: 2022-06-07 17:37:14 - 842