Geboortenieuws uit de dierentuin

Dagje naar de dierentuin |  
Nieuws door
Foto 1. Hoeveel prairiehondjes zijn er geboren? Probeer ze maar eens te tellen! Foto: DierenPark Amersfoort

Ga op kraamvisite bij deze pasgeboren dieren

10 juni 2022 Opmerkelijk Landelijk Dit voorjaar is er een ware babyboom gaande in de dierentuinen! Heel veel kleine priariehondjes, een zeldzame plompe lori-tweeling, verschillende aapjes en nog veel meer dieren kwamen er ter wereld. Kom je snel op kraamvisite bij deze pasgeboren dieren?

Zeldzaam: plompe lori-tweeling geboren

AMERSFOORT - Feest in DierenPark Amersfoort! Eind mei kwam er in het dierenpark een zeldzame plompe lori ter wereld. En niet één, maar twee! Deze bijzondere tweeling kun je vinden in De Nacht in DierenPark Amersfoort, want het zijn echte nachtdieren. Kijk wel goed in de bomen en tussen de planten om de pasgeboren tweeling te spotten. Kijk je in twee grote reflecterende ogen? Dan heb je ze gevonden! En niet alleen de plompe lori's hebben babynieuws, ook bij de luiaard, de stekelvarkens en de prairiehondjes zijn kleintjes geboren. Reden genoeg om eens naar Amersfoort te komen.

Foto 2. Bijzondere geboorte in DierenPark Amersfoort: een plompe lori-tweeling. Foto: DierenPark Amersfoort

Pinguïn uit het ei in Dierenrijk

MIERLO - Twee jaar geleden kwam een groep Humboldt-pinguïns naar Dierenrijk in Mierlo en eind april gebeurde er iets bijzonders. Voor het eerst kroop er een kleine pinguïn uit het ei! Inmiddels groeit het kuiken als kool en wordt hij of zij goed in de gaten gehouden door de ouders. Omdat de Humboldt-pinguïn een bedreigde diersoort is zijn ze in Dierenrijk extra blij met de komst van dit kleintje. Kom je snel eens kijken?

Foto 3. De kleine pinguïn in Dierenrijk groeit als kool, dus kom snel eens kijken. Foto: Dierenrijk

Babyboom in de Apenheul

APELDOORN - De babyboom is begonnen in de Apenheul! Het eerste doodshoofdaapje van dit voorjaar is geboren en er lopen nog meer zwangere apen rond. Kom je ook op kraamvisite bij al dit kleine grut? Ook bij de slingerapen en de roodkruinmangabeys is er gezinsuitbreiding. En zie je daar die kleine brulaap? Onlangs verwelkomden de brulapen Talutah en Mickey een kleine. Je kunt ze van donderdag tot en met zondag zien vanaf het Apenboompad. Vergeet niet ook een kijkje te nemen bij het nachtdierenverblijf bovenaan het Apenboompad: wie weet zie je daar de luiaard- en doeroecoelibaby!

Foto 4. Kleine doodshoofdaapjes liften nog een poosje mee op de rug van hun moeder. Foto: Apenheul

Stokstaartje geboren

HILVARENBEEK - Begin juni kwam er een stokstaartje ter wereld in Safaripark Beekse Bergen. Stokstaartjes worden blind geboren en blijven dan nog twee weken in het hol. Het kleintje in Beekse Bergen is al boven de grond en is de enige baby in de groep van tien stokstaartjes. Leuk: in april is er ook een Kirk’s dikdik geboren in Beekse Bergen, dit is een super kleine antilope. Schattig!

Foto 5. Bewonder het kleine stokstaartje in Safaripark Beekse Bergen. Foto: Beekse Bergen

Meer leuke dagjes uit met dieren

Foto 6. In april kwam er een klein luiaardje ter wereld. De kleine hangt voorlopig gezellig op de buik van moeder. Foto: DierenPark Amersfoort

Laatst gewijzigd: 2022-06-10 15:55:35 · Gepubliceerd: 2022-06-10 10:29:49 - 375