1

Nieuw: op deze dagjes uit krijg je korting!

Bekijk nu 8 fijne aanbiedingen van DagjeWeg.Tickets

DagjeWeg.Tickets: dagjes uit met korting! Redactioneel door
Foto 1. Ga te water op de vaarvijver van De Belhamel. Foto: De Belhamel

archief oud artikel 11 juli 2022 Toerisme Landelijk Een dagje uit? Ja, leuk! Maat wat ga je dan toch doen? Bij DagjeWeg.NL weten we wel raad met deze vraag. Sterker nog, we hebben ook nog eens heel veel leuke aanbiedingen voor je in petto. Bekijk nu acht gloednieuwe dagjes uit met korting op DagjeWeg.Tickets.

Spelen, spelen, spelen bij De Belhamel

Lage Zwaluwe, Noord-Brabant Een dagje uit met de kinderen? Of het zonnetje schijnt of niet, bij Family Entertainment Center De Belhamel vervelen de kleine springveertjes zich geen moment. Je dagje spelen valt nooit in het water, want de overdekte speelhal is een waar speelparadijs. Klauter in de klimtoren van maar liefst zes verdiepingen, maak een rondje in de draaimolen en neem natuurlijk een duik in de ballenbakken. Buiten ga je los in de buitenspeeltuin, op de racebaan of de airtrampoline. Of ga het water van de vaarvijver op met een bootje en zet koers naar het eiland om de verloren goudklompjes te zoeken.

Bekijk nog veel meer dagjes uit met korting via DagjeWeg.Tickets!

Fietsen door de grachten van Delft

Delft, Zuid-Holland Trap een rondje door de grachten van Delft op een waterfiets van Bootje Varen Delft. En dan niet op zomaar een waterfiets, maar op de Lamborghini onder de waterfietsen: de Schiller! Deze fiets gaat net zo snel als je normale stalen ros en hij is ook nog eens heel makkelijk te besturen voor iedereen die kan fietsen. Je frame is namelijk bevestigd op twee stabiele drijvers. Ook heel handig: aan de voorkant van je fiets is een bankje gemonteerd waarop je een passagier kunt meenemen (of twee kinderen). Een originele én sportieve manier om het schitterende centrum van Delft te ontdekken.

Foto 2. Fiets door de grachten van Delft op een Schiller. Foto: Bootje Varen Delft

Speuren door Maastricht

Maastricht, Limburg Maak je stedentrip naar Maastricht nog nét iets leuker met de Maastricht City Trail van Qula. Aan de hand van raadsels en opdrachten puzzel je jezelf langs de mooiste plekjes van de stad en ontdek je de verhalen op een interactieve manier. Het enige wat je nodig hebt is je eigen smartphone. De route brengt je in zo'n twee uur naar twintig 'verborgen' plekken in de stad, maar natuurlijk kom je ook langs alle highlights zoals de Servaasbrug, Onze-Lieve-Vrouwenbasiliek en het beroemde Vrijthof. Je speelt de City Trail met maximaal zes personen per game. Grotere groep? Neem het dan tegen elkaar op in verschillende teams.

Foto 3. Ontdek de pareltjes van Maastricht. Foto: André Löwenthal

Zeilen op het IJsselmeer

Lelystad, Flevoland Het ultieme gevoel van vrijheid ervaar je in een zeilboot op het IJsselmeer. Met Triquetra Sailing vaar je vanuit de haven van Lelystad een dag lang mee op de Triple Joy, een zeiljacht van vijftien meter lang. Schipper Victor leert je daarbij meteen de belangrijkste basisvaardigheden van het zeilen. Hijs de zeilen en leer de beginselen van navigatie en meteorologie. Maar er is uiteraard ook genoeg tijd voor ontspanning. Geniet van het zonnetje dat weerkaatst op het water en natuurlijk van het fantastische uitzicht. Er kunnen zes personen mee op het schip, dus je kunt zelf je reis plannen. Wordt het Friesland of toch Noord-Holland?

Foto 4. Waai uit op het IJsselmeer. Foto: Triquetra Sailing

Toer door de omgeving van Utrecht op een e-chopper

Utrecht, Utrecht Of kies voor een ander vervoersmiddel waarbij de wind door je haren wappert. Stap op een e-chopper en toer ontspannen door de schitterende natuur bij Utrecht. Tuf op dit stille en schone vervoersmiddel van U-chopper onder meer langs indrukwekkende forten of over landgoed Oud-Amelisweerd. Met z'n hoge stuur en brede banden is een E-chopper bovendien een stoere verschijning. Vanaf stadion Galgenwaard zit je zo in het groen. Volg de uitgestippelde route en pak onderweg natuurlijk een terrasje mee. Zonnebril op en gaan!

Foto 5. Toer door de schitterende omgeving van Utrecht. Foto: U-chopper

Relaxen op het water bij Almere

Almere, Flevoland Verken Almere vanaf de waterwegen, meren en plassen. Want deze jonge stad heeft verrassend veel schitterende natuur! Een schipper van BinkBoot neemt je in de tour 'Almere vanaf het water' een dag lang mee naar de mooiste spots en vertelt je er van alles over. Je komt onder andere langs de Noorderplassen, de Leeghwaterplas en het Weerwater en stapt ook even uit in het centrum om de benen te strekken. Liever anderhalf uur dobberen op het Gooimeer? Geniet dan met de Sunset Tour je van de rust en... van een drankje. Of huur zelf een Whaly, waar met gemak zes personen in passen. Een vaarbewijs is niet nodig.

Foto 6. Ontdek Almere vanaf het water. Foto: BinkBoot Private Tours

Magische Boswandeling in Drenthe

Emmen, Drenthe Het bos van de Emmerdennen, op het hoogste punt van de Hondsrug, is sprookjesachtig mooi. Tijd voor een Magische Boswandeling! Gids Miranda zorgt ervoor dat je ultiem kunt ontspannen en brengt je naar de mooiste plekken van dit mooie gebied. Kom helemaal tot rust tijdens de stiltewandeling (vanaf achttien jaar). Zet je telefoon uit en richt je volledig op de omgeving. Het tempo van de wandeling ligt vanzelfsprekend lekker laag. Maar ook als je juist wél op zoek bent naar een gezellig praatje, kun je bij Miranda terecht. Ontmoet mensen uit je eigen leeftijdscategorie tijdens de speciale contactwandelingen (vanaf 35 jaar).

  • Boek direct!

Foto 7. Struin met gids Miranda door de Emmerdennen. Foto: Magische Boswandeling

Ontrafel de mysteries van Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland De Mystery City Games zijn een treasure hunt, escaperoom en stadswandeling in één! Tijdens deze (familievriendelijke) ontdekkingstocht door Amsterdam ga je met een tas vol attributen op pad om een mysterie op te lossen. En wat het leuke is: de verhalen zijn gebaseerd op echte feitjes en legendes uit de hoofdstad. Kies vooraf welk van de twee mysteries oplost. Keer terug naar de zeventiende eeuw, waar je aan de slag gaat met de schatkaart van een geheim genootschap. Of ga op zoek naar verdwenen diamanten in de Tweede Wereldoorlog. Onderweg kom je spannende puzzels en aanwijzingen tegen die je verder helpen. Architectuur, geschiedenis, locals: alles speelt een rol!

Foto 8. Onthul de geheimen van Amsterdam. Foto: Mystery City Games

Ook interessant

Laatst gewijzigd: 2022-07-11 16:53:15 · Gepubliceerd: 11 juli 2022 - 648