Vier de zomer in het Nederlands Openluchtmuseum

Zwoele zomeravonden en gave activiteiten voor jong en oud

Nederlands Openluchtmuseum Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Zomerse dagen én avonden in het Nederlands Openluchtmuseum! Met activiteiten voor jong en oud. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

archief oud artikel 26 juli 2022 Toerisme Arnhem, Gelderland Leren hoe je een tram bestuurt. Een spannende code kraken. Feesten in de feesttent. Oude ambachten zelf uitvoeren in bijzondere workshops. Tijdens de zomervakantie is er van alles te doen in het Nederlands Openluchtmuseum, voor jong en oud! Allemaal te midden van de prachtige historische boerderijen en dorpjes die je meenemen naar het Nederland vroeger. Zelfs 's avonds kun je er terecht, want van 30 juli tot en met 14 augustus is het Openluchtmuseum iedere avond open met een feestelijk programma!

Dag vol belevenissen

Een dag in het Nederlands Openluchtmuseum is deze zomer een belevenis! Terwijl je dwaalt tussen historische boerderijen en molens, door pittoreske plaatsjes en over bijzondere tuinpaadjes kom je overal activiteiten tegen die je meenemen naar het Nederland van vroeger. Naar de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld op het spannende Pad van de Bevochten Vrijheid, waar je een code moet zien te kraken. Of naar meer dan 150 jaar geleden in een oude papiermolen, waar je ziet hoe vroeger papier werd gemaakt. Leer zelf een oude ambacht tijdens één van de workshops in de Ambachtwerkplaats. En rij mee met de historische tram, of - nog leuker - leer hoe je die zelf kunt besturen!

Foto 2. Bekijk demonstraties en ga ook zelf aan de slag. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Blijf 's avonds lekker hangen

De populaire Zomeravonden zijn terug! Van 30 juli tot en met 14 augustus is er ook na 17:00 uur van alles te doen in het Openluchtmuseum. Op verschillende plekken in het park heerst een fijn festivalsfeertje met live muziek en foodtrucks. Bij de picknickloods verrast een goochelaar jong en oud met zijn trucs. Zin in een cocktail? Speel dan je eigen cocktail mix bij elkaar op het drankorgel. En ga gezellig met de kids mee op slootjessafari om het spannende onderwaterleven van Nederland te ontdekken. Ben je een echte sportieveling, dan is een wedstrijd bomen zagen het helemaal - wel alleen voor volwassenen. De tram brengt je ook 's avonds van de ene naar de andere plek.

Foto 3. Gezellig eten tussen historische gebouwen tijdens de Zomeravonden van het Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Ook een feest voor kinderen

Kinderen vervelen zich geen moment in het Nederlands Openluchtmuseum, want er is van alles voor ze te doen. Ze mogen meehelpen op de werf bij het Zaanse plein en aan de slag met de zaag, boor en hamer. Ook op het Kindererf kunnen ze helpen met allerlei klusjes van vroeger. Wie draagt twee emmertjes water aan het juk het verst zonder water te verliezen? In de boerderij bij het erf zien ze van alles over feesten en kunnen ze feesthapjes maken, dansen en de kamer versieren. En dan is er ook nog het Tijdmachine-spel! Moe? Tijd om een plekje te zoeken in de Theekoepel en te luisteren naar de spannende, maar ook hilarische verhalen over de spin Anansi.

Foto 4. Overal kunnen kinderen meedoen met het leven van vroeger. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Thema: hoe vrij ben jij?

Het thema van dit jaar is 'Hoe vrij ben jij?' Overal in het park kom je erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger en nu. Verschillende Vrijheidsfeesten worden naast de smederij in het zonnetje gezet, zoals Bevrijdingsdag en Keti Koti. In de Westerstraat kun je de 'Hoe vrij ben jij?' zelftest doen. En in de Canon van Nederland is een expositie te zien over de Surinaamse schrijver, dichter, mensenrechtenactivist en verzetsstrijder Anton de Kom (1898-1945). Maar je komt nog veel meer vormen van vrijheid en onvrijheid tegen. Zoals de strijd van meisjes in 1870 om verder te mogen leren na de lagere school.

Foto 5. Het Pad van de Bevochten Vrijheid is één van de onderdelen van het thema van dit jaar: hoe vrij ben je? Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Boek snel met korting voor het Nederlands Openluchtmuseum en beleef een ouderwets zomers dagje uit! En: met deze tickets kun je van 30 juli tot en met 14 augustus gratis in het park blijven voor zo'n heerlijke Zomeravond.
Foto 6. Zomerse dagen én avonden in het Nederlands Openluchtmuseum! Met activiteiten voor jong en oud. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 16:47:40 · Gepubliceerd: 26 juli 2022 - 2072