1

Spits je oren in Ouwehands Dierenpark!

Spits je oren tijdens ZomerSounds

Ouwehands Dierenpark Rhenen Reportage door
Foto 1. Spot bijzondere dieren in Ouwehands Dierenpark. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

archief oud artikel 5 augustus 2022 Toerisme Rhenen, Utrecht De zomervakantie is inmiddels alweer eventjes onderweg. En hoewel het soms best een beetje warm is, mogen we natuurlijk niet klagen over het 'dagjes uit weer'. Perfect dus om eens te gaan kijken bij ZomerSounds, het zomerevenement van Ouwehands Dierenpark, waarbij alles in het teken staat van dierengeluiden.

Echt gezinsuitje

Het is gezellig druk voor de ingang van Ouwehands Dierenpark. Vooral veel gezinnen hebben de weg naar de Rhenense dierentuin weten te vinden. Enthousiast rennen de jongste bezoekers naar het verblijf van de ringstaartmaki's dat je al voor de kassa's tegenkomt. Even een snelle blik en dan meteen door naar de kaartcontrole, waar de medewerkers van het park de ongeduldige stuiterballetjes met een grote glimlach staan op te wachten. Voor we het weten staan we op op het entreeplein, waar het bezoek aan het park begint.

Foto 2. Een dagje uit voor het hele gezin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

ZomerSounds Plein

Speciaal voor de zomervakantie heeft Ouwehands een digitaal ZomerSounds-game ontwikkeld, waarmee je dierengeluiden leert herkennen en begrijpen. Dit wilden we natuurlijk graag zelf testen, maar helaas was er precies vandaag een technisch probleempje. Gelukkig bestaat het evenement niet alleen uit dit spel. Zo nemen we eerst een kijkje op het sfeervol ingerichte ZomerSounds Plein, vol shows en activiteiten. Het is er een drukte van belang. Op het podium staat Bamboo Bill met zijn familieshow. De toegestroomde kinderen hangen ademloos aan zijn lippen. Ook tof: leef je iedere dag om 11:30 uit tijdens de djembé-workshop. Want ook wij mensen kunnen natuurlijk geluid maken!

Foto 3. Luister naar de verhalen van Bamboo Bill. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Avonturiers van Ouwehands Dierenpark

Deze zomer ontmoet je overal in het park de Avonturiers. Je treft ze vaak bij de ingang van het pandaverblijf, waar ze alles vertellen over de knuffelberen van het park, de reuzenpanda's. Zijn ze daar niet? Dan is de kans groot dat ze op het podium staan, precies tussen de olifanten en de bonobo's. Tijdens de voorstelling 'Spits je oren' leer je alles over dierengeluiden. Hoe klinkt een babyolifantje? En bestaan er dieren die helemaal geen geluid maken? Dagelijks om 15:15 uur nemen de vrolijke rangers je in 'Geslurf op de Savanne' bovendien mee op safari om je te vertellen over de grootste bewoners van Afrika: de Afrikaanse olifant. Luister je liever naar de 'echte' dierenverzorgers? Zorg dan dat je op gezette tijden klaarstaat bij de juiste verblijven voor de Dierenpraatjes.

Foto 4. Leer alles over de bekendste bewoners van Ouwehands Dierenpark. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Sterrins Dierenencylopedie

Wil je nog meer leren? Volg dan Sterrins Dierenencylopedie, een audiotour waarin bioloog en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge strooit met leuke weetjes. Wanneer je er bij de entree voor kiest om rechtsaf het park in te gaan, kom je bij het allereerste verblijf direct een bordje tegen met daarop een QR-code. Kan niet missen! Scan de code en start de route langs de elf dieren waar de geluidsfragmenten over gaan. Wist je dat je giraffen uit elkaar kunt houden aan de hand van hun vlekkenpatroon en dat een pasgeboren panda evenveel weegt als een tomaat? Je leert meer over de usual suspects, maar je maakt ook kennis met de meer onbekende diersoorten zoals de Axolotl en de Kleine plompe lori. De tour is bedoeld voor kinderen, maar stiekem leren volwassenen er ook nog iets van.

  • Tip: het kan (zeker tijdens de zomervakantie) druk zijn in het dierenpark. Neem oordopjes mee om Sterrin goed te kunnen verstaan.

Foto 5. Scan de bordjes en ga op pad met Sterrin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Lekker spelen!

Maar ook de kleine avonturiertjes die gewoon lekker willen spelen, hoeven ze zich geen moment te vervelen. Verspreid door het hele park vind je talloze speelmogelijkheden. Je hoeft daarvoor dus niet naar één centrale speeltuin. Overal waar je kijkt staan speeltoestellen en klimtorens. Al is het overdekte RavotAapia overduidelijk favoriet bij de meeste kinderen. Maar ook buiten is genoeg te doen. Wel zo fijn op een zonovergoten zomerdag in de vakantie. Zo ligt pal naast de vogelvolière een groot springkussen waar kinderen als volleerde kangoeroes op en neer jumpen. Vlak bij het Berenbos zoek je de weg door het Berendoolhof en zelfs ín de dierenverblijven valt er soms iets te klauteren. Midden in de gang van het gorillaverblijf klim je zelf als een aapje naar boven. Gaaf!

Foto 6. Je kunt overal in het park lekker spelen. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Ook leuk

Foto 7. Spot de meest bijzondere dieren. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-08-08 09:49:40 · Gepubliceerd: 5 augustus 2022 - 742