1

Geniet van een zwoele zomer in de dierentuinen

Kanoën, zandsculpturen en exclusieve avondrondleidingen

Ga een dagje naar de dierentuin! Redactioneel door
Foto 1. Bekijk spectaculaire zandsculpturen in Kerkrade. Foto: GaiaZOO

archief oud artikel 19 juli 2022 Toerisme Landelijk Op zoek naar een beestachtig dagje tijdens de aankomende zomervakantie? Dat kan! Er zijn namelijk volop activiteiten in de Nederlandse dierentuinen. Ga op kanosafari, leer alles over dierengeluiden volg een rondleiding zodra de schemer valt.

ZomerSounds in Ouwehands Dierenpark

Rhenen, Utrecht Hoe klinkt een babyolifantje dat voor het eerst trompettert en wat zeggen dieren nou eigenlijk met hun gebrul, gekakel of gekwetter? Je komt er deze zomervakantie achter in Ouwehands Dierenpark. Tijdens ZomerSounds hoor je 'de geluiden die nooit mogen verdwijnen'. En lijkt een rondleiding door de bekende reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge je nou super interessant? Volg dan het speciale luisteravontuur dat ze voor je insprak. En er is ook nog volop theater, verspreid door het park. Bezoek familieshow Bamboo Bill en bekijk bijzondere optredens van verschillende straatartiesten. Bezoek ZomerSounds nog tot en met 4 september.

Foto 2. Herken je de dierengeluiden? Foto: Ouwehands Dierenpark

ZOOmeravonden in Diergaarde Blijdorp

Rotterdam, Zuid-Holland – Tijdens de ZOOmeravonden is Diergaarde Blijdorp extra lang geopend. Tot en met 13 augustus kun je op vrijdag en zaterdag tijdens tot 21:00 rondstruinen tussen de dieren en kom op plekken waar je anders nooit mag komen. Iedere week neem je vanaf 17:00 uur een exclusief kijkje achter de schermen bij een ander dierenverblijf. Geniet van mooie livemuziek en scoor een hapje en een drankje bij de gezellige foodtrucks verspreid over het terrein. Waan je bijvoorbeeld voor even in Mexico op het Chill & Grill Plein met bijpassende gerechten en drankjes. En als je er dan toch bent, ga dan zeker even langs de nieuwe trots van Blijdorp: het pas geopende Himalaya-gebied.

Foto 3. Ga langs in het nieuwe Himalayagebied. Foto: Diergaarde Blijdorp

Vier de Somer in Beekse Bergen

Hilvarenbeek, Noord-Brabant Ook in Safaripark Beekse Bergen hebben ze de Somer in de bol. Maar zomer schrijf je toch niet met een 's'? Wel in het Afrikaans! Tot en met 4 september proef je in Hilvarenbeek de sfeer van dit kleurrijke continent én je gaat op een wel heel bijzondere manier op safari. Spot neushoorns, maki's en cheeta's vanuit een kano, onder begeleiding van een ranger. Liever met de auto op pad, stap dan aan boord van een open Land Cruiser voor een heuse game drive over de savanne. Trek? Loop dan even langs een van de foodtrucks die verspreid staan door het park voor een Afrikaans hapje of drankje.

Foto 4. Ga op kanosafari tussen de wilde dieren. Foto: Beekse Bergen

Volop gezelligheid tijdens ARTIS Zoomeravonden

Amsterdam, Noord-Holland Vaste bezoekers van ARTIS weten inmiddels niet beter: op de zaterdagavonden in de zomervakantie is het extra gezellig in het dierenpark. Zo zijn er speciaal voor kinderen leuke theater- en poppenkastvoorstellingen. En ook tijdens de negentiende editie van de Zoomeravonden klinkt er weer volop muziek in de muziektent. Maar natuurlijk kom je ook naar ARTIS voor de dieren. Volg zodra de avond valt een speciale rondleiding, ga op zoek naar de dieren en planten (helpers) die de leefomgeving in balans houden (6 tot en met 12 jaar oud) of doe mee met de favoriete activiteiten van Artis de Partis (3 tot en met 6 jaar).

Spetteren in Dierenpark Amersfoort

Amersfoort, Utrecht Deze zomer ga je in Dierenpark Amersfoort op zoek naar wat verkoeling. Als het warm is, zoeken wij mensen vaak het water op. Net als de dieren! Spring heen en weer door de speelfontein of ga pootje baden in de Bosbeek. Ondertussen leer je aan de hand van de speciale Waterspeurtocht waarom water zo belangrijk is voor dieren en mensen en kom erachter hoe de verschillende dieren omgaan met water. Haal de speurtocht gratis op bij de entree. Maar behalve lekker spetteren, kun je ook klimmen en klauteren op de Klim Alles-route: vol obstakels tussen de dierenverblijven. Geniet extra lang van de activiteiten, want in de weekenden (tot en met 21 augustus) blijft het park tot 20:00 open.

ZOO van Zand in GaiaZOO

Kerkrade, Limburg Een zandkasteel maken op het strand, dat heb je vroeger vast wel eens gedaan. Of doen de kinderen dit nog steeds maar al te graag? In GaiaZOO tillen ze deze typisch zomerse bezigheid tijdens ZOO van ZAND naar een heel nieuw niveau. Bekijk in het dierenpark tien gedetailleerde zandscuplturen, gemaakt door de beste carvers. Alle beelden hebben één ding gemeen: ze gaan over natuur- en soortbehoud. Bewonder onder andere de berberaap, de eikelmuis, de neushoorn en de Andes condor. Allemaal van zand! Je komt de sculpturen tegen in op verschillende plekken. Leuk feitje: het zand waarvan de kunstwerken gemaakt zijn, komt allemaal uit de Zuid-Limburgse bodem.

Foto 5. De witte neushoorn gemaakt van zand. Foto: GaiaZOO

Zomeravondrondleiding door Burgers' Zoo

Arnhem, Gelderland Hoe gaat het er 's nachts aan toe in het regenwoud of de mangrove? Je komt erachter tijdens een zomeravondrondleiding in Burgers' Zoo. De gidsen van het dierenpark nemen je op vrijdag- en zaterdagavonden van 30 juli tot en met 20 augustus mee door twee van de zogenaamde 'ecodisplays'. Dit zijn nagebouwde leefgebieden zoals de Bush, Desert, Rimba en Mangrove. Gedragen de dieren zich 's avonds anders dan overdag? En waarom zijn bepaalde keuzes gemaakt bij de aanleg van de ecodisplays? De rondleidingen starten om 18:30 uur. Welke gebieden je bezoekt, blijft iedere keer een verrassing. Spannend! Om zeker te zijn van je plekje, kun je het beste vooraf online reserveren.

Foto 6. Volg 's avonds een rondleiding door onder meer de Bush. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo

Ook leuk

Foto 7. Spot prachtige zandbeelden bij GaiaZOO. Foto: GaiaZOO

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 16:40:17 · Gepubliceerd: 19 juli 2022 - 647

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...