Nieuw in de Nederlandse dierenparken!

https://www.dagjeweg.nl/dierentuinen |  
Nieuws door
Foto 1. Ontmoet de kleine M'toto, de pasgeboren Nubische giraffe op de savanne van Beekse Bergen. Foto: Beekse Bergen / Mariska Vermij - van Dijk

Geboorten, nieuwe bewoners en werk aan nieuwe gebieden!

2 februari 2022 Landelijk De Nederlandse dierentuinen zijn weer open! En hoewel de parken hun bezoekers ontzettend gemist hebben, stond het leven er natuurlijk niet stil. Er werden jonge dieren geboren en er was extra tijd om nieuwe projecten te starten. Deze nieuwe dingen kun je verwachten in de Nederlandse dierenparken.

Heel veel jonge diertjes geboren

We beginnen met het doornemen van de geboortekaartjes. En dat zijn er weer genoeg! In Burgers' Zoo kun je bijvoorbeeld eindelijk het zeekoekalfje van dichtbij bekijken. De 'kleine' zwemt vrolijk door het bassin aan de zijde van moeder. Of ga naar AquaZoo Leeuwarden om een jonge witgezichtsaki (een apensoort) te bewonderen. Nog meer schattige aapjes zien? In Dierenpark Amersfoort bewonder je een pasgeboren galago-tweeling. En als je dan toch in het park bent, ga dan ook even op kraamvisite bij twee pinguïnkuikens. En ook op de safari van Beekse Bergen scharrelen wat babydiertjes rond. De Nubische giraffe M'toto wandelt inmiddels nieuwsgierig over de Brabantse savanne en er werd ook nog een wilde hondendrieling geboren. Schattig!

Verwaarloosde beren vinden rust in Rhenen

RHENEN, UTRECHT - Het berenbos in Ouwehands Dierenpark is twee nieuwe bewoners rijker. Eind oktober arriveerden twee bruine beren, die onder bedroevende omstandigheden leefden in een speeltuin in Oekraïne, in hun nieuwe woonplaats Rhenen. Sinds eind december kunnen ze naar buiten en leven ze een onbezorgd leventje in hun nieuwe verblijf. De verhuizing kwam tot stand na een geslaagde crowdfundingactie. Deze actie was zo succesvol dat er over een paar maanden nóg een beer naar Ouwehands kan komen. Is dat niet fijn? In de afgelopen maanden waren de beren trouwens niet de enige aanwinsten. Er werden maar liefst 58 (!) jonge dieren geboren!

Bromance in Blijdorp

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - In Diergaarde Blijdorp ontstond in december een bijzondere vriendschap. IJsbeermannetje Nivi maakte kennis met zijn nieuwe huisgenoot Wolodja. De twee konden elkaar al langer vanaf een afstandje begroeten, maar samen spelen zat er nog even niet in. Het is natuurlijk altijd even wennen, zo'n nieuwe buurman. Maar inmiddels kunnen de twee het goed met elkaar vinden en zijn ze goede vrienden geworden. Er zijn immers geen vrouwtjes in de buurt waar ze ruzie over kunnen maken. Ga je gezellig langs het ijsberenverblijf om de twee dikke matties te zien?

Vernieuwde entree in GaiaZOO

KERKRADE, LIMBURG - Wanneer je een dagje naar GaiaZOO gaat, zie je duidelijk dat er gewerkt wordt. Tijdens de tijdelijke sluiting zijn verschillende verbouwingen gestart, die in de loop van 2022 klaar moeten zijn. Bij aankomst zie je direct de werkzaamheden op het entreeplein. Alleen de kassa's staan nog. Dit alles omdat er in de zomer een gloednieuw bezoekerscentrum opent. Ook fladderen vanaf april van dit jaar honderden Limburgse vogels vrolijk in het rond in de nieuwe Taiga Volière. Mooi voor de toekomst, maar waar je al wel écht een kijkje kunt nemen, is bij de kapucijn- en slingerapen. Hier vind je namelijk een geheel nieuwe brug over het water!

Nieuw kompasplein in aanbouw bij WILDLANDS

EMMEN, DRENTHE - Het is dan nog wel niet klaar, het nieuwe Kompasplein in WILDLANDS Adventure Zoo is een vermelding toch alvast waard. Dit gebied vlak bij de entree zorgt ervoor dat je direct bij binnenkomst in het park, het gevoel krijgt dat je in een totaal andere wereld bent. Hiervoor werd de kiosk gesloopt, maar er komen prachtige tempelzuilen voor in de plaats. En een waterval! Ook vind je er over een aantal maanden vissen en aapjes. Weten hoe het er uiteindelijk uit komt te zien? Gluur dan alvast stiekem door het hek of werp een blik op de 'artist impression', een doek op een van de hekken.

Nog meer dieren

Foto 2. Aapjes kijken? In Dierenpark Amersfoort werden twee jonge galago-aapjes geboren! Foto: Dierenpark Amersfoort

Laatst gewijzigd: 2022-02-02 13:38:15 · Gepubliceerd: 2022-01-31 15:04:35 - 756