1

Ga een tof weekend weg met je vriendengroep!

Een onvergetelijk vriendenweekend in Rotterdam, Amsterdam of Gent

Vind meer toffe stedentrips! Redactioneel door
Foto 1. Stap in een bootje met je vrienden. Foto: Friendship Amsterdam

9 augustus 2022 Toerisme Landelijk Kastelen, romantische steegjes en bijzondere musea. Prachtig. Maar, eerlijk is eerlijk, tijdens een weekendje weg met je vriendengroep ben je daar (meestal) niet naar op zoek. Wat je wel wilt weten: waar zitten de leuke kroegen? Wat zijn de betaalbare all-you-can-eat-restaurants en welke groepsactiviteiten kun je doen? DagjeWeg.NL zocht het voor je uit voor drie grote steden.

Activiteitenstad Rotterdam

Rotterdam is niet alleen heel mooi vanwege de architectuur, het is ook een heel geschikte bestemming voor een vriendenweekend. Overal in het centrum vind je namelijk gezellige cafés en restaurants die perfect zijn om met een grotere groep te borrelen en te happen. Eigenlijk zijn het er teveel om op te noemen. Waar je zeker een kijkje moet nemen zijn het Stadhuisplein en de Witte de Withstraat (populair bij studenten) en de Nieuwe Binnenweg, De Meent en de Oude Haven. Inspiratie nodig voor een activiteit over dag? Doe een graffiti-workshop met z'n allen of ga bier proeven in een van de brouwerijen van de Maasstad. Ben je wel toe aan wat adrenaline? Zoef dan in een RIB-boot over de Maas, speel een potje paintball in een oude manege of ga al tokkelend of abseilend van de Euromast!

Foto 2. Spring in Rotterdam aan boord van een RIB-boot en scheur over de Maas. Foto: Rotterdam Make It Happen © Claire Droppert

Oer-Hollandse hoofdstad Amsterdam

Voor een weekendje weg met vrienden, popt onze hoofdstad Amsterdam als snel op als mogelijke optie. En dat is natuurlijk niet zonder reden! Want buiten grachten, historische panden en schitterende parken, zijn er genoeg activiteiten te vinden om jullie weekendje weg onvergetelijk te maken. Zo kun je er uitstekend uitgaan op het Leidseplein, het Rembrandtplein. Voor het échte Amsterdamse sfeertje moet je in de Jordaan zijn. Ook bij daglicht is er genoeg te doen. Wat dacht je van een themarondvaart vol feestmuziek of pak de pizzaboot, de BBQ-boot of de sushiboot. Of boek gewoon een privéboot van Frienship Amsterdam. Liever vaste grond onder je voeten? Maak dan een stadswandeling, maar dan net even anders. Ga op pad met een oud-agent, een stand-up comedian. Voor iets actiefs kun je strandzeilen (midden in de stad) of ontsnappen uit een escaperoom. Oh, en wist je dat Mokum vol zit met stadsbrouwerijen?

Foto 3. Boek een privéboot van Friendship. Foto: Friendship Amsterdam

Vlaamse bierstad Gent

Wil je toch graag naar het buitenland? Ook dan hoef je helemaal niet zo ver weg voor een leuk vriendenweekend. Op anderhalf uur rijden van Breda vind je namelijk de Vlaamse stad Gent. Een stad vol gezellige horeca. Van Belgische biercafés tot dampende feestkroegen, voor iedereen die van gezelligheid houdt, is er wel iets te vinden. Zo heeft de Dulle Griet het grootste bierassortiment van de stad en feest je bij de Overpoort, op de Vlasmarkt en de Oude Beestenmarkt tot in de vroege uurtjes. Hapje eten tussendoor? Ga dan naar de Oudburg, een gezellige multiculturele eetstraat . Even bijkomen van je stapavondje? Begin waar je mee geëindigd bent! Tijdens de BeerWalk neemt een echte Gentenaar je mee langs de mooiste plekjes van de stad. En de naam zegt het eigenlijk al, het blijft niet alleen wandelen. Liever iets rustiger aan doen? Boek dan een rondvaart of doe een speurtocht.

Foto 4. Maak een interessante BeerWalk door Gent. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Ook leuk

Laatst gewijzigd: 2022-08-08 16:37:51 · Gepubliceerd: 2022-08-08 15:12:01 - 1496