Hup Holland Hup: vier een oranjefeestje tijdens het WK

Bekijk de wedstrijden van Oranje op groot scherm met volop entertainment

Johan Cruijff ArenA   Nieuws door
Foto 1. Een sfeerimpressie van de Johan Cruijff ArenA tijdens Huis van Oranje. Foto: KNVB

15 november 2022 Sport Amsterdam-Zuidoost, Noord-Holland Een WK voetbal in de herfst, het is even wennen. Maar er zijn dan wel geen zonovergoten pleinen met grote schermen in de buitenlucht, een feestje vieren kan altijd! Zowel in de Johan Cruijff ArenA als in de Jaarbeurs Utrecht vind je grote oranjefeesten waar je met z'n allen naar de wedstrijden van 'onze jongens' kunt kijken.

Huis van Oranje in Johan Cruijff ArenA

Je zou thuis onder een dekentje de verrichtingen van Frenkie, Memphis en de rest kunnen volgen, maar samen voetbal kijken is toch leuker. En met 55.000 mensen tegelijk het team aanmoedigen is helemaal gezellig! Voetbalbond KNVB zorgt ervoor dat voetbalfans dit najaar toch kunnen genieten van een bruisende oranjesfeer. De Johan Cruijff ArenA wordt namelijk omgetoverd tot Huis van Oranje. Kijk de wedstrijd op megaschermen en luister live naar voorbeschouwingen met de oranjehelden van vroeger en straatvoetballer Soufiane Touzani.

De tekst gaat verder onder de video.

Trek je brulshirt, juichcape of wuppiemuts maar onder het stof vandaan, want het belooft een groot feest te worden met optredens van onder andere Emma Heesters, Flemming, Typhoon en Ronnie Flex. Tussen de festiviteiten door schakelt de ArenA live met Qatar en Jack van Gelder strooit met verhalen uit de oude doos. In de rust is er een vette halftime show door DJ La Fuente (9 december). Winnen de mannen van Louis van Gaal? Dan is er uiteraard tijd om even af te pilzen tijdens de welbekende derde helft! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €15,-.

Foto 2. De selectie is bekend! Foto: KNVB

Jaarbeurs Utrecht vol Oranje Strijders

Ook in Utrecht barst tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal een waar oranjefeest los. De Jaarbeurs is tijdens Oranje Strijders het domein van iedereen die houdt van een potje voetbal kijken, een koud biertje en feestmuziek. Per wedstrijd is er plek voor zo'n 15.000 fans, die vanaf twee uur voor de wedstrijd, in de rust én na de wedstrijd los kunnen gaan met Nederlandse meezingers van onder andere Tino Martin, Frans Duijts en 'mister Viva Hollandia' Wolter Kroes. En aangezien de wedstrijd zo rond etenstijd gespeeld wordt, is er natuurlijk ook genoeg te happen verkrijgbaar. Vis een bos wortelen uit de koelkast, zet 'm op je hoofd en schreeuw Nederland naar de titel! Tickets koop je voor €15,50.

De kwartfinalewedstrijd tussen Nederland en Argentinië vindt plaats op:
  • Vrijdag 9 december om 20:00 uur;
Foto 3. Juich Oranje naar de titel bij Huis van Oranje in de Johan Cruijff ArenA. Foto: KNVB

Laatst gewijzigd: 2022-12-06 09:42:31 · Gepubliceerd: 2022-11-09 17:10:19 - 669