Vier het Chinese Nieuwjaar in deze steden

Geniet van kleurrijke drakendansen en Chinese lekkernijen

Chinees Nieuwjaar Den Haag   Nieuws door
Foto 1. Draken- en leeuwendans. Foto: Unsplash License © Thomas Despeyroux

17 januari 2023 Toerisme Landelijk Het Chinese Nieuwjaar is ieder jaar een hele happening. Vanaf 21 januari is het vijftien dagen lang feest. Enkele grote steden in Nederland hebben programma’s opgesteld met kleurrijke optochten en culturele activiteiten. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Feestelijk programma in Den Haag

Den Haag - De landelijk viering van het Chinese jaar bezoek je op 21 januari in het Stadhuis van Den Haag. In de ochtend geniet je van de optocht met Chinese leeuwen en draken op het Spuiplein en in de middag is er een gevarieerd cultureel programma. Ook treden er diverse Chinese en Nederlandse artiesten op. De line-up bestaat onder andere uit Chinese scholieren die een dans opvoeren, een zanger die Kantonese Opera zingt en een optreden van de bekende Nederlandse band Re-Play. Ook zijn er koren en dansers en is er een fashionshow met echte Chinese mode.

Kleurrijk festijn in Rotterdam

Rotterdam - In Rotterdam zijn er op verschillende dagen activiteiten voor het Chinese Nieuwjaar. Op 28 januari is de hele West-Kruiskade afgesloten en staat de straat vol met gezellige kraampjes en verschillende podia. Hier is een traditionele ontwaakceremonie en er zijn diverse feestelijke optochten met onder andere steltenlopers en muzikale optredens. Op deze dag zijn er ook leeuwen- en drakendansen door de rest van de stad. Op 29 januari geniet je van een spectaculaire vuurwerkshow op het Holland Amerikaplein.

● Leuk weetje: op 28 januari is het Yan Yat, ook wel Alle-mensen-zijn-jarig-dag. Iedereen is tegelijk jarig en wordt op die dag dus een jaartje ouder!

Foto 2. Gezellige kraampjes met kleurrijke attributen. Foto: Chinees Nieuwjaar Rotterdam © Evert Buitendijk

Amsterdamse viering

Amsterdam - Het Chinese Nieuwjaar in Amsterdam wordt ook feestelijk gevierd. Net als andere jaren zijn er op de Nieuwmarkt en de Zeedijk op 22 januari verschillende activiteiten. Chinatown is een hele bezienswaardigheid met de kleurrijke versieringen en traditionele draken- en leeuwendansen. Bezoek de boeddhistische tempel Fo Guang Shan He Hua op de Nieuwmarkt, want daar wordt de nieuwjaarsviering gehouden.

● Zin in een maaltijd uit de Chinese keuken? Breng dan eens een bezoekje aan Sea Palace, het drijvende Chinese restaurant op de Oosterdokskade.

Nog meer uitstapjes in de grote steden:

  • Bekijk alle leuke uitstapjes in Amsterdam;
  • Dagje uit in Den Haag? Hier kun je heen;
  • Voor een leuke dag in Rotterdam moet je hier wezen.
  • Foto 3. Kleurrijke optochten en optredens in de havenstad. Foto: Chinees Nieuwjaar Rotterdam © Evert Buitendijk

    Laatst gewijzigd: 2023-01-30 08:55:52 · Gepubliceerd: 2023-01-13 13:43:51 - 1653