Geniet van theater voor een schijntje

Bezoek een voorstelling voor een tientje in het Nationaal Theaterweekend

Nationaal Theaterweekend 2023   Nieuws door
Foto 1. Geniet van de voorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend. Foto: Unsplash License © Krists Luhaers

23 januari 2023 Cultuur Landelijk Aankomend weekend staat het Nationaal Theaterweekend op de planning. Van vrijdag tot en met zondag geniet je van theatervoorstellingen door heel Nederland, voor maar een tientje! Er zijn voorstellingen voor jong en oud, voor de ervaren kijker en de nieuwe bezoeker. Dus zet een kruis in je agenda, want dit wil je niet missen!

Keuze genoeg!

Muziek, dans, toneel, musical, klassiek, cabaret of theater: tijdens het Nationaal Theaterweekend kies je uit ruim tweehonderd voorstellingen die afspelen in ongeveer vijftig theaters door het hele land. De onderwerpen kunnen niet verder uit elkaar liggen. Bij het ZID Theater in Amsterdam bekijk je bijvoorbeeld de theatervoorstelling No Fear, dat over elf jongeren met een vluchtverleden gaat. Terwijl je in Theater Voorhuys in Emmeloord je lachspieren traint tijdens Opperhond, een muzikale cabaretvoorstelling over buitenbeentjes in de maatschappij. Bij Cultura Ede hebben ze helemaal een leuke deal: hier bezoek je een familievoorstelling voor maar vijf euro! Welke voorstelling dat dan is? Dat is nog even geheim…

Ook leuk: bij Theater Flint in Amersfoort is er speciaal voor kinderen (8+) een Game Theatervoorstelling: De wraak van de Klimaatpiraat. Het is aan het publiek om antwoorden te vinden op de vragen van de artiest. Bij deze voorstelling is het dus de bedoeling dat je mee denkt en doet! Een soort escaperoom, maar dan in het theater. Leuk én leerzaam.

Van Groningen tot Limburg

Woon je in de top van Groningen of juist in het onderste puntje van Limburg? Het maakt niets uit, het aanbod van het Theaterweekend reikt tot alle uithoeken van ons land. In het Toon Hermans Theater in Sittard leest Maarten van Rossem je de les tijdens een theaterlezing. In de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen is er voor de allerkleinsten een muzikale poppenvoorstelling van Kikker. En bij het Groningse Theater Geert Teis ben je als musicalfan op de juiste plek tijdens Kruimeltje de Musical.

Gratis randactiviteiten

Naast de voorstellingen zijn er heel veel gratis activiteiten. Denk aan een rondleiding bij Theater De Vest in Alkmaar, speciaal voor kinderen. Tijdens de rondleiding neem je een kijkje achter de schermen, spiek je om het hoekje bij de artiestenfoyer en zie je het podium van de andere kant. Ook bij De Tamboer in Hoogeveen staan de deuren op zaterdag wagenwijd open voor diverse activiteiten. Neem een kijkje bij de interactieve kunstexpositie van Van Gogh of scoor de poster van je favoriete artiest op de postermarkt. En ben je 16+ en woon je in de omgeving van Houten? Trek je hardloopschoenen dan maar snel aan, want bij Theater Aan de Slinger kun je lasergamen! En nee, dit is niet in de buitenlucht of in een nabijgelegen zaaltje, maar echt in het theater! Hoe vaak maak je dat nu mee?

Foto 2. Geniet van de voorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend. Foto: Unsplash License © Krists Luhaers
Foto 3. De wraak van de Klimaatpiraat: een spannende Game Theatervoorstelling voor kinderen! Foto: Theater Flint Amersfoort

Laatst gewijzigd: 2023-01-25 08:46:00 · Gepubliceerd: 2023-01-19 14:12:44 - 960