Carnaval met feestkostuums en kleurrijke optochten

Piraat, heks of boef: hoe ga jij verkleed dit jaar?

Carnavalsoutfits koop je bij Feestkleding365   Nieuws - Commerciële bijdrage door
Foto 1. Tijdens carnaval kom je de gekste outfits tegen. Foto: Unsplash License © Wim van 't Einde

6 februari 2023 Toerisme Landelijk Na twee hele rustige jaren is het weer tijd voor één van de grootste Brabantse feesten: carnaval! Van 18 tot en met 21 februari veranderen de straten van Brabant in één groot feestgedruis, waarbij het bier niet aan te slepen is. Heb je al bedacht wat je dit jaar aantrekt? Je hebt nog een week de tijd om wat nieuws te bestellen! Stap terug in de tijd en ga voor de roaring twenties-look, jaag iedereen de angsten op het lijf met je heksenpak of steel de show als jaren '80 rockster! Tijdens de carnavalsweek staan er veel activiteiten op de planning. Wij zetten er wat voor je op een rijtje.

Op naar de kroeg!

Cuijk, Noord-Brabant - De echte doorgewinterde carnavalsvierders zijn op 21 februari in Cuijk te vinden. Hier sluit je namelijk de feestweek in stijl af tijdens de Kuukse elfkroegetocht. Trommel al je vrienden op en ga voor de winst! Lukt het je om elf kroegen af te gaan, dan krijg je een onderscheiding. Nou, die kun je je niet voorbij laten gaan toch? Plan tussendoor kleine pauzes in waarin je een kijkje neemt bij één van de zes podia. Toffe optredens van onder andere Het Feestteam en de Millstreet Band kun je natuurlijk niet missen.

Foto 2. Trommel je vrienden op en duik in de bruisende carnavalsactiviteiten. Foto: Unsplash License © Pascal Bernardon
Scoor je carnavalsoutfit bij Feestkleding365. Hier hebben ze de mooiste, gekste en kleurrijkste outfits tegen een leuk prijsje!

Wie wordt de Koning van Metworst in 2023?

Boxmeer, Noord-Brabant - Al bijna driehonderd jaar zijn de Metworstrennen in Boxmeer een hele happening. Maandag 20 februari worden de inwoners van het dorp al om 4:00 uur gewekt door hoornblazers, waarna iedereen naar het Vortums Veld komt om te kijken wie zich de volgende Koning van Metworst kan noemen. In een afvalrace van vier rondes, racen jonge vrijgezellen op paarden voor de titel. Wie gaat er dit jaar met de kroon vandoor? De ruiters dragen tijdens de race neutrale kledij, wat het publiek uiteraard compenseert door helemaal los te gaan met kleurrijke carnavalsoutfits.

Foto 3. De strijd om de titel 'Koning van Metworst' barst maandag 20 februari los in Boxmeer. Foto: Vereniging 'De Metworst'

Feestelijk Sittard

Sittard, Limburg - In Sittard weten ze wel wat carnaval vieren is! Hier is het al vanaf donderdag 16 februari groot feest. Op die avond is namelijk het ‘Auw Wieverbal’, waarbij vrouwen massaal als ‘oud wijf’ op mannenjacht gaan. Op 19 februari is de Grote optocht Sittard: een optocht met versierde praalwagens en loopgroepen die dwars door het centrum gaat. Voor de kinderen is er op dinsdag 21 februari het Kènjer Carnival en Appelsienesjmiete. Dit is een typische Sittardse traditie waarbij je sinaasappels gooit naar degene die het hardst ‘Appelsiene Appelsiene’ roept. Hmm, dat klinkt als een uitdaging!

Foto 4. Feestelijke optochten met dweilorkesten en lichtgevende wagens tijdens carnaval. Foto: Unsplash License © Pascal Bernardon

Feest in het noorden

Carnaval wordt niet alleen in het zuiden van ons land gevierd. Ook ‘boven de rivieren’ komt het feest steeds vaker voor. Op vrijdag 17 februari lichten de straten van Tubbergen, Overijssel op door de Twentse verlichte carnavalsoptocht. Alle straatverlichting gaat uit, zodat de enorme stoet met lichtgevende karren en loopgroepen met fantastische carnavalsoutfits er uitspringen. Na de tocht gaat het feest verder in diverse kroegen in het centrum, waar de dweilorkesten zorgen voor een gezellige sfeer.
Foto 5. Heb je je outfit al aangeschaft? Foto: Unsplash License © Quino Al

Laatst gewijzigd: 2023-03-21 16:34:43 · Gepubliceerd: 2023-02-02 14:20:21 - 791