Amsterdam bloeit tijdens het Tulp Festival

Amsterdam is de hele maand april nóg mooier

Tulp Festival Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Genieten van de tulpen in Amsterdam tijdens het Tulp Festival. Foto: Tulp Festival © John Lewis Marshall

archief oud artikel 1 april 2023 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland De tulp is weer terug in Amsterdam! Duizend gele, duizend rode... En nog veel meer kleuren sieren de straten en opmerkelijke plekken van onze hoofdstad. In november werden op verschillende plekken de bollen al geplant voor het Tulp Festival van dit jaar. Maar je vindt ze ook overal in grote potten en emmers. Eén ding is zeker: al die kleurige tulpen maken een dagje uit in Amsterdam nog vrolijker!

Selfie tussen de tulpen

Beleef het echte lentegevoel en fiets of wandel langs het Rijksmuseum, waar de tulpen zelfs in de vijver staan. Langs de kuipen vol witte tulpen op de Westermarkt. Of volg de tulpenroute vanaf het Damrak via Rokin, De Munt en Vijzelstraat naar het Weteringcircuit. Zelfs het dak van NEMO Science Museum is voor het Tulp Festival gevuld met tulpen in alle kleuren van de regenboog. Je vindt een handig kaartje op de site van het Tulp Festival met informatie over de locaties. Zo weet je waar je terecht kunt voor een prachtige selfie tussen de tulpen uit Amsterdam.

Foto 2. Je vindt de tulpen tot op het dak van NEMO Science Museum. Foto: Tulp Festival © John Lewis Marshall

Overal te vinden

Wat ooit kleinschalig begon als het initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht om de tulp weer terug te krijgen in de straten van Amsterdam is uitgegroeid tot een groot gebeuren met meer dan honderdduizend tulpen door heel de stad. Niet alleen in het centrum, maar ook in de stadsdelen Noord, Oost, Zuid en West zie je in april honderden soorten tulpen. Nieuwe plekken dit jaar zijn de Prins Hendrikkade, de Plantage Middenlaan tegenover Artis, de Czaar Peterstraat en de Elandsgracht. Het Vondelpark deed altijd al mee, maar dit jaar staan de tulpen er te bloeien in de volle grond. Allemaal in november geplant door scholieren en vrijwilligers.

Foto 3. De bloeiende tulpen kom je niet alleen tegen in het centrum, maar door heel Amsterdam. Foto: Tulp Festival © John Lewis Marshall

Nog meer fleurige bloemenuitjes

Foto 4. In april bloeien overal de tulpen in Amsterdam tijdens het Tulp Festival. Foto: Tulp Festival © John Lewis Marshall

Laatst gewijzigd: 2023-04-20 09:34:11 · Gepubliceerd: 1 april 2023 - 943