Open Boerderijdagen: leer alles over het boerenleven!

Bezoek de Campina Open Boerderijdagen op 19 mei en Tweede Pinksterdag

Campina Open Boerderijdagen 19 mei   Nieuws door
Foto 1. Boerenbedrijven openen hun staldeuren op 19 mei en 29 mei (Tweede Pinksterdag)! Foto: Campina Open Boerderijdagen © Martine Berendsen.

17 mei 2023 Natuur Landelijk Voor dag en dauw je bed uit, klompen aan en hup, naar de stal. Zo begint de werkdag op een boerderij. Toch? Tijdens de Campina Open Boerderijdagen op 19 mei en 29 mei (Tweede Pinksterdag) leer je alles over het boerenleven. Boeren openen hun staldeuren door het hele land en geven je een kijkje in hun leven en werk. Voer de koe, speel boerenbingo en kom (blind)proeven bij de zuivelbar. Een gratis dagje uit in de buitenlucht!

Op bezoek bij de boer

Boerenfamilies door het hele land heten je van harte welkom op hun erf! Tientallen staldeuren en hekken door heel Nederland zwaaien voor de zestiende keer open voor de Campina Open Boerderijdagen op 19 mei en 29 mei. Door leuke activiteiten en spelletjes ontdekken gezinnen hoe melk wordt gemaakt en wat daar allemaal bij komt kijken. Spoiler alert: veel. De boeren laten je tijdens deze editie ook graag zien hoe ze werken aan een duurzame toekomst, door bijvoorbeeld duurzame energie te gebruiken en kruidenrijk gras aan te leggen. Doe mee aan een blinde melkproeverij, speel boerenbingo, waag je aan de melkwegrace en ontmoet natuurlijk Klara 5 en haar vriendinnen in de wei en in de stal. Toegang is helemaal gratis!

Boerenactiviteiten

Er is op elke boerderij van alles te doen. Kalfjes voeren, koeien aaien, op klompen rondrennen en ga zo maar door! Onderstaande spelletjes zijn sowieso op de meeste boerderijen te vinden.

  • Ontmoet en voer de koe;
  • Boeren photobooth;
  • Melkwegrace;
  • Zonnepanelen puzzelen;
  • Blind zuivel proeven.

Boeren vinden het fijn om te weten hoeveel mensen ze ongeveer mogen verwelkomen. Online kun je je aanmelden. Bekijk een lijst van alle deelnemende boerderijen.

Bekijk een terugblik van de Open Boerderijdagen

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Boerderijen door het hele land hebben allerlei leuke en leerzame activiteiten voor het hele gezin. Foto: Campina Open Boerderijdagen © Martine Berendsen.

Laatst gewijzigd: 2023-05-18 20:01:31 · Gepubliceerd: 17 mei 2023 - 1769