Dit zijn de leukste dagjes uit voor Vaderdag

Kies je voor ontspannen borrelen, puzzelen of voor een actief uitje?

Een dagje uit met Vaderdag Redactioneel door
Foto 1. Geniet van fijne quality time tijdens Expeditie Vaderdag! Foto: Outdoorpark SEC Almere

archief oud artikel 4 juni 2024 Toerisme Landelijk Een cadeautje voor je vader... Wat moet het dit jaar weer worden? Wij hebben een idee, want wat is er nou mooier dan wat échte quality time. Ga op zondag 16 juni een dagje uit met Vaderdag!

Vaderdag Expeditie op Outdoorpark Almere

Almere, Flevoland - Ga op zoek naar de schat tijdens Expeditie Vaderdag bij Outdoorpark SEC Almere. Samen voeren jullie opdrachten uit om zo snel mogelijk bij het einddoel te komen. Boogschieten, vlot bouwen, wiebelbruggetjes trotseren, het wordt je niet makkelijk gemaakt. Maar dat maakt het juist zo leuk. Vertrouw op de kundigheid van pa en geniet van een heerlijk dagje op avontuur. Ook moeder, opa, oma en andere fanatiekelingen mogen natuurlijk gewoon mee het bos in. Wel zo gezellig. Schat gevonden? Proost dan samen op de goede afloop op het terras.

Maak kennis met de Reddingsbrigade en de Brandweer

Rotterdam, Zuid-Holland - FutureLand, het bezoekerscentrum en startpunt voor je bezoekje aan Maasvlakte 2, organiseert op 16 juni een speciale vaderdagexcursie waarbij je op bezoek gaat bij de lokale hulpdiensten. Speciaal voor alle vaders is er een demonstatie van de Reddingsbrigade bovenop het duin. Zie de helden in actie! Ook bij FutureLand zelf ontmoet je de vrijwilligers, dus stel ze álle vragen die je hebt. Na een uurtje bij de brigade rijdt de bus door naar de Brandweerkazerne, waar je al hun materiaal mag bewonderen en zelfs binnenkijken in een brandweerauto. Wie weet mag je zelf wel meehelpen. Gaaf!

Foto 2. Stap in de bus en ga op pad voor een leuke Vaderdagtour van FutureLand. Foto: FutureLand

Dagje ontspannen in de bierspa

Ootmarsum, Overijssel - Een dagje ontspannen, dat heeft je vader wel verdiend. Bij Brouwerij Othmar in Ootmarsum zak je heerlijk onderuit... in een bierbad! Geen écht bier - want dat is natuurlijk om op te drinken - maar wel water met hop, mout en gist. Ondertussen tap je onbeperkt biertjes uit jullie privétap. Je kunt ook plaatsnemen in een massagestoel, de bierbarrelsauna of het koude dompelbad. Combineer je bezoekje aan de bierspa met een brouwerijtour, waarbij je alles te weten komt over het brouwproces. En plak er ook een bierproeverij of High Beer aan vast.

Foto 3. Tap je eigen biertje terwijl je in een bierbad zit bij Othmar Bierspa. Foto: © Artica

Quality time: ga op autopuzzeltocht

Landelijk - Met een autopuzzeltocht zijn je vader en jij echt op elkaar aangewezen. Samen springen jullie in de auto voor een bijzonder en uitdagend ritje. De routes nemen je mee door de mooiste streken van Nederland, terwijl jullie aan de hand van het road book zelf de weg zoeken. Puzzel jezelf onder andere langs Utrechtse kastelen, Drentse Esdorpen en Gooische villa's. De navigatie werkt met bolletje-pijltje, net als bij een echte rally! Last minute-cadeautje nodig voor je ouweman? Geen probleem. Zodra je de puzzeltocht online bestelt, kun je meteen op pad.

Foto 4. Puzzel jezelf door de mooiste streken met een gave autopuzzeltocht. Foto: Puzzeluitje.nl

De natuur in: fietsen op de Hoge Veluwe

Otterlo, Gelderland - Spring samen op de fiets en verken Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Trap gezellig met vader langs al het prachtige ongerepte natuurschoon en geniet van de frisse lucht die je inademt. Het bekendste natuurgebied van ons land bestaat uit 5500 hectare aan bos, heide, vennen en stuifzand. Wie weet spotten jullie onderweg wel een zwijn of een reetje. Maak zeker een stop bij Jachthuis Sint Hubertus en drink een kop koffie bij de Theekoepel voordat je verder fietst. Je hoeft je eigen fiets trouwens niet mee te nemen, want het lenen van de beroemde Witte Fietsen is bij de entreeprijs inbegrepen.

Foto 5. Trap jezelf over de Hoge Veluwe. Foto: © Photography Jurjen Drenth

Blokarten of kitebuggyen op het strand

Ouddorp, Zuid-Holland - Heb je een stoere vader die wel houdt van een beetje snelheid? Dan is blokarten bij Natural High een tof uitje om samen te doen. Scheur over het strand van Ouddorp met de wind in de zeilen. Volg een clinic en je hebt de slag zo te pakken. Deze spectaculaire sport staat garant voor spanning voor jong en oud en dus heel geschikt als uitje met het hele gezin. Liever zelf de vlieger vasthouden? Kies dan voor kitebuggyen of powerkiten, waarbij het de kunst is om een grote vlieger perfect onder controle te krijgen.

Foto 6. Samen met je vader blokarten op het strand van Ouddorp. Foto: Natural High

Klauteren tussen de bomen van Harderwijk

Harderwijk, Gelderland - Nog zo'n stoere activiteit in de buitenlucht: klimmen! Hijs je vader in een tuigje bij Klimbos Harderwijk en trotseer maar liefst 75 klimelementen. Klauter tussen de bladeren over obstakels, sjees tegelijkertijd met je vader naar beneden via de duo-line of balanceer op de touwbrug en loop stapje voor stapje naar het volgende platform. Beginnende klimmer of juist al heel ervaren? Geen probleem er zijn vier parcoursen met verschillende moeilijkheidsgraden. En... durf je de vrije val van 16 meter te maken? Je vader wel, toch?

Ook leuk voor Vaderdag

Foto 7. Lekker klauteren op Vaderdag. Foto: Klimbos Harderwijk

Laatst gewijzigd: 2024-05-29 14:22:23 · Gepubliceerd: 4 juni 2024 - 3683

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Vanaf volgende week te bezoeken

Internationale Modderdag


Kom naar Outdoorpark SEC Almere om Internationale ModderDag te vieren op 29 juni. Klim, ren, kruip en glijd over een extra modderig parcours. Let op: je wordt ont-zet-tend vies!

Binnen enkele weken te bezoeken

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Zomerkamp Outdoor


Ga lekker op kamp deze zomer bij Outdoorpark SEC Almere. Survivallen, hut bouwen, boogschieten – en natuurlijk heel veel gezelligheid en plezier!

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Later dit jaar

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 25 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving


Bij Outdoorpark SEC Almere leer je alles over de techniek van het schieten, en oefen je met buksen van verschillende kalibers. Tot slot is er een speelse wedstrijd.

Kruisboog Schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?

Spetterend plezier in de meivakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Expeditie Outdoor, Kanovaren en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Activiteiten FutureLand

Binnen enkele weken te bezoeken

Fietstocht maasvlakte 2


Op zaterdag 6 juli fiets je onder begeleiding van een FutureLand voorlichter langs de hotspots van Maasvlakte 2. Onderweg ontdek je wat je in de omgeving ziet en geniet je van de prachtige...